Aantal voorbije sekspartners vertellen of niet?

Beter sperma door minder knellend ondergoed
Al dan niet relevant onderzoek rond borsten

Copyright Natalia Mantini

Vaak is het maar de vraag of het een goed idee is om je partner het aantal mensen te vertellen waarmee je seks hebt gehad, maar op een bepaald moment in een relatie zal het onderwerp waarschijnlijk naar voren komen.

Hoewel we allemaal onze redenen hebben om onze cijfers op het laagste niveau te houden (of niet te houden), geeft een enquête aan dat vrouwen meer schaamte kunnen voelen over een “hoog” aantal dan mannen.

Volgens een enquête onder 1000 Europeanen en Amerikanen zei bijna 40% van de Amerikaanse vrouwen dat ze hun aantal niet met partners hadden gedeeld omdat ze dachten dat het te hoog was, terwijl 36,7% van de mannen vond dat hun aantal ‘gemiddeld’ was. En hoewel slechts 14% van de vrouwen vond dat hun aantal te laag was, heeft 22% van de mannen die van hen niet gedeeld, omdat ze dachten dat het aan de onderkant was.

Dat is vergeleken met 30% van de Europese vrouwen die dachten dat hun aantal te hoog was, en 18% van de mannen die zich hetzelfde voelden.
De enquête, uitgevoerd door DrEd.com, een online website voor gezondheidsadvies, analyseerde hoe comfortabel mensen zijn in het delen van hun seksuele verleden met een nieuwe partner.

Amerikanen leken echter meer bereid open te staan ​​- 54% van de Amerikanen gaf de voorkeur aan een partner te vertellen over hun seksuele geschiedenis voordat ze samen naar bed gingen, 17% gaf er de voorkeur aan dit te doen na seks en 29% deed dit niet. Aan de andere kant zei 35% van de Europeanen dat ze de seksuele geschiedenis vóór het slapengaan zouden bespreken, 21% zou het naderhand bespreken en 43% heeft het nooit besproken.

Als het gaat om je seksuele geschiedenis, hoef je niet alles te bespreken – het is aan jou en je partner om te bepalen wat belangrijk voor je is. Het is echter ook goed om in gedachten te houden dat er echt niet zoiets bestaat als een “normaal” aantal mensen om mee te hebben geslapen, en uw aantal is uw zaak. Of je het nu wel of niet deelt met iemand.

Het aanpakken van het onderwerp van seksuele partners kan lastig zijn – te veel en je kunt de drempel overschrijden die als acceptabel wordt aangemerkt. Te weinig en misschien lijkt u niet ervaren genoeg.

Volgens  onderzoek onder 1.000 Europeanen en Amerikanen schommelde het laagste aantal partners dat een persoon kon hebben en dat nog steeds wenselijk is, tussen één en twee, waarbij mannen van alle leeftijden een partner accepteren. Dit onderzoek wees uit dat vrouwen in de leeftijd van 30, 50 en 60 jaar een hoger ideaal aantal hadden dan mannen en gaven de voorkeur aan partners die minstens 5 seksuele partners hadden.

Als het ging om het afkappunt voor het aantal seksuele partners dat nog steeds als fatsoenlijk werd beschouwd, hadden mannen en vrouwen verschillende meningen. Toen ze in de twintig waren, waren vrouwen meer vergevingsgezind van een partner die meer ervaring had tussen de lakens dan mannen. Tientallen jaren lang heeft onderzoek aangetoond dat mannen eerder bereid zijn hun seksuele ervaringen te uiten dan vrouwen, wat van invloed kan zijn op het aantal seksuele partners dat vrouwen als aanvaardbaar beschouwen onder hun partners.

Het enige wat erger is dan nadenken over hoeveel seksuele partners je belangrijke partner heeft gehad, is misschien alleen maar praten over de belangrijke anderen die ze hebben gehad.

Er zijn een aantal gesprekken over seks die helpen om een ​​gezonde relatie nog sterker te maken. Een daarvan houdt uiteraard het gesprek in met seksueel overdraagbare aandoeningen. Hoewel dit niet noodzakelijk betekent dat je je ‘nummer’ moet onthullen, betekent het wel dat je eerlijk moet zijn over het bijhouden van je geschiedenis en je seksuele welzijn. De onderzoekers vroegen de respondenten uit de enquête wanneer ze – of ooit – hun aantal seksuele contacten met hun huidige partner wilden delen.

Ze ontdekten dat Europeanen minder bereid waren om deze informatie bekend te maken dan Amerikanen. Terwijl 29 procent van de Amerikanen nooit met hun partners over hun seksuele geschiedenis sprak, zei meer dan 40 procent van de Europeanen hetzelfde. Ze ontdekten ook dat Europeanen meer geneigd waren om dit gesprek te voeren nadat ze al seks hadden gehad met hun huidige partner.

Hoewel deskundigen over het onderwerp het misschien niet eens zijn over de vraag of het delen van deze informatie echt van vitaal belang is voor een gezonde relatie, kunnen ze op zijn minst overeenkomen dat het “aantal” precies dat is – een getal. Te veel nadruk leggen op dit kan een rem zijn voor het niveau van comfort dat je hebt rond andere seksuele gesprekken.

Toen ze mannen en vrouwen vroegen waarom ze hun partners niet vertelden over het aantal mensen met wie ze seks hadden, vonden ze vergelijkbare trends tussen Europese en Amerikaanse antwoorden.

Overweldigend zeiden vrouwen eerder dat ze zwegen in het taboe-onderwerp ‘het nummer’ omdat ze geloofden dat hun aantal te hoog was. Onderzoek heeft uitgewezen dat vrouwen eerder lagere aantallen seksuele partners melden, terwijl mannen vaak hoger rapporteren, maar wanneer ze verbonden zijn met wat ze dachten dat een leugendetectortest zou zijn, verschoven die getallen dichter naar elkaar toe. Vrouwen rapporteren ook vaker dat ze zich schamen voor hun seksuele geschiedenis, terwijl in werkelijkheid de fysieke en emotionele voordelen van seks iedereen ten goede kunnen komen.

Uit het onderzoek bleek dat Europeanen meer bezorgd waren dan Amerikanen dat hun aantal eigenlijk te laag was, terwijl Amerikanen eerder dachten dat hun aantal te hoog was – ongeacht geslacht. Bij iedereen die werd ondervraagd, hadden meer dan 1 op de 4 mensen hun aantal niet opgegeven, omdat er nooit aan hen was gevraagd. Bovendien hadden mannen vier keer zoveel kans om te zeggen dat ze het niet openbaarden omdat ze niet wisten hoeveel eerdere partners ze hadden.

Hoewel een meerderheid van de ondervraagden vertelde dat ze eerlijk zouden zijn over het aantal seksuele partners dat ze in hun leven hadden, ontdekte de enquête dat meer dan 1 op de 5 mensen in heel Europa en de VS ook zeiden dat ze zouden liegen over hun nummer om het kleiner te laten lijken dan de realiteit.

Terwijl mannen en vrouwen in Europa en vrouwen in de VS zeiden dat ze hun aantal “onderschatten” bij 10 seksuele partners, vertelde 22 procent van de mannen in de VS met een gemiddelde van 16 partners  dat ze zouden liegen en lager melden als ze gedwongen werden hun nummer bekend te maken .

Als het ging om het verfraaien van hun sekservaringen, zou slechts 1 procent van de vrouwen in de VS en 4 procent van de mannen hun aantal verhogen om het hoger te laten lijken. Gemiddeld hadden degenen die hun seksuele geschiedenis wilden overschatten in de loop van hun leven tussen de vier en zeven partners. Mannen en vrouwen in Europa leken meer dan Amerikanen te liegen om het aantal mensen met wie ze seks hadden te laten toenemen. Vijf procent van de Europese vrouwen zei dat ze hun aantal zouden vervalsen door te beweren dat ze acht of meer partners hadden, en één op de tien Europese mannen voelde zich onzeker bij vier partners, genoeg om hun aantal op te voeren naar vijf of meer seksuele partners.

Zelfvertrouwen voelen – of het nu gaat om je lichaam, je seksuele prestaties of zelfs je seksuele geschiedenis – kan van seks een aangenamere ervaring maken voor alle betrokkenen. Hoewel de ervaring lijkt dat het de gemeenschap leuker zou maken, zijn er ook andere factoren die tot plezier leiden, en ze zijn niet altijd gekoppeld aan het aantal partners waarmee je geslapen hebt.

Van de 1.000 mensen in heel Europa en de VS die werden ondervraagd, zei slechts 1 op de 3 hoe meer partners iemand had, hoe beter ze in bed lagen. Concreet vond de meerderheid van de Europeanen dat een groter aantal seksuele partners geen invloed had op de kwaliteit van seks. Niet meer dan 8 procent van de respondenten in de enquête zei dat slapen met iemand die te veel seksuele ervaring had, hun intimiteit verslechterde.

De studie wees uit dat minstens 30 procent van alle mensen in alle leeftijden tevreden waren met hun seksleven.

Terwijl deelnemers aan het onderzoek in hun jaren ’30 en ’40 het meest waarschijnlijk meldden dat ze erg ontevreden waren met hun seksleven, zijn er een aantal manieren waarop mensen in langdurige relaties en huwelijken de seksuele vonk in stand kunnen houden. Door nieuwe posities uit te proberen, fantasieën uit te beelden of zelfs seksuele bevrediging te onderzoeken door middel van orale seks, kan het aantal orgasmes in langdurige relaties toenemen en hoe gelukkig ze zijn in hun relaties in het algemeen.

Uit het onderzoek bleek ook dat meer dan 1 op de 4 mensen in de 60-er jaren zich zeer tevreden voelde met hun seksleven – meer dan bij welke andere leeftijdsgroep dan ook.

Wat het aantal voorbije sekspartners ook is, je moet je zelfverzekerd en comfortabel voelen met je seksleven.

Methodologie
Er werden 500 Europeanen en 500 Amerikanen van alle seksuele oriëntaties ondervraagd om te zien hoe mannen en vrouwen liegen over hun seksuele geschiedenis.De onderzoekers stelden vragen over hoe individuen zich voelen over hun aantal, hoe ze denken dat ze worden waargenomen, hun seksuele tevredenheid, evenals demografische vragen.

Bronnen

https://www.zavamed.com/uk/lying-between-the-sheets.html

https://www.refinery29.com/2017/09/173258/sexual-partner-number-stigma

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge