Bier zorgt voor betere seksprestaties

Inname van testosteron supplementen op middelbare leeftijd gevaarlijk
Vrouwen die bier drinken hebben meer succes bij mannen

Dat (een beetje) alcohol je meer zin doet krijgen in seks, hoeven we je waarschijnlijk niet

Photo by Wil Stewart

te vertellen. Maar wist je dat je van bier ook effectief beter in bed kan worden?

Dat alcohol gezond is, zal je ons niet horen zeggen. Volgens seksuologe dr. Kat Van Kirk is een biertje hier en daar echter niet slecht voor je prestaties in de slaapkamer. En dan heeft ze het meer bepaald over donker bier.

Zo zullen de fyto-oestrogenen in het bier ervoor zorgen dat je het al wat langer volhoudt in bed. “Het orgasme van de man wordt een stukje uitgesteld”, klinkt het. Daarnaast heeft een recent onderzoek uit Italië uitgewezen dat een pintje ook invloed heeft op je gezondheid: mannen hadden daar 31 procent minder kans op hartziekten als ze een glas bier per dag dronken, in combinatie met sport.

Donker bier
Vooral de bruine, donkere bieren zijn een aanrader in de slaapkamer. Die bevatten meer ijzer dan blonde bieren, waardoor de bloedcirculatie verbeterd wordt en het aantal rode bloedcellen stijgt. De combinatie van beide is belangrijk om gemakkelijk en frequent erecties te krijgen, aldus Van Kirk.

En als je dan toch voor donker bier gaat, is Guinness je beste optie. Het Ierse brouwsel bevat ten eerste al verbazend weinig calorieën en alcohol, tenzij je de Special Export Stout drinkt die speciaal voor België ontworpen werd natuurlijk. Maar het is het aantal vitaminen en mineralen dat van Guinness de beste optie maakt. Vooral de vitamine B en probiotica helpen je vooruit tijdens de seks: “Het zal je maag in toom houden, zodat je je niet traag en misselijk voelt als het erop aankomt.”

Mannen: het verlangen naar seks neemt toe. Dat komt omdat remmingen wegvallen. De mogelijkheid om een erectie te krijgen neemt iets af en ook kan het langer duren voordat men klaarkomt. Dat komt omdat alcohol bij mannen de testosteronspiegel, in het bloed iets verlaagt. Testosteron is een hormoon, dat een belangrijke rol speelt bij het seksueel functioneren.

Vrouwen: de lust neemt iets toe. Dit komt omdat alcohol, bij vrouwen in tegenstelling tot mannen, de testosteronspiegel verhoogt, hierdoor kan het orgasme iets heftiger worden. Alcohol zorgt er ook voor dat remmingen wegvallen.

Kortom

We kennen allemaal het effect van een beetje alcohol op ons zelfvertrouwen. Bij mannen is dat niet anders. Een paar pintjes verlagen hun stressgehalte, waardoor ze zich meer zullen ontspannen. Bier geeft niet alleen mentale steun, er zitten ook natuurlijke hormonen in die ervoor zorgen dat mannen net iets langer kunnen presteren.

Bier geeft je zin in seks

Dit geldt niet alleen voor mannen, maar ook voor vrouwen. Vooral donker bier geeft je meer goesting. Er zit namelijk meer ijzer in dan in lichtere biersoorten. IJzer bevordert de bloedsomloop en dat zorgt ervoor dat zowel mannen als vrouwen sneller opgewonden geraken. Drink dus gerust eens gezellig een pintje mee.

Bier is goed voor het hart

Een studie heeft uitgewezen dat een pintje per dag de kans op een hartaanval aanzienlijk vermindert. Dit is natuurlijk nog ver van ons bed, maar het is wel interessant om te weten dat bier in combinatie met een beetje cardio goed is voor het uithoudingsvermogen van mannen. Meer uithouding betekent zonder twijfel ook betere bedprestaties!

En van bier kan je ook dronken worden, dus ook daar wel een beetje voorzichtig zijn.

Als je dronken bent, zou je dingen kunnen doen die je nooit zou doen als je nuchter bent, dus denk goed na vooraleer je teveel bier zou gaan drinken.  Dronken kan je niet meer goed beslissen of je bijvoorbeeld wel of niet instemt met seks.

Mannen vinden trouwens vrouwen die teveel drinken juist niet meer aantrekkelijk.  En ook omgekeerd telt dit.

Vrouwen vinden mannen die met mate drinken zelfverzekerder, intelligenter en sexier. Althans, dat beweert Heineken naar aanleiding van een onderzoek dat het biermerk heeft laten uitvoeren.

Het onderzoek werd uitgevoerd in het kader van de ‘Enjoy Heineken(r) Responsibly’ campagne. EHR is het platform van Heineken om een grotere bewustwording te creëren voor verantwoord alcoholgebruik.

In het kader van een nieuwe campagne heeft Heineken onderzoek gedaan naar de mening van vrouwen over het drinkgedrag van mannen. Hieruit blijkt dat vrouwen mannen niet alleen zelfverzekerder (82%) vinden wanneer zij met mate drinken, maar dat ze ook als sexier (81%) en intelligenter (77%) worden gezien. Daarnaast geeft maar liefst 85% van de vrouwen aan dat ze de voorkeur geven aan een man die met mate drinkt.

Bronnen

https://www.adformatie.nl/media/heineken-mannen-die-met-mate-drinken-zijn-sexier-en-intel

http://www.hln.be/hln/nl/35/Seks-Relaties/article/detail/2509704/2015/10/31/Hoe-deze-biersoort-je-beter-maakt-in-bed.dhtml

http://www.flair.be/nl/love-sex/358978/bewezen-bier-maakt-mannen-beter-in-bed

https://www.adformatie.nl/nieuws/heineken-mannen-die-met-mate-drinken-zijn-sexier-en-intelligenter

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge