Ctrl+Alt+Orgasme: seks in 2050

Tien signalen die aangeven dat je het beter doet dan je denkt.
Groep seksloze koppels neemt toe

In de toekomst kan een slimme ‘huid’ je dingen laten ervaren waar je op dit moment

Photo by Franck V.

alleen maar van kunt dromen. De huid kan bijvoorbeeld je zenuwstelsel synchroniseren met een netwerk, waardoor je zintuiglijke ervaring kunt opnemen en afspelen, orgasmes on demand kunt ervaren, en zelfs kunt wisselen van geslacht, aldus een vooraanstaande futuroloog.

Ian Person is een voormalig ingenieur bij British Telecommunications, een partner van de British Computer Society, en een senior futuroloog bij communicatiebureau Futurizon.

“Aan het eind van de jaren negentig deed MIT een experiment waaruit bleek dat je de informatie van een visitekaartje kunt overdragen met een handdruk. Je draagt dan bijvoorbeeld allebei een polshorloge met de informatie, en maakt door middel van de huid een connectie,” vertelt Pearson. “Toen ik dat las dacht ik dat het misschien wel interessant zou zijn om te kijken of je de huid ook zou kunnen gebruiken om elektriciteit te verzenden.”

Gebruikers van deze hypothetische “actieve huid” zouden volgens Pearson betere seksuele ervaringen kunnen hebben, waarbij ze bijvoorbeeld seks op afstand kunnen hebben. De huid wordt namelijk aan het zenuwstelsel verbonden via zowel een neurologisch implantaat en externe computerapparatuur en -netwerken.

Actieve huid is nu slechts nog een concept. Maar Pearson meent dat de vooruitgang in kunstmatige huidtechnologieën en computercapaciteit ervoor zullen zorgen dat het tussen 2040 en 2050 echt ontwikkeld kan worden.

Hij voorziet dat een gedeelte van de huid als een membraan geprogrammeerd kan worden om te vibreren. Hierdoor zou je lichamelijke sensaties kunnen ervaren die vergelijkbaar zijn met het gevoel van een videospel met een haptische controller. Dat gedeelte kan dan ook fungeren als een haptische harde schijf, die mensen eerder ervaren sensaties laat opnemen en afspelen.

Mensen zijn dan ook in staat hun eigen seksuele ervaringen op te nemen en af te spelen, of een pornografische clip te downloaden en die sensaties via de huid en het zenuwstelsel zelf te voelen. Seks-op-afstand en e-orgasmes kunnen ook een ding worden.

“Als je de mogelijkheden hebt om met behulp van een computer gevoelens te creëren, zou je scharrels bijvoorbeeld on-demand orgasmes kunnen laten maken en versturen.”

Pearson voorziet dat iemand met de actieve huid en neurologische implantaten ook zou kunnen experimenteren met zijn of haar geslacht. Een vrouw zou bijvoorbeeld met een voorbinddildo kunnen ervaren hoe het is om seks te hebben als man. De dildo zou dan voelen als een echte extensie van haar lichaam, omdat ze de bijbehorende sensaties ervaart.

Pearson voorspelt zelfs een toekomst waarin mensen een persoonlijkheid kunnen downloaden die aansluit bij hun nieuwe personage. “Je zou kunnen besluiten om geheel nieuwe geslachten te ontwerpen. Zodra je op dat punt bent, zijn er tal van nieuwe geslachten om uit te kiezen, en het is dan ook mogelijk dat mensen met regelmaat kunnen wisselen.”

Pearson erkent dat zijn ideeën van een toekomst waarin zo makkelijk van geslacht kan worden gewisseld, een ethisch debat kunnen uitlokken. Maar Pearson blijft onvermurwbaar over één ding: “Actieve huid gaat over het creëren van prikkels. En je hoeft niet te beginnen bij het genitale einde, maar ook aan de andere kant van de zenuw, midden in de hersenen.”

Voor onderzoekers zoals Pearson, die een onderscheid maken tussen hun lichaam en geest, zijn de hypothetische mogelijkheden van dit soort neurale manipulatie spannend.

Seks met robots is over een jaar of vijftig heel normaal, zo stelt ook een Britse academica.  Volgens Helen Driscoll, psychologe aan de universiteit van Sunderland, zal de manier waarop mensen met technologie omgaan de komende jaren drastisch veranderen.

“We denken na over virtual reality en robotseks binnen de context van de huidige normen”, zegt dinsdag Driscoll tegenover de Daily Mirror. “Maar als we denken aan de seksuele normen die honderd jaar geleden bestonden is het duidelijk dat die snel en drastisch zijn veranderd.”

Volgens de psychologe zullen technologieën zoals virtual reality steeds realistischer worden, waardoor virtuele seks steeds meer op echte seks gaat lijken en uiteindelijk zelfs als beter kan worden ervaren. “Het is denkbaar dat sommige mensen dit liever hebben dan seks met een minder dan perfect mens.”

Mensen zullen daardoor ook verliefd kunnen worden op hun virtuele partners. “Dat lijkt nu nog ongewoon, maar we zouden niet automatisch moeten aannemen dat virtuele relaties minder waarde hebben dan echte relaties”, zegt de psychologe.
Momenteel kunnen dit soort relaties nog schadelijk zijn, aldus Driscoll. “Nu kan het gebrek aan menselijk contact nog schadelijk zijn. Mensen zijn sociale wezens en gebrek aan menselijk contact kan leiden tot eenzaamheid.”

In de toekomst kan dat anders liggen. “Op de lange termijn kan technologie een oplossing bieden voor die problemen. Wanneer intelligente robots niet te onderscheiden zijn van mensen, op hun gebrek aan slechte eigenschappen na, zullen we psychologisch gezien weinig last hebben van dit soort relaties omdat we het verschil niet merken.”

Bronnen

http://motherboard.vice.com/nl/read/ctrl–shift–orgasme-een-futuroloog-fantaseert-over-seks-in-2050?trk_source=recommended

http://www.nu.nl/gadgets/4100894/robotseks-vijftig-jaar-heel-normaal-.html

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge