App helpt mannen die te vroeg klaarkomen

Wat brengt een orgasme teweeg bij de mens
Een vierde van de jongeren bezondigt zich aan sexting

Men spreekt van ejaculatio praecox als mannen vòòr of binnen 1 à 2 minuten na penetratie klaarkomen.

SJJP (CC0), Pixabay

Normaal gezien neemt de seksuele opwinding van de man steeds meer toe tot de plateaufase, de fase voor het orgasme. In deze fase kan je als man de opwinding vrijwillig proberen te beheersen tot aan het orgasme. Bij een vroegtijdige zaadlozing kan de man deze opwinding niet onder controle houden, waardoor de zaadlozing te snel volgt. De plateaufase wordt dan overgeslagen.
Weinig stimulatie

Soms is een aanraking van de penis met de handen al voldoende om een orgasme te krijgen. Het kan ook dat enkele bewegingen tijdens de seks zo prikkelend zijn dat het orgasme niet meer kan worden uitgesteld.

Mannen die vroegtijdig ejaculeren kunnen zichzelf trainen om hun hoogtepunt uit te stellen. De nieuwe toepassing Pea, de afkorting van Premature Ejaculation App, is ontwikkeld om hen daarbij te helpen.

Een vroegtijdig orgasme is een van de vaakst voorkomende seksuele stoornissen bij mannen. Toch wordt er amper in het openbaar over gesproken, en er berust dan ook nog steeds een taboe op. Menig man zocht in het verleden al heil bij de psycholoog, maar er zijn tegenwoordig verschillende onderzoeken die bewijzen dat therapie vroege zaadlozing niet doet verdwijnen. Er is wél een geneesmiddel op de markt dat de zaadlozing remt, maar zelfs daar heeft niet elke man baat bij én niet iedereen wil natuurlijk zijn leven lang medicijnen slikken. Sommige van deze medicijnen hebben ook bijwerkingen en zitten in de categorie van de antidepressiva wat zowiezo al een drempel is om ze te nemen.

screen696x696

De ‘Premature Ejaculation App’ (Pea), momenteel alleen nog beschikbaar voor iOS, werd ontwikkeld in samenwerking met sekstherapeut Dr. Stacy Elliot en traint mannen in 3 fases om minder snel te ejaculeren.
In de eerste fase wordt geleerd de gevoelens te herkennen die tot een zaadlozing leiden. In level 2 wordt geleerd hoe voorspel in te lassen tijdens het masturberen. In de derde fase wordt er een interactieve timer gebruikt om pauzes in te lassen om zo het ‘uithoudingsvermogen’ te verbeteren.

Brennen Belich, de ontwikkelaar van de app, worstelde zelf jaren met vroegtijdige ejaculatie en vergelijkt trainen om een seksuele climax uit te stellen met een loopwedstrijd. “Als je dertig minuten wil kunnen lopen zonder pauzes, dan train je niet door twee minuten te sprinten, moe te worden en het voor bekeken te houden”, vertelt hij in een reactie aan gadgetsite Product Hunt. Hetzelfde geldt volgens hem voor soloseks. “Maak er geen race van”, klinkt het.

Hoe de app, momenteel enkel verkrijgbaar in de App Store voor 1,99 euro, nu precies werkt? Als mannen zichzelf bevredigen, kunnen ze een timer instellen en zo langzaam aan hun uithoudingsvermogen opbouwen. Heren krijgen ook praktische tips om rustig naar hun climax toe te werken.

 

 

Bronnen

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20161108_02561637

http://seks.blog.nl/shoppen/2016/11/08/een-app-voor-mannen-die-te-vroeg-klaarkomen

http://www.hln.be/hln/nl/35/Seks-Relaties/article/detail/2964198/2016/11/07/Nieuwe-app-stelt-mannelijk-orgasme-uit-door-training.dhtml

http://www.allesoverseks.be/themas/seks-in-de-praktijk/seksuele-problemen/te-vroeg-klaarkomen/wanneer-spreek-je-van-een-vroegtijdige-zaadlozing

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge