Seks wordt beter met de leeftijd

Geschiedenis van de menstruatie
Wanneer hebben vrouwen het vaakst zin in seks?

Hoe ouder, hoe beter in bed? De meeste mensen klagen dat hoe ouder ze worden, hoe

people, old, man

StockSnap (CC0), Pixabay

slechter de seks gaat. Maar onderzoek spreekt dit tegen.

Volgens een onderzoeker heb je de beste seks na je veertigste. Dr. Holly N. Thomas van de University of Pittsburgh zette twee onderzoeken op waarbij vrouwen van middelbare leeftijd openlijk spraken over hun seksleven.

En wat blijkt? De frequentie neemt na je veertigste misschien wel af, maar de kwaliteit van de seks gaat er juist op vooruit. “Het verbaasde ons dat een grote groep vrouwen aangeeft dat seks beter wordt naarmate ze ouder worden,” vertelt Thomas. “Wij als dokters dachten dat het juist moeilijker zou zijn als je ouder wordt.”

Voor de verbetering seks zijn verklaarbare redenen. Zo zouden vrouwen op latere leeftijd hun lichaam beter kunnen accepteren en kennen, waarop ze beter kunnen inschatten wat ze fijn vinden in bed. Daarnaast hebben deze vrouwen over het algemeen meer zelfvertrouwen, waardoor ze zich vrijer voelen om te experimenteren tussen de lakens; in de auto; op de keukentafel – noem maar op.

Rimpels, hangborsten, mindere erecties, droge vagina’s: eigenlijk hoor je over ouder worden alleen maar slechte dingen. Zeker als het in combinatie met seks is. Pubers willen er helemaal niks van weten dat hun ouders HET nog doen, laat staan opa en oma. Jammer jongens: de ouderen genieten meer van de vleselijke lusten dan de jonkies, dat is al vaker bewezen.

Dr. Holly N. Thomas van de University of Pittsburgh deed 2 onderzoeken waarbij vrouwen van middelbare leeftijd openlijk spraken over hun seksleven. Het blijkt dat de frequentie wel wat afneemt zo boven je 40ste, maar het genot gaat er juist op vooruit. “Het verbaasde ons dat een grote groep vrouwen aangeeft dat seks beter wordt naarmate ze ouder worden,” vertelt Thomas. “Wij als artsen dachten dat het juist moeilijker zou zijn”

Voor de verbetering van het liefdesspel zijn een aantal redenen. Zo zouden vrouwen op latere leeftijd hun lichaam beter accepteren en kennen, waardoor ze beter kunnen inschatten wat ze fijn vinden. Daarnaast hebben deze vrouwen over het algemeen meer zelfvertrouwen, waardoor ze zich vrijer voelen om te experimenteren tussen de lakens, in bad, op de keukentafel, noem maar op.

Bronnen

http://seks.blog.nl/onderzoek/2016/10/18/blij-vooruitzicht-dat-ons-streelt-de-seks-wordt-steeds-beter-met-de-jaren

http://www.metronieuws.nl/lifestyle/life/2016/10/science-says-na-deze-leeftijd-wordt-seks-nog-beter

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge