Mannen overschatten orgasmes van de vrouw

Condoom vertelt je hoe goed je in bed bent
Botox als nieuwe penis mirakel drug

Justin Lehmiller publiceerde over een onderzoek naar de ervaringen van vrouwen met een orgasme tijdens vaginale geslachtsgemeenschap. De resultaten lieten zien dat

DtheDelinquent (CC0), Pixabay

vraagformulering cruciaal is om te begrijpen hoe vaak vrouwen een orgasme hebben tijdens deze activiteit: wanneer de vraag specifiek clitorale stimulatie omvat, is de gemelde frequentie van het orgasme van vrouwen (51-60% van de tijd) veel hoger dan wanneer de vraag clitorale stimulatie uitsluit (21-30% van de tijd).

Er is echter nog een ander aspect van dit onderzoek dat de aandacht verdient, namelijk hoe heteroseksuele mannen reageerden toen ze dezelfde vragen kregen over hun perceptie van de orgastische ervaringen van vrouwen. Herkennen mannen de belangrijke rol van clitorale stimulatie in de orgasmes van hun partners? En hoe nauwkeurig zijn ze als het gaat om het inschatten hoe vaak hun partners een orgasme bereiken?

Als onderdeel van deze studie werden net iets meer dan 1500 mannen gevraagd om in te schatten hoe vaak vrouwen een orgasme bereiken tijdens zowel “ongeassisteerde” geslachtsgemeenschap (dwz vaginale geslachtsgemeenschap zonder toegevoegde clitorale stimulatie) als “geassisteerde” geslachtsgemeenschap (dwz vaginaal gebruik). geslachtsgemeenschap waarbij toegevoegde clitorale stimulatie optreedt).

Het bleek dat mannen inderdaad erkenden dat clitorale stimulatie de neiging van vrouwelijke orgasme verhoogt. Specifiek schatten mannen in dat vrouwen een orgasme kregen tijdens de geslachtsgemeenschap 61-70% van de tijd als ze clitoraal assisteerden, vergeleken met 41-50% van de tijd tijdens niet clitoraal gestimuleerde geslachtsgemeenschap.

Wanneer je deze cijfers echter vergelijkt met de eigen schattingen van vrouwen (zie hierboven), zien we dat mannen de frequentie van het orgasme van vrouwen in beide gevallen overschatten, maar vooral tijdens geslachtsgemeenschap zonder clitorale stimulatie. Waarom is dat?

Volgens de auteurs van de studie kan dit “mogelijk de moeilijkheid van mannen weerspiegelen om vrouwenorgasmen nauwkeurig te detecteren, of als alternatief de moeilijkheid van mannen om te detecteren wanneer vrouwen een orgasme faken.” Dit laatste punt lijkt bijzonder aannemelijk in het licht van het aantal vrouwen dat aangeeft orgasmes te hebben gefaket.

Bron https://www.lehmiller.com/blog/2017/10/11/infographic-womens-experiences-with-orgasm-during-vaginal-intercourse

Al met al bieden deze bevindingen verdere ondersteuning voor het idee dat we heel duidelijke en specifieke vragen moeten stellen bij het onderzoeken van zowel vrouwen als mannen over het vrouwelijke orgasme. Ze vertellen ons echter ook dat, hoewel mannen de rol van clitorale stimulatie lijken te herkennen en waarderen, ze niet per se een goed idee hebben van hoe vaak hun partners een orgasme bereiken.

Bron https://www.lehmiller.com/blog/2017/10/11/infographic-womens-experiences-with-orgasm-during-vaginal-intercourse

Zie ook de infographic hieronder.

 

Bronnen

https://www.lehmiller.com/blog/2017/12/13/men-overestimate-how-often-women-have-orgasms

https://www.lehmiller.com/blog/2013/8/6/womens-experiences-with-orgasm-infographic

https://www.lehmiller.com/blog/2017/10/11/infographic-womens-experiences-with-orgasm-during-vaginal-intercourse

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge