Seks met een rollator : love assist

Seks na behandeling van borstkanker
Waarom hebben mannen een ochtenderectie?

Bron © Love Assist

Ouderdom kan spelbreker zijn tussen de lakens. Glenn da Silva (24) helpt met zijn taboedoorbrekende Love Assist.

Da Silva mag dan jong zijn, verwacht bij hem geen studentikoze grappen over het seksleven van ouderen. Verwacht ook geen pornografische prullaria of pillen die wonderen beloven. Hij ontwierp oerdegelijke hulpstukken voor opgewonden 65-plussers

De behoefte aan seks is er ook als we oud zijn, ondanks dat het lichamelijk niet altijd meer kan. Maar daar is nu een oplossing voor!

Seks op de rollator. Ook daar zijn tegenwoordig hulpmiddelen voor, uitgevonden door de aspirant industrieel ontwerper Glenn da Silva (24) van de Willem de Kooning Academie.

Ouders moeten er meestal niet aan denken dat hun allerliefste kroost de liefde bedrijven, maar andersom is het misschien nog wel sterker. Kinderen moeten er niet aan denken dat hun ouders, laat staan hun grootouders ‘het’ nog doen. Toch moeten ze eraan geloven want wij blijven onze seksuele lusten tot op hoge leeftijd houden.

,Als je lichaam niet meer soepel beweegt, zijn veel handelingen niet meer vanzelfsprekend”, zegt de jonge creatieveling. ,,Ik heb daarom gekeken naar hulpmiddelen die ouderen nu al helpen bij dagelijkse activiteiten; de rollator en loopkruk.”

Seksposities
De student van de Willem de Kooning Academie sprak met huisartsen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten en seksuologen. Hij vroeg aan vrienden of hij op de koffie mocht bij hun opa en oma voor een gesprek over seks. Hij onderzocht welke seksposities het meest comfortabel zijn voor mensen met een zwakke rug of wiebelknieën. Lepeltje-lepeltje en de vrouw bovenop, is zijn conclusie.

Bron © Love Assist

Seksuele revolutie

En met de nieuwe grijze golf van babyboomers is het onderwerp al bijna geen taboe meer. Zij stonden per slot van rekening aan de wieg van de seksuele revolutie. Een gat in de markt dus volgens Glenn da Silva.

Wiebelheupen en versleten knieën

Typische ouderdomsproblemen zoals wiebelheupen, versleten knieën en/of pijnlijke handen zorgen er nogal eens voor dat de nog aanwezige seksuele behoeftes niet kunnen worden bevredigd. Om dit op te lossen zocht de jonge ontwerper naar een oplossing voor een bestaand hulpmiddel zoals de rollator. Het resultaat is een rollator waarmee de billen meebewegen met een man als hij een vrouw op schoot heeft. Ook bedacht hij een loopkruk die eenvoudig transformeert tot een statief waarmee een vrouw haar been makkelijk omhoog houdt in de zijligging. Klinkt allemaal heel plastisch, maar dat is het niet!

Vervolgens paste Da Silva de klassieke hulpmiddelen aan. Het resultaat: een rollator waarvan het zitvlak meebeweegt met een man als hij een vrouw op zijn schoot penetreert en een loopkruk die eenvoudig transformeert tot statief dat het been van een vrouw in zijligging omhooghoudt.

Glenn ontwikkelde twee producten: een rollator met een bewegend schuifstoeltje en een kruk die een been omhoog kan houden in bed. Bijvoorbeeld voor lepeltje-lepeltje. “Dat is sowieso een makkelijk standje voor ouderen.” Net als de missionarishouding, de vrouw bovenop of op de buik. “Met doggy-style hoef je bij ouderen niet aan te komen”, lacht Glenn, “tenzij je heel fit bent.”

Wie even geen zin heeft in de daad, gebruikt zijn speciale rollator of loopkruk op de ‘gewone’ manier. Niemand die ziet dat het een sekshulpmiddel betreft. Al zou dat geen geheim hoeven zijn, vindt Da Silva. ,,Seks is een basisbehoefte, maar voor ouderen het minst toegankelijk. Seks en ouderdom lijken niet bij elkaar te mogen horen.”

Ouderen zijn wel degelijk actief tussen de lakens, blijkt uit onderzoek. Van de Nederlandse mannen tussen de 65 en 70 jaar oud heeft 82 procent het afgelopen halfjaar seks gehad, tegen 54 procent van de vrouwen. ,,Er zou veel meer aandacht moeten zijn voor het in stand houden van een seksleven op latere leeftijd”, zegt woordvoerder Joeri Veen van Ouderenorganisatie Anbo. ,,Wij vechten tegen dat taboe”

Naast de producten, die overigens nog niet op de markt zijn, wil Glenn het concept verder uitbreiden. “Hoe tof zou het zijn als ouderen naar een plek kunnen gaan om seks te hebben. Daar zijn dan bijvoorbeeld ook mensen uit de zorg aanwezig om te helpen. Op een superrespectvolle en zorgzame manier.”

Een sekshotel voor ouderen wil Glenn het niet noemen. “Maar hoe het dan wel precies moet heten weet ik nog niet”, lacht hij, “een liefdesnestje?”

Love Assist Hulpmiddelen voor seks op leeftijd. De Rollator from Glenn da Silva on Vimeo.

Love Assist. Voor seks op leeftijd from Glenn da Silva on Vimeo.

Bronnen

https://ned7.nl/liefde-relaties/seks-op-de-rollator

https://www.ad.nl/rotterdam/student-ontwerpt-loopkruk-voor-opgewonden-65-er~a043ee85/

https://www.ondertussen.nl/glenn-24-zorgt-ervoor-dat-ouderen-een-stuk-makkelijker-seks-kunnen-hebben/

https://nos.nl/op3/artikel/2156460-glenn-maakt-standjes-voor-ouderen-makkelijker.html

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge