Gezonde en ongezonde voeding voor testosteronspiegel

Nieuwe studie onderzoekt seksualiteit van mensen met autisme
De 4 dingen die vrouwen kunnen doen om seks leuker te maken
hip hop, dancer, jump

Free-Photos (CC0), Pixabay

Het is moeilijk om de ongemakkelijke fysieke veranderingen te vergeten die worden veroorzaakt door de hormonen in ons lichaam tijdens de puberteit. Maar zelfs nadat we door die hormonale achtbaan zijn gegaan in onze vroege tienerjaren, spelen onze hormonen nog steeds een grote rol in hoe we functioneren. Naarmate we ouder worden, is gezond blijven essentieel om de hormoonproductie op peil te houden. Vooral mannen hebben testosteron nodig voor kracht, zin in seks en spermaproductie. Maar als je je aan een bepaald soort dieet houdt, zal je testosteronspiegel waarschijnlijk dalen, volgens een nieuwe studie – en dat kan problemen opleveren voor je in de slaapkamer.Het is dus belangrijk wat je eet en vooral als je op dieet bent, wat je toch nog moet eten om je libido op peil te houden aldus Paulina Porizkova .

Als u een vetarm dieet volgt, verlaagt u uw testosteronniveaus, zegt de studie.

Een nieuwe studie, gepubliceerd in maart in de Journal of Steroid Biochemistry and Molecular Biology , analyseerde de geslachtshormoonspiegels bij 206 gezonde mannen en vergeleek ze in termen van wat ze aten, of het nu om vetrijke of vetarme diëten ging. Wat ze ontdekten was dat 10 tot 15 procent van de onderzochte mannen een afname van de testosteronniveaus zag tijdens een vetarm dieet.

“Vetarme diëten lijken de testosteronniveaus bij mannen te verlagen , maar er zijn meer gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken nodig om dit effect te bevestigen”, concludeerden de auteurs van het onderzoek. Ondanks de verlaagde testosteronniveaus waren ze nog steeds in het normale bereik.

De dip gold vooral voor mannen van Europese afkomst, die “mogelijk een grotere afname van testosteron ervaren”, aldus de auteurs. Lage testosteronniveaus zijn in verband gebracht met een scala aan gezondheidsproblemen, waaronder een verminderde zin in seks.

Volgens de American Urology Association (AUA) is een laag testosteron in het bloed (Low-T) minder dan 300 nanogram per deciliter (ng / dL). Wetenschappers hebben ontdekt dat lage testosteronniveaus verband houden met erectiestoornissen, verminderde botmassa, verminderde energie en geslachtsdrift, stemmingswisselingen, slaapproblemen, verminderd sperma, haaruitval, verhoogd lichaamsvet, opvliegers, verminderde testikelgrootte en veranderingen in cognitie , volgens Medical News Today.

Abraham Morgentaler , MD, oprichter van Men’s Health Boston, vertelde aan Harvard Health Publishing dat “veel artsen deze ‘zachte symptomen’ afwijzen als een normaal onderdeel van veroudering, maar ze zijn vaak behandelbaar en omkeerbaar door de testosteronniveaus te normaliseren.”

Hoewel vrouwen niet zoveel testosteron nodig hebben, produceert hun lichaam het hormoon nog steeds in kleine hoeveelheden. Wanneer vrouwen een zeer laag testosterongehalte in hun lichaam hebben, hebben ze waarschijnlijk een onregelmatige of gemiste menstruatie, vruchtbaarheidsproblemen , zwakke botten, verminderde zin in seks en vaginale droogheid, legt Medical News Today uit.

Volgens de AUA wordt de technische term voor degenen met lage testosteronniveaus het testosterondeficiëntiesyndroom (TD) genoemd.

“Gegevens suggereren dat in totaal ongeveer 2,1 procent (ongeveer 2 mannen op 100) TD kan hebben. Slechts 1 procent van de jongere mannen kan TD hebben, terwijl maar liefst 50 procent van de mannen ouder dan 80 jaar TD kan hebben,” de AUA merkt op. De organisatie legt ook uit dat mannen met diabetes en mensen met overgewicht vaker een lagere testosteronspiegel hebben.

En voor meer informatie over hoe u uw seksleven gezond kunt houden, zult u meer seks hebben als u dit een uur per dag extra doet, zegt de study Artsen zeggen dat de testosteronniveaus op natuurlijke wijze kunnen worden verhoogd door lichaamsbeweging en gewichtsverlies.

De twee dingen die over het algemeen uw gezondheid verbeteren, kunnen ook helpen bij uw testosteronniveaus. “Er zijn natuurlijke manieren om testosteron te verhogen , inclusief lichaamsbeweging en gewichtsverlies” , vertelde Philip Werthman , MD, directeur van het Center for Male Reproductive Medicine & Vasectomy Reversal in Los Angeles, in 2015 aan WebMD.

Richard Jadick , DO, een uroloog bij Piedmont Healthcare in Newnan, Georgia, zegt op de site van het bedrijf dat “onderzoek heeft aangetoond dat het tillen van zwaardere gewichten de beste vorm van lichaamsbeweging is om testosteron te stimuleren. Naarmate de spiermassa toeneemt, zal het lichaam tot meer testosteron produceren. “

Als u de tekenen van een verlaagd testosteron in uw lichaam heeft opgemerkt en trainen of afvallen niet lijkt te helpen, kunnen artsen hormoonvervangende therapie voorstellen, waarbij u meer testosteron in uw systeem krijgt via pleister, gel, injectie of pillen.

En voor meer informatie over hoe de gemiddelde persoon in de VS tegenwoordig denkt over hun seksleven, weet dat 73 procent van de mensen wenst dat ze meer van dit soort seks hadden, enquêtes .

Bronnen

https://bestlifeonline.com/lowering-testosterone-study-news/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge