Mannen weten niet dat vrouwen orgasme faken

Hoe de seksuele vonk levendig houden?
Beter sperma door minder knellend ondergoed

Weten mannen dat hun vrouw echt een orgasme ervaart? Volgens een studie

Bron https://vimeo.com/96567263

gepubliceerd in The Journal of Sexual Medicine, kunnen velen van ons – maar vooral heteroseksuele mannen – het niet lijken te vertellen.

Deze studie is gebaseerd op een landelijk representatief onderzoek onder meer dan 1600 jonggehuwde paren, die allemaal heteroseksueel waren. Onderzoekers vergeleken hoe vaak mensen zeiden dat ze een orgasme bereikten tot hoe vaak hun partners dachten dat ze een orgasme bereikten.

Wat ze ontdekten, was dat slechts 14% van de vrouwen verkeerd inzag hoe vaak hun mannen orgasmes hadden . 42% van de mannen had daarentegen de orgastische frequentie van hun vrouw verkeerd begrepen (17% onderschat, terwijl 25% te hoog werd geschat).

Deze kloof van het misperceptie-orgasme heeft waarschijnlijk meerdere verklaringen. Een daarvan is natuurlijk het feit dat het mannelijk orgasme meestal samenvalt met ejaculatie, wat het noodzakelijkerwijs gemakkelijker maakt om op te merken. Hoewel sommige vrouwen inderdaad een ejaculatie van vocht bij een orgasme ervaren, komt ejaculatie niet vaak genoeg voor bij een orgasme bij vrouwen. Dientengevolge kunnen heteroseksuele mannen naar andere factoren (bijv. geluiden, gezichtsuitdrukkingen, kronkelingen met het lichaam, samentrekkingen van vagina, benen) kijken als tekenen van een orgasme en op basis daarvan aannames doen.

Het feit dat vrouwen meer geneigd zijn dan mannen om orgasmes te faken, kan ook bijdragen aan de misperceptie van het orgasme.

Bron https://www.lehmiller.com/blog/2013/6/19/faking-orgasms-who-does-it-and-why-infographic.html

The Big O Is Still A Big Mystery from Stella Gray on Vimeo.

Bronnen

https://www.lehmiller.com/blog/2018/8/13/orgasm-misperception-2-in-5-straight-men-cant-tell-how-often-their-partners-orgasm

https://www.lehmiller.com/blog/2013/6/19/faking-orgasms-who-does-it-and-why-infographic.html

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge