De sekspositie die je stiekem helpt om beter te slapen

Gebrek aan slaap veroorzaakt seksuele problemen bij vrouwen
Waarom hoofdpijn en seks soms samengaan
woman, empty, sleeping

gabicuz (CC0), Pixabay

Volgens Best Life , zijn er schijnbaar talloze seksposities die jij en je partner elke avond kunnen uitproberen om je seksleven op te fleuren, variërend van meer traditionele seksposities zoals ‘Missionary’ en ‘The Office Party “tot meer acrobatische risicovolle zoals” The Figure Skater “en” The London Bridge “Maar volgens een recente studie uitgevoerd door een Britse slaapblog, is er precies één sekspositie die daarna resulteert in de beste slaap. En voor een aantal beslist minder opwindende manieren waarop u kunt proberen om vanaf vanavond beter te slapen, moet u zich bewust zijn van The Easy Trick for “Falling Asleep in 5 Minutes” That ‘

Meer seks leidt tot een betere REM-slaap

REM-slaap – wat staat voor ‘snelle oogbeweging’, als je die wetenschapsles hebt gemist – is de slaapfase die het meest bekend is als de tijd dat je droomt en wanneer je ogen fysiek heen en weer ping-pongen onder je oogleden. Meer REM-slaap krijgen is gekoppeld aan een betere geheugenfunctie en een beter humeur.

Veel gezondheidsexperts zijn van mening dat een slechte REM-slaap – of een gebrek aan REM-slaap – direct verband houdt met veel gezondheidsproblemen, aangezien het zich later in de slaapcyclus voordoet, dichter bij het ontwaken en mensen die niet genoeg slaap krijgen – of die hun wekker te vroeg hebben gezet – worden ervan beroofd.

“Ik zie dromen als therapie van de ene op de andere dag”, zegt Matthew Walker, Ph.D., hoogleraar psychologie aan de University of California, Berkeley en auteur van het boek Why We Sleep , dat ooit aan Time werd uitgelegd over het verlies van REM-slaap. “Het biedt een nachtelijke kalmerende balsem die de korte kantjes van onze emotionele ervaringen wegneemt, zodat we ons de volgende dag beter voelen.”

Ander onderzoek heeft het verband tussen REM-slaap en depressie aangetoond. Volgens de nieuwe studie, uitgevoerd door de Britse slaapsite The Dozy Owl , zijn er seksposities die uw kansen op meer REM-slaap kunnen vergroten.

Hoe ze dit daadwerkelijk hebben getest

Volgens een artikel over de studie zegt Red Online UK dat de site 1.652 deelnemers heeft gerekruteerd die slaapmonitors droegen en 25 populaire seksposities probeerden gedurende een periode van drie maanden.

Alle seksposities zijn geweldig om te slapen

Bij alle deelnemers werd seks voor het slapengaan geassocieerd met meer REM-slaap – vooral voor mannen, die 10% meer REM-slaap bereikten dan de vrouwelijke deelnemers. Maar de ene positie was oppermachtig boven alle andere als het ging om beter slapen.

De beste sekspositie voor REM-slaap?

Het was doggy style dat uiteindelijk tot het beste slaapresultaat leidde. Toen de studiedeelnemers seks hadden met behulp van de doggy-style positie, ervoer 43% van hen meer REM-slaap. Andere houdingen die opmerkelijk effectief waren om meer REM-slaap te produceren, waren onder meer ‘de lotus’ (39% van de deelnemers ervoer meer REM-slaap; het vereist ‘één partner om met gekruiste benen te zitten en de andere partner zit met hun gezicht tegen elkaar’ ‘, legt Red uit. Online), “de adelaar” (35%; “het is” als een missionaris, maar met de benen van de onderpersoon uitgespreid “) en” de brug “(30%;” met beide voeten plat op de grond, steun jezelf op je armen en handen, waardoor een brug ontstaat met je lichaam, en je partner positioneert zichzelf dan tussen je benen “).

Voor enkele leuke feiten over doggy style, kijk waarom het ook de beste sekspositie is om een ​​vrouwelijk orgasme te bereiken.

Bronnen

https://www.eatthis.com/news-the-sex-position-that-secretly-helps-you-sleep-better-says-new-study/

 

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge