Mannen willen dat vrouwen orgasme krijgen, omdat ze zich dan meer man voelen

Even oudere partner geeft meeste geluk
Nieuw seksonderzoek onder vrouwen én mannen maakt orgasme-ongelijkheid pijnlijk duidelijk

De ergste vraag die een man aan een vrouw, met wie hij seks had, kan stellen is ‘was het voor jou ook lekker?’.

naked, afraid, sexy

DtheDelinquent (CC0), Pixabay

Opvallend is dat de grootste Casanova’s en Don Juans dat juist niet doen. Hun intense moeites om hun bedvriendinnen tot grote hoogtes te brengen, lijken altruïstisch, maar eigenlijk is het egoïsme. Mannen zien het vrouwelijk orgasme als een prestatie van hun eigen mannelijkheid.

Tussen de lakens is er steeds meer gelijkheid. Het genot van een vrouw is inmiddels net zo belangrijk als dat van de man. Een mooi voorbeeld van onze vergevorderde emancipatie… Toch zijn er onderzoekers aan de universiteit van Michigan, Sara B. Chadwick en Sari M. van Anders,  die stellen dat het orgasme van een vrouw goed is voor de man.

Zo blijkt uit onderzoek door de University of Michigan onder 810 volwassen mannen, waarover is gepubliceerd in ‘Journal of Sex Research’.

De proefpersonen moesten verschillende situaties lezen, waarna ze moesten aangeven hoe mannelijk ze zich daarbij voelden. In elke situatie moesten de mannen zich voorstellen dat ze voor de 3e x seks hadden met een knappe vrouw. Soms kreeg ‘zij’ een orgasme en soms niet. Verder werd bijvoorbeeld toegevoegd dat zij met vroegere bedgenoten wel orgasmes had, of juist nog nooit met een partner was klaargekomen.

 

De mannen vertelden dat ze zich mannelijker ervaarden wanneer ze de vrouw een seksueel hoogtepunt konden geven. Bij degenen die zichzelf al mannelijker voelden, was dat zelfs nog meer de zaak. Door de verwachtingen in de maatschappij krijgen  mannen vaak het gevoel dat ze zich moeten bewijzen door symbolische mannelijke prestaties, aldus onderzoekers Sara Chadwick en Sari van Anders.

Voorts was het opmerkelijk dat wanneer de fictieve vrouw met vroegere partners nooit orgasmes had ervaren, dat weinig effect had op het gevoel van machismo. “Dat komt overeen met het idee dat mannen verantwoordelijk zijn voor het orgasme van heteroseksuele vrouwen, ongeacht haar eerdere vroegere ervaringen.”

Voor sommige mannen gaat het vrouwelijk orgasme niet over het plezier van de vrouw  vinden wetenschappers van de  nieuwssite Psypost. Voor hen betekent een vrouwelijk orgasme een teken van mannelijkheid. Dat kan een verklaring geven waarom mannen het zo belangrijk vinden dat hun vrouw tot een hoogtepunt komt en ook vrouwen aangeven dat ze wel eens een orgasme faken om hun partner plezier te doen.

Kortom : De onderzoekers stellen dat de nadruk die er tegenwoordig ligt op een bevredigend seksleven voor de vrouw niet betekent dat de vrouw nu een prominente rol heeft in seks. De reden dat de vrouwelijke climax zo belangrijk is geworden komt namelijk vooral voort uit het genot wat de man erdoor ervaart.

Bronnen

https://www.hln.be/wetenschap-planeet/mannen-willen-dat-vrouwen-orgasme-krijgen-omdat-ze-zich-dan-meer-man-voelen-zegt-studie~a1ed184d/

https://lsa.umich.edu/women/people/joint-phd-students/sbchadw.html

https://www.glamour.nl/mind/science-says/artikel/science-says-waarom-mannen-willen-dat-vrouwen-klaarkomen

http://www.psypost.org/2017/03/men-view-womens-orgasms-masculinity-achievement-study-finds-48360

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge