Grijze goesting

HPV vaccin leidt niet tot meer risicovolle seks
Meer seksverslaafden door Tinder


De start van de Boekenbeurs betekende voor Zorgbedrijf Antwerpen ook de officiële lancering van het nieuwe boek Grijze Goesting – Liefde, intimiteit en seksualiteit op latere leeftijd.

In Grijze Goesting vertellen senioren openhartig hoe zij liefde, intimiteit en seksualiteit beleven. Daarnaast laten bekende Vlamingen de lezers tussen de lakens kijken. Het zijn ontroerende, pittige, grappige en eerlijke verhalen van singles en (nieuwe) koppels, van hetero’s, holebi’s en transgenders, van oudere en jongere senioren, met of zonder beperking, thuis, in het ziekenhuis of in het woonzorgcentrum.

Zijn senioren niet meer zo zoenerig zoals Salomon (81) beweert? Of luisteren we liever naar Zaki (73), die weet dat met het ouder worden ook de ondeugendheid komt, humor in bed en tijd om intens te vrijen? Wat als je huidhonger niet vervuld wordt en de zoektocht naar (nieuwe) liefde niet vanzelf loopt? En hoe kan seksuele dienstverlening daarin een rol spelen?

Ontroerende, pittige, grappige en eerlijke verhalen van singles en (nieuwe) koppels, van hetero’s, holebi’s en transgenders, van oudere en jongere
senioren, met of zonder beperking, thuis, in het ziekenhuis of in woonzorgcentra: ze doen in Grijze Goesting een boekje open over hun intieme leven. Hun onthullende getuigenissen, ondersteund door deskundigen en experten uit het werkveld en prachtige illustraties en foto’s, doorbreken het taboe rond senioren en intimiteit.

Grijze Goesting nodigt u uit om te grasduinen en te genieten, om intimiteit op leeftijd met nieuwe ogen te bekijken.

Quotes uit het boek
▪ In godsnaam, laat ons doen wat we willen. Laat ons plezant ouder worden. (Paula Marckx)
▪ Het is heel belangrijk dat mensen beseffen dat je nog mag verlangen. Of je nu oud of jong bent. (Christian Vanhecke, seksuoloog)
▪ Wat ik sterk heb gemerkt in mijn werk, is dat het niet zozeer seks is waar veel mensen naar verlangen, maar de fysieke nabijheid van anderen. (Frans, zorgmedewerker)
▪ Het is niet een penis die de man maakt, of een vagina de vrouw. Je genderidentiteit staat volkomen los van je geslachtskenmerken. (Samuel, transgender)
▪ Ik wilde heel graag nog eens echt vrijen, maar inmiddels zijn die verlangens weer wat gezakt. Je doet niet wat je nog wilt, maar wat je nog kunt. (Jeanne, na 27 jaar weduwe terug in een relatie)
▪ Praten over seksualiteit is nu net iets wat mensen van die generatie minder goed geleerd hebben. (Goedele Liekens)
▪ Seksuele dienstverlening geeft autonomie en doet de eigenwaarde groeien. (Xavier, seksueel dienstverlener ism Aditi vzw)

Keywords
▪ Human interest
▪ Senioren
▪ Liefde, intimiteit en seksualiteit
▪ Taboedoorbrekend
▪ LGBT’s
▪ Seksuele dienstverlening
▪ Mix van getuigenissen en theorie
▪ Prachtige illustraties
▪ Ideaal (eindejaars)geschenk voor de (groot)ouders
▪ Hulpmiddel voor de zorgsector

Deelnemers boek
▪ Getuigenissen senioren: anoniem
▪ Bekende Vlamingen:
o Albert Vroome (Hotel Römantiek)
o Paula Marckx
o Zaki
o Goedele Liekens
o An Nelissen o Will Ferdy o Pieter Aspe

▪ Experten:
o Alfons Vansteenwegen
o Ann Cuyvers
o Christian Verelst
o Christian Vanhecke
o Els Messelis
o Maureen Luyens o Miek Scheepers o Patrick Gaens

Technische fiche
▪ Verkoopsprijs: 21,95 euro
▪ Afmetingen: 22cm (H) x 18,5cm (B)
▪ Hardcover
▪ Aantal pagina’s: 160
▪ ISBN 9789082605822

U kunt het boek aankopen via http://www.deschakel.be/grijze-goesting.

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge