Orgasme tijdens bevalling ?

Viagra voor vrouwen heeft weinig succes
Vlaamse vrouwen komen wel klaar, maar praten er weinig over
Geschatte tijd om tekst te lezen: 5 minu(u)t(en)

Vrouwen-orgasme-bevalling

Hoewel bevallingen meestal geassocieerd worden met veel pijn, zou het volgens wetenschappers aanzienlijk aangenamer kunnen verlopen. Dankzij de productie van het ‘liefdeshormoon’ oxytocine, dat bij de bevalling vrijkomt, zou bij de barende vrouw een orgasme kunnen worden opgewekt.

De geboorte van een kindje wordt vaak beschreven als één van de meest pijnvolle dingen die een vrouw kan ervaren. Toch heeft een nieuw onderzoek aangetoond dat het soms ook verre van pijnlijk kan zijn. Want steeds meer vrouwen krijgen een orgasme tijdens de bevalling.

Uit een enquête van de Positive Birth Movement en Channel Mum onder 2.200 moeder is gebleken dat 6 procent van de vrouwen een orgasme heeft gehad tijdens de bevalling. Verschillende onderzoeken hadden eerder al aangetoond dat de 2 hersengebieden die actief zijn tijdens een orgasme ook actief zijn bij pijnlijke gebeurtenissen. Bij eerdere studies lag het percentage dat een orgasme ervoer alleen onder de 1 procent. Onderzoekers denken dat de stijging zou kunnen komen doordat vrouwen tegenwoordig opener zijn over hun bevalling.


In de enquête werd ook gevraagd naar de band tussen de moeders en hun kersverse kindje. 55 procent van de vrouwen gaf aan vanaf het eerste moment ‘verliefd’ te zijn op haar baby. Een dappere 16 procent durfde toe te geven dat er niet direct iets was en dat het een tijdje duurde om een band te ontwikkelen.

Na een onderzoek in de het blad Sexologies blijkt dat dit bij 0,3 procent van de bevallingen een orgasme kan voorkomen. ‘Net als bij een vrijpartij wordt bij de bevalling de baarmoederhals gestimuleerd, evenals de vagina en de clitoris. Bovendien treden er baarmoedercontracties op’, legt Barry Komisaruk, hoogleraar aan de Rutgers University in het Amerikaanse New Jersey, uit in LiveScience. ‘Veel vrouwen zeggen dat contracties van de baarmoeder plezierig aanvoelen tijdens seksuele stimulatie.’

Komisaruk verbindt voordelen aan de orgasmebeleving. Zo kan het volgens hem dienst doen als perfecte pijnstiller, aangezien de orgasmes zich regelmatig herhalen en 10 tot 15 seconden kunnen aanhouden.

Niet iedereen is het eens dat een orgasme tijdens een bevalling kan.  Femke Sterken maakt zich in haar blog boos dat men dit durft beweren.   “Ik word echt niet goed van dit soort media-geile berichtjes. Wat denkt zo’n onwetende twintiger als ie dit schrijft? Een orgasme tijdens de bevalling. Kan dat?’ NEEEEE, dat kan natuurlijk niet. Of: het zal ooit wel eens voorgekomen zijn, maar alle onmogelijke dingen zijn vast wel eens een keertje voorgekomen. Dat betekent niet dat je meteen kunt zeggen: uit onderzoek blijkt dat vrouwen een orgasme krijgen tijdens de bevalling. Eigen genot eerst?
Waarom ik me hier zo over opwind? Omdat we allemaal weten dat vrouwen een stuk minder makkelijk hun hoogtepunt bereiken dan mannen. Waar een man zo ongeveer elke sekspartij klaarkomt, is dit bij vrouwen maar in dertig procent van gevallen aan de hand. Recentelijk sprak ik Ellen Laan, seksonderzoeker aan de UvA, en zij vertelde me dat vrouwen niet goed genoeg weten hoe hun lijf precies in elkaar zit en de signalen niet goed kennen. Vaak maken ze hun eigen genot ondergeschikt aan dat van hun sekspartner. ”

Masturberen tijdens bevalling

Angela Gallo zat midden in de heftigste momenten van haar bevalling, ze voelde zich ‘fragiel, hulpeloos en overdonderd’ en toen had ze het: ze ging masturberen. Vrij bizar zou je denken, maar mevrouw Gallo is ervan overtuigd dat het stimuleren van de clitoris tijdens haar bevalling heel veel goeds heeft gedaan. Het was een natuurlijke manier om de pijn te bestrijden en zo was de bevalling beter uit te houden.

Hoewel orgasmes tijdens een bevalling vaker voor schijnen te komen, is het zelf opwekken van de natuurlijke pijnverlichter een no go om over te praten. Dat is precies de reden dat Angela nu de publiciteit zoekt via haar blog, vertelt ze Daily Mail Australia.

De fotografe uit Mornington Peninsula (Australië), vindt dat vrouwen bij een ‘gewone’ bevalling te weinig opties krijgen voor pijnverlichting. Haar eerste bevalling deed ze met een ruggenprik, maar daardoor voelde het alsof ze geen controle meer had over haar lichaam.
Daarom besloot ze haar tweede bevalling anders te doen, ze masturbeerde tegen de pijn. Zo had ze geen medicijnen nodig. Ook duurde haar tweede bevalling slechts zes uur, een fluitje van een cent als je het vergelijkt met de eerste: die duurde 45 uur.

Op haar blog schrijft Angela: ,,Het is totaal geen seksueel verlangen, het is mijn lichaam dat zegt ‘hey, een natuurlijke manier van pijnverlichting’. Het gaat erom dat je je opties verkent en het heft in eigen hand neemt als het gaat om jouw ervaringen met bevallen op een fysiek en mentaal niveau.”

Bijna hetzelfde

,,Ja, je hoort het goed. En wees niet geschokt, geboorte en seks verlopen bijna op exact dezelfde manier. De hormonen, sensaties, hersenactiviteit. Onze vulva’s zwellen op, de bloedstroom wordt heftiger, we kreunen, bewegen onze heupen, ademen diep en zweten.”

Angela wist dat er vrouwen over de hele wereld zijn die orgasmes ervaren tijdens hun bevalling, zij wilde dat ook meemaken en ze schaamt zich er niet voor. ,,Het brengt het beest in me naar buiten en dat is een gevoel dat ik schaamteloos lekker vind. Het kan alleen beschreven worden als een leeuwin die uit haar kooi komt: sexy, sterk, capabel en warm.”

Haar echtgenoot kent Angela maar al te goed: hij vroeg haar op het moment dat ze bijna ging bevallen (ze had al 9 centimeter ontsluiting) ,,Wil je misschien seks?” Daar kon de vrouw op dat moment niet op ingaan, maar ze vertelt op haar blog: ,,Hij moet mijn gedachten gelezen hebben!”

Cultuur

Angela snapt wel dat deze vorm van pijnverlichting voor veel vrouwen buiten de comfort zone ligt, maar ze raadt het toch angelaaan. Debra Pascali-Bonaro, pionier als het gaat om geboortes met orgasmes, zegt: ,,We leven in een cultuur waarin sommige vrouwen zich echt schamen als ze plezier hebben tijdens de bevalling, want de verwachting is dat we lijden. Dat moeten we veranderen.”

Oxytocine met een beetje endorfine en adrenaline: allemaal stofjes die ervoor zorgen dat je je lekker voelt en die komen vrij bij deze aanrakingen. Bevallende vrouwen zouden er dus goed aan doen hun tepels of clitoris te stimuleren. Ook zoenen of andere vormen van affectie maken de bevalling dragelijker.

Bronnen

http://www.vrouwblog.nl/steeds-meer-vrouw

http://www.ad.nl/lifestyle/hoe-vrouwen-tijdens-bevalling-orgasme-kunnen-krijgen~a75bd2a5/

http://www.me-to-we.nl/waarom-een-orgasme-tijdens-de-bevalling-niet-ka

http://www.esquire.nl/mantertainment/news/a2325/zo-ervaren-vrouwen-een-orgasme-tijdens-de-bevalling/

http://www.metronieuws.nl/xl/raar/2016/03/vrouwen-masturbeer-tijdens-je-bevalling

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending.

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.

Print Friendly, PDF & Email