Digiseksueel

Nieuwe app voor toestemming tot seks
Robotrelaties zullen toenemen

Foto copyright http://turingchurch.com/

Vorige maand hebben Neil McArthur en Markie Twist een paper geschreven in het tijdschrift Sexual and Relationship Therapy genaamd “De opkomst van digisexuality: therapeutische uitdagingen en mogelijkheden.”
Digisexuals of digiseksuelen zijn volgens McArthur en Twist, ‘mensen wiens primaire seksuele identiteit door het gebruik van technologie komt’.
Neil McArthur, die universitair hoofddocent filosofie aan de universiteit van Manitoba is, noemt het alsvolgt: “De komende jaren zal seksuele technologie steeds geavanceerder, meeslepender en aantrekkelijker worden. Veel mensen zullen merken dat hun ervaringen met deze technologie een integraal onderdeel worden van hun seksuele identiteit, en sommigen zullen er wellicht meer de voorkeur aan geven dan om seksuele interacties met mensen te hebben. ”


Stigma’s en therapie

Naast het bedenken van de term “Digisexuals”, “Digiseksuelen”, is het punt van hun paper dat clinici bereid moeten zijn om patiënten aan te spreken en met hen te werken als ze alleen nog maar seksueel opgewonden zijn  door technologie.

McArthur zei nogmaals dat het een zeer reële mogelijkheid is om “Digisexual” te zijn, wat kan leiden tot vooroordelen en uitstoting van de samenleving.
Dit werd herhaald door Markie Twist, een universitair hoofddocent aan de Universiteit van Wisconsin-Stout: “Het bespreken en onderzoeken van digiseksualiteit roept nu meer vragen op dan antwoorden … dit is waarom verdere discussie, onderzoek en dialoog nodig is.”
Kenmerkend voor digiseksuelen is bijvoorbeeld dat ze liever seks willen met een seksrobot dan met een werkelijk persoon. Soms is het ook noodgedwongen omdat seks met een gewoon persoon door omstandigheden onmogelijk is, maar het wordt gevaarlijk als men seksrobots gaat verkiezen boven menselijk contact.

De oorsprong van ‘digiseksueel’
McArthur legt uit dat, hoewel de term ‘technoseksueel’ al enige tijd bestaat om mensen te beschrijven die techisch zijn ingesteld inzake seksualiteit, ze een nieuw woord wilden vormen:
“We voelden dat we het hadden over iets heel opvallend en nieuw – mensen die specifiek hun identiteit vormen rond een specifieke soort seksuele ervaring, dat wil zeggen het soort dat meeslepende technologieën omvat en niet afhankelijk is van de aanwezigheid of zelfs het bestaan ​​van een andere persoon. ”

Hoewel het misschien niet perfect is, vinden McArthur en Twist digiseksualiteit een zeer neutrale, beschrijvende term, die per definitie geen pejoratieve connotaties bevat.

Ze hebben inderdaad heel hard geprobeerd in hun definitie te benadrukken dat ze niet denken dat digiseksuelen op enigerlei wijze abnormaal of disfunctioneel zijn.  Vaak krijgen mensen die een afwijkende seksualiteitsbeleving er op na houden snel een stigma opgeplakt.

Toch verdient ook binnen de seksualiteit deze nieuwe trend aandacht omdat door de toenemende technologie ook digiseksualiteit aan aandacht zal winnen.

Bronnen

https://futureofsex.net/sex-tech/digisexuals-will-new-term-combat-prejudice-people-tech-based-sexual-identities/

 

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge