Intimiteit het belangrijkste bij 50 plussers

Vrouwen doen vaker soa test
Veel SOA bij mannelijke Limburgse sekswerkers
crafts-279580_640

Bron pixabay.com

50-plussers hebben het volgens PLUS nog maar wat fijn tussen de lakens. Veel ondervraagden zeggen hetzelfde: “Een orgasme is absoluut geen must, maar intimiteit daarentegen absoluut wel.” Ruim tweederde van hun geeft aan nog steeds heel prettig te kunnen vrijen. Een derde geeft het seksleven dat ze nog hebben zelfs een 8 of hoger. Bijna de helft van alle deelnemers aan het seksonderzoek vrijt minimaal één keer per week.

50-plussers van nu hebben nog goede sekservaringen, maar intimiteit is het belangrijkste blijkt uit een onderzoek van van magazine PLUS in samenwerking met Rutgers WPF, Kenniscentrum seksualiteit.  Ze hebben het nog heel fijn in bed. “Orgasme is geen must, intimiteit wel”, zeggen wel velen.

Ruim tweederde geeft aan prettig te kunnen vrijen. Eenderde geeft zijn seksleven een 8 of hoger, en bijna de helft vrijt minstens eens per week.

Ruim 50% geeft aan dat ziekte, medicijngebruik of ouderdomsklachten geen beperkingen vormen in bed. De andere helft heeft het niet meer zo soepeltjes in bed. Vooral hun gezondheid is daarbij een belemmering. Bij mannen kan dit zijn vanwege erectieproblemen, terwijl vrouwen vaak minder zin hebben of last hebben van een droge vagina. Ook de gezondheidsproblemen van hun partner kan bij vrouwen de oorzaak zijn waarom ze minder soepel vrijen (44%).


De helft van de ondervraagden die aangaf last te hebben van beperkingen tijdens het vrijen, ging op zoek naar een oplossing en besloot de problemen met hun partner te bespreken. 49% bespreekt dit met de partner, 41% ging naar een hulpverlener: meestal de huisarts.

32% zocht de oplossing in een andere manier van seks. Toch lukt dat lang niet iedereen, weet seksuoloog Albert Neeleman. “Als mannen erectieproblemen krijgen, stopt een groot deel van hen.” Dat blijkt ook uit het Plus-onderzoek. Zo’n 20% van de stellen vrijt helemaal niet meer.

Uit het seksonderzoek kwam ook naar voren dat seks goed bespreekbaar is bij iedereen. Zo’n 70% van de stellen praat over hun seksleven. Tijdens deze intieme gesprekken komen ook onderwerpen als ziekte, medicijngebruik of leeftijd aanbod. Overigens voelt driekwart van de mensen zich heel prettig in hun eigen lichaam. Ook als zij naakt zijn. Slecht een kwart van de mensen voelt zich zonder kleding niet gemakkelijk, waarbij opvalt dat dit bij vrouwen al begint bij 50. Mannen hebben daar iets minder last van. Bij hun begint dit meestal pas na 55 jaar. Hierbij is het buikje iets dat het meeste in de weg zit, alhoewel ook borsten en veranderende geslachtsdelen kunnen bijdragen.

Voor veel mensen is het een opluchting om te weten dat het niet aan hen ligt, maar vaak ligt het probleem bij een ziekte of geneesmiddel.

Het volledige onderzoek staat in Plus magazine.

Zie ook https://www.seksonderzoek.be/seks-en-ouderdom/seks-met-een-rollator/

Bronnen

http://seks.blog.nl/onderzoek/2015/10/28/50-plussers-niet-het-orgasme-maar-we-de-intimiteit-is-belangrijk-bij-seks

https://ned7.nl/liefde-relaties/het-grote-seksonderzoek

https://www.plusonline.nl/mensen-meningen/plus-onderzoek-hoe-is-de-seks

https://ned7.nl/liefde-relaties/behoefte-aan-seks-blijft

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge