Robotrelaties zullen toenemen

Digiseksueel
Discussie over apps omtrent wederzijdse toestemming voor seks

In het boek Robot Sex: Social and Ethical Implications schrijft econoom Marina Adshade dat in de toekomst sexbots (seksrobots) kunnen worden gebruikt om een ​​nieuwe vorm van relaties te creëren: een relatie niet gebaseerd op seksuele intimiteit tussen mensen.

In de radioshow van Gloria Macarenko op de CBC-radioshow On The Coast zei Adshade dat het vinden van een partner die alle vakken van geliefde, partner, vriend en co-ouder vervult, vaak problematisch is, zo niet een recept voor mislukken. De oplossing? Vervang fysieke intimiteit in de relatie met een robot.

Adshade geeft toe dat dit nieuwe type partnerrelatie misschien niet voor iedereen werkt, maar dat “er mensen in de samenleving zijn die dit aanspreken.”
Deze aantrekkingskracht waar ze het over heeft komt voort uit groeiende belangstelling voor mens-robot relaties. Zo blijkt dat bijna een half miljoen Indiase mannen al voorstellen hebben gedaan aan de virtuele assistent van Google, Alexa. De recente oproep om mensen, gewekt door technologie met de nieuwe term “digisexuals”, te de-stigmatiseren, kwam ook in het nieuws.

Voor diegenen die sceptisch staan ​​tegenover het idee om partnerrelaties met sexbots te vergroten, geeft Adshade  aan dat relaties al vele malen zijn veranderd, vaak door technologie.


“Toen geboortebeperking kwam, veranderde het huwelijk,” zei ze op het Canadese radioprogramma. “Toen vrouwen vanwege technologie de arbeidsmarkt betraden, veranderde het huwelijk. Robots is een beetje zoals een andere beweging in seksuele relaties. ”

Kan een seksrobot je huwelijk redden? 

Adshade zegt dat als een seksrobot het vakje voor seksuele contacten kan aanvinken, het voor sommige mensen seks van het huwelijk kan scheiden en huwelijken een ander karakter kunnen krijgen. Het zal natuurlijk niet iedereen aanspreken om seks met een robot te hebben, maar het kan voor relaties waar het seksuele ondermaats blijft voor één van beide partners, een oplossing bieden. Er zullen vast wel mensen in de samenleving zijn die hier een beroep op willen doen.”

Verhalen over robots die zijn gebouwd voor seksuele intimiteit zijn de laatste tijd in de media vaker naar voren gekomen, omdat sommigen zeggen dat de markt voor hen zou kunnen groeien.

In de VS zijn er gepassioneerd discussies gaande over de voordelen en mogelijke nadelen van deze robots, maar Adshade zegt dat ze niet de eerste ontwikkeling zijn die het huwelijk mogelijk kan veranderen.

Bronnen

http://www.cbc.ca/news/canada/british-columbia/sex-robot-book-1.4626005

https://futureofsex.net/robots/can-sexbots-save-marriages-by-taking-the-sex-out-of-them/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge