Ouder worden zonder seks

Waarom komen vrouwen klaar?
Goed genoeg seks

Droom jij ook van eeuwig leven? Volgens een Brits-Russische wetenschapper is dat

Photo by Joe Hepburn

mogelijk, al zal je er wel iets voor moeten opofferen. Seks uit den boze voor iedereen die eeuwig (of toch langer) wil leven.

Alex Zhavoronkov is er heilig van overtuigd dat hij minstens 150 jaar oud zal worden. Hij is zo zeker van zijn stuk, dat hij er een boek over schreef met de titel ‘Ageless Generation’. Mensen kunnen volgens Alex veel ouder worden, moesten ze niet zoveel tijd en energie stoppen in het bedrijven van de liefde.

Het zal je misschien verbazen, maar ook de wetenschapper heeft zijn eigen ‘regels’ aan zijn laars gelapt. Hij had al seks, al was het volgens de man enkel met collega’s. Hoe dan ook, als je zijn theorie wil uittesten, dan kan dat zonder problemen. Hou er wel rekening mee dat het menselijk ras wel eens zou kunnen uitsterven als iedereen plots beslist om seks over te slaan.

Je moet er als man wel wat voor over hebben, want Zhavoronkov raadt relaties en seks af, tenminste tot je 75 bent, liefst 100.

Zhavoronkov is hoofd van de Biogerontology Research Foundation, een Britse denktank. De 36-jarige is van plan nog zeker 114 jaar te leven, 130 jaar als alles volgens plan verloopt. De expert in veroudering en biomedisch onderzoek vertelt in zijn boek ‘The Ageless Generation’ dat we veel, veel langer kunnen leven als we het doen op zijn manier.

Zhavoronkov gebruikt zichzelf als proefkonijn om een hele reeks experimentele medicatie en diëten uit te testen. Elke dag neemt hij meer dan 100 geteste en ongeteste medicijnen, supplementen en vitamines. Daarnaast houdt hij zijn lichaam jong met yoga, stretchen, situps, 100 pushups per dag, gezonde voeding en vooral een vrijgezellenbestaan.

Volgens hem kosten relaties te veel energie zorgen ze voor afleiding van het enige doel: zo lang mogelijk leven. “Als je 150 wilt worden, is trouwen een heel grote beslissing, stel het uit tot je 75ste.”

De onderzoeker wordt in Nederland bijgetreden. Als je geen seks hebt, leef je langer. Zo ontdekte professor Rudi Westendorp die namens het Leids Universitair Medisch Centrum onderzoek doet onder 500 Nederlandse 90-plussers.

‘We weten van fruitvliegen en andere organismen dat als je voor seks gaat, je een korter leven hebt, en als je geen seks hebt dat je een langer leven hebt’, zegt Westendorp in het Radio 1-programma Nu Al Wakker Nederland. De professor ontdekt steeds meer factoren die belangrijk zijn voor een lang leven.

Overigens zijn er maar weinig ouderen die zich aan dat advies houden. Wel ziet Westendorp een overeenkomst bij alle 90-plussers: plezier in het leven. ‘Op het moment dat je stil gaat zitten in een hoekje is de kans kleiner dat je een lang leven beschoren bent. Dat heeft te maken met wat psychologen coping noemen. Oftewel dat je bereid bent voor alle problemen, die je elke dag, elk jaar tegenkomt, oplossingen te verzinnen. Die positieve drive is iets wat je bij alle oude mensen terugvindt. Zij die door willen, ondanks het feit dat ze ziekte of tegenslag hebben, gaan gewoon langer mee.’

Bronnen

http://seks.blog.nl/onderzoek/2015/10/10/neuk-niet-voor-je-75-bent

http://www.zita.be/lifestyle/4046161_leef-je-langer-zonder-seks.html

http://www.gezondheidsweb.eu/sex/sex-eindigt-bij-de-meeste-mensen-op-de-leeftijd-van-70-jaar

https://www.ad.nl/lifestyle/hoe-minder-seks-hoe-ouder-je-wordt~a67d62cd/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge