‘Bijna helft moeders wil vaker vrijen’

Seks op festivals
Het geheim van goede seks? Timing!

Ruim 44 procent van de Nederlandse vrouwen met kinderen wil vaker vrijen.

Photo by Dainis Graveris

Dat blijkt uit onderzoek van tijdschrift Kek Mama, onder 700 Nederlandse moeders tussen de 20 en 45 jaar met kinderen van 2 tot 12 jaar.

Na de geboorte van het eerste kind wordt er gemiddeld 50 dagen gewacht voordat de ouders weer seks hebben. Meer dan de helft van de moeders (56 procent) genoot van die eerste keer. 28 procent vond er niet veel aan en bij 5 procent was het ronduit vreselijk. Vaders waren aanzienlijk enthousiaster over deze ‘eerste keer’.

Verder blijkt dat in 39 procent van de relaties met jonge kinderen de seks wordt gepland. In 2013 was dit nog maar 27 procent. Hoewel de seks vaker op de agenda verschijnt, gebeurt het te weinig. Maar liefst 44 procent van de moeders wil dat er vaker gevreeën wordt.

Kroost
Met de komst van de kinderen is volgens de helft van de moeders de relatie met hun partner verbeterd, maar bij 7 van de 10 ouderparen is de frequentie van seks afgenomen. Ook het moment waarop er wordt gevrijd wijzigt. Ouders doen dat het liefst als de kinderen liggen te slapen of uit logeren zijn, maar dat lukt niet altijd: 14 procent is weleens betrapt door hun kroost

We gaan nog even door: Hoewel de helft van de moeders vertrouwen het belangrijkst vindt in hun relatie, controleert toch 49 procent wel eens de telefoon van hun partner op sms’en Whatsapp-berichten, voicemails of verdachte telefoonnummers. Van de mannen doet slechts 13 procent dit. Verder is 1 op de 5 moeders bang dat hun partner zwicht voor Tinder of Second Love.

Na bevalling geniet meer dan de helft van de moeders van het hebben van seks. Het duurt gemiddeld 50 dagen voordat ouders weer seks hebben.

5 procent van de vrouwen vindt het op dat moment vreselijk. Vaders genieten er veel meer van; ruim driekwart van de mannen is enthousiast over de eerste keer na de bevalling.

39 procent van de mensen met een relatie met jonge kinderen plant het hebben van seks. In 2013 was dit nog maar 27 procent. Seks verschijnt dus wel weer op de agenda na een bevalling, maar voor vrouwen is dit te weinig.

Ook de frequentie van seks neemt in 7 op de 10 gevallen af. De helft van de moeders geeft wel aan dat de relatie met haar partner verbetert na de komst van kinderen.
Moment

Ook het moment waarop er wordt gevrijd verandert. Ouders doen dat het liefst als de kinderen liggen te slapen of uit logeren zijn. 14 procent van de ouders is wel eens betrapt door hun kind(eren).

Met de komst van de kinderen is volgens de helft van de moeders de relatie met hun partner verbeterd, maar bij 7 van de 10 ouderparen is de frequentie van seks afgenomen. Ook het moment waarop er wordt gevrijd verandert. Ouders doen dat het liefst als de kinderen liggen te slapen of uit logeren zijn, maar dat lukt niet altijd: 14% is weleens betrapt door hun kroost.

Uit het onderzoek bleek ook dat 70 procent van de moeders masturbeert, tegenover 90 procent van de vaders. Moeders masturberen het liefst in bed en vaders doen dat het liefst onder de douche.

Ook zou 29 procent van de vrouwen wel eens seks willen hebben met een andere vrouw.

Meer seksfeiten uit de Kek Mama seks-enquête

10% van de vaders zegt dat hun vrouw seks weleens gebruikt als beloning of straf
29% van de moeders zou weleens willen vrijen met een andere vrouw
70% van de moeders masturbeert, tegen 90% van de vaders. Moeders doen dat het liefst in bed, vaders onder de douche
74% van de moeders heeft seksfantasieën, zoals vastgebonden worden, triootjes, buitenseks of seks met meerdere mannen tegelijkertijd

Meer weten?

Het onderzoek van Kek Mama is uitgevoerd door bureau TeraKnowledge onder 700 Nederlandse moeders van 20 tot 45 jaar met kinderen van 2 tot 12 jaar en nog eens 75 van hun partners door middel van online interviews.

Bronnen :

http://www.nu.nl/werk-en-prive/4073008/bijna-helft-moeders-wil-vaker-vrijen.html

http://www.ad.nl/ad/nl/1003/You/article/detail/4086769/2015/06/23/Vrouwen-met-kroost-willen-juist-meer-seks-niet-minder.dhtml

https://www.oudersenzo.nl/moeders-willen-meer-seks/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge