1 op de 100 hartaanvallen bij mannen door seks

Libidopil voor vrouwen heeft weinig succes
Overwerk is een domper op goed seksleven

Seks is een “erkende oorzaak” van plotse hartaanvallen, die in de VS zorgen voor 300.000

stomach, health, diet

mohamed_hassan (CC0), Pixabay

doden per jaar, zo stelt de studie die werd gepubliceerd in het vakblad Journal of the American College of Cardiology. Slechts in één op de drie gevallen van hartaanval door seksuele inspanning werd gepoogd het slachtoffer te reanimeren, hoewel hun partner aanwezig was. De artsen achter de studie beklemtonen dan ook de noodzaak om reanimatietechnieken aan te leren en toe te passen, “ongeacht de omstandigheden”.

Vorsers analyseerden daarnaast ook de oorzaken van 4.525 dossiers van fatale hartaanvallen, en daaruit bleek dat slechts 0,7 procent het resultaat was van seksuele inspanningen.

Mannen maken het leeuwendeel uit van door seks veroorzaakte sterfgevallen: bij mannen bleek één op de honderd overlijdens door plotse hartaanvallen met seks verband te houden, bij vrouwen was dat slechts 0,1 procent te zijn.

Het zal je maar komen: tijdens het hebben van seks krijg je plots pijn in de borst. We weten allemaal dat pijn in de borst geassocieerd mag worden met hartproblemen.

In het verleden werd in de Verenigde Staten nog onderzoek gedaan om de link tussen hartproblemen en seksuele activiteiten te onderzoeken. Glenn Levine, professor aan het Baylor College of Medicine in Houston, en zijn team maakten daarbij gebruik van de resultaten verkregen bij een 100-wetenschappelijke onderzoeken om de risico’s op hartproblemen bij het hebben van seks te onderzoeken.

In totaal werd 5.559 gevallen van een plotselinge dood onderzocht en de gevolgen van dat onderzoek waren hoopgevend voor al wie liefhebber is van een potje seks.

Maar 0,60% van de sterfgevallen bleek betrekking te hebben op geslachtsgemeenschap, wat betekent dat slechts een minderheid met een hartstilstand te maken kreeg in bed. Het zal duidelijk zijn dat meer dan driekwart van de overledenen mannen waren.

De risico’s op een hartaanval liggen volgens Levine en zijn team twee tot drie keer hoger tijdens het hebben van seks, maar hierbij dient uiteraard rekening te worden gehouden met het feit dat vooral risicogroepen kwetsbaar zijn. Dat geldt op de eerste plaats voor mannen die voordien al met hartproblemen af te rekenen hadden.

Bronnen

http://linkinghub.elsevier.com/retrieve/pii/S0735109717397607

http://www.mirror.co.uk/science/sex-triggers-one-100-cardiac-11513650

http://www.independent.co.uk/news/health/sex-trigger-men-heart-attacks-one-per-cent-study-sudden-cardiac-arrest-cedars-sinai-a8048441.html

http://www.gezondheidsweb.eu/sex/risico%E2%80%99s-op-een-hartaanval-twee-tot-drie-keer-hoger-tijdens-het-hebben-van-sex

https://www.hln.be/wetenschap-planeet/seks-is-oorzaak-van-1-op-de-100-hartaanvallen-bij-mannen~ad7f729b/

http://www.gezondheidsweb.eu/sex/risico%E2%80%99s-op-een-hartaanval-twee-tot-drie-keer-hoger-tijdens-het-hebben-van-sex

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge