Na de overgang ook nog goede seks

Mannelijke slachtoffers van seksueel geweld
Smartphone fnuikt libido en romantiek
old, couple, people

coombesy (CC0), Pixabay

Net als je denkt dat je eindelijk de menopauze onder controle hebt, krijg je de grootste hindernis voor je kiezen, namelijk het verlies van de zin in seks.

Verlies van seksueel verlangen is een van de meest voorkomende symptomen van de menopauze.

Tussen de 20% en 45% van de vrouwen in de overgang melden dat zij een daling van hun libido bemerken. Vrouwen in de menopauze worden nu weer gezien als de vrouwen die ze ook voor de menopauze waren.

Maar een groep vrouwen voelt zich juist seksueel bevrijd en aantrekkelijker, waardoor zij makkelijker een minnaar nemen……..beweert onderzoek.

De meeste vrouwen die in de menopauze komen zijn niet van plan om hun seksuele leven op te geven.

Toch worden veel vrouwen in de overgang wel geconfronteerd met een aantal problemen op seksueel gebied. Doordat ze last kunnen krijgen van stemmingswisselingen, opvliegers, depressie en vaginale droogheid die geslachtsgemeenschap pijnlijk maakt is het geen wonder dat veel vrouwen in de overgang  hun interesse in seks verliezen.

Het woord ‘menopauze’ klinkt vaak als een straf, als het einde van je vruchtbaarheid, je verleidingskracht, je erotiek. Het lijkt de inleiding tot een periode waarin tederheid het overneemt van de erotiek, maar het kan ook anders. De menopauze kan ook een begin zijn. Het begin van een nieuw leven. De kans op een nog rijker erotisch en liefdevol leven bestaat. Dit lijkt trouwens ook zo voor steeds meer vrouwen.


Onderzoek van overspelsite Victoria Milan onder 3589 van haar vrouwelijke leden over hun seksleven na de overgang toont aan dat vele  vrouwen de menopauze juist zien als een moment om bevrijd vreemd te gaan. 70% van de menopauzale vrouwen heeft hetzelfde of een hoger libido dan in eerder jaren. Zonder het risico van ongewenste zwangerschap voelt 72% zich bevrijd en beter in staat om van seks te genieten.

De resultaten zijn verbazingwekkend; 7 van elke 10 vrouwen beweren hetzelfde  of een hoger niveau van seksueel verlangen te hebben. Zonder het risico van ongewenste zwangerschap voelt 72% zich bevrijd en beter in staat om van seks te genieten.

Echtgenoten en partners zullen meer hun best moeten gaan doen, aangezien vrouwen meer geneigd zijn tot een verhouding na de overgang. Bijna de helft van de vrouwen die lid zijn van Victoria Milan, zegt dat de seks met hun partner niet top is. Het misverstand dat het libido van vrouwen na de overgang opdroogt, wordt verklaard door 80% van de ondervraagde vrouwen die zegt hun verhoogde appetijt te verbergen uit angst om negatief beoordeeld te worden.

Oprichter en CEO van Victoria Milan, Sigurd Vedal: “Dit onderzoek laat zien dat de overgang alleen op een positieve manier bekeken dient te worden: geen krampen meer, geen zwangerschapsrisico en volgens onze leden: een hogere seksuele behoefte. Uit de gegevens die we verkregen hebben, lijkt het erop dat de overgang het beste is wat er met het seksleven van vrouwen kan gebeuren.”

Bronnen

http://seks.blog.nl/onderzoek/2016/01/27/vrouwen-gaan-na-de-overgang-seksueel-pas-echt-loos

http://50plusje.blogspot.be/2012/01/verlies-van-libido-in-de-menopauze-wat.html

http://www.life-magazine.be/nl/1980-menopauze-verlangens-mythe-werkelijkheid.html

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge