Denk sensueel en niet seksueel in relaties

Samen naar porno kijken maakt gelukkiger
Afknappers tijdens seks
couple, kissing, romance

Free-Photos (CC0), Pixabay

Seks is niet alleen penetratie of orgasmes  bereiken, het is een sensuele ervaring die al je zintuigen en je hele lichaam prikkelt. Meer denken in termen van sensualiteit dan seksualiteit verwijdert faalangst en laat je meer vrij om van de pure ervaringen te genieten, ongeacht de uitkomst.

Blootstelling aan zintuiglijke prikkels, stimuleert de aanmaak van oxytocine (een peptide hormoon), dat nodig is voor seksuele opwinding en plezier bij zowel vrouwen als mannen.  Dus, laat al je zintuigen experimenteren met:

Aaraken: probeer verschillende soorten aanrakingen (en niet alleen met je handen) en hulpmiddelen (zoals bont, veren, body lotions,…)

Geluid: Speel een sexy muziek of vertel je partner over je fantasieën

Kledij: Kleed je sexy aan vooraleer je samen naar bed gaat (sexy ondergoed of fancy kledij, gebruik een beetje sfeerverlichting, kijk eventueel eerst samen naar een romantische, sensuele film

Geur: Een schoon, proper lichaam dat heerlijk ruikt is vaak het beste, zodat die sexy feromonen aan de slag kunnen gaan. Bezweet of vuil seks hebben, nodigt niet uit tot sensualiteit.

Smaak: Probeer een aantal sensuele voedingsmiddelen of drankjes uit (vb sensuele bieren kunnen daarbij aardig helpen)

Praat met  elkaar en niet tegen elkaar
Vele koppels beweren dat ze veel met elkaar babbelen, maar ze praten niet met elkaar maar in plaats van elkaar. Zeuren, zuchten en beschuldigen ontmoedigt je partner. Dit nodigt je partner alleen maar uit om defensief te worden, soms zelfs agressief en sensuele interactie is dan uitgesloten. Je kan de  PACT-methode gebruiken

Praat echt .Besteed aandacht aan wat er wordt gezegd door te kijken naar de persoon die spreekt. Laat zien hoe je luistert met gebaren zoals knikken met je hoofd, hummen (hm instemmen). En wat erg belangrijk is, onderbreek niet.

Accepteer wat er gezegd is door een herhaling van de boodschap in uw eigen woorden. (in communicatietaal noemt dit parafraseren)

Controleer uit het antwoord van uw partner om te zien of wat je zei juist was. Zo niet, dan probeer opnieuw of  herformuleer.

Temporiseer jezelf. Denk na alvorens te spreken en te reageren zonder te beschuldigingen, veronderstellingen te maken of veroordelende uitspraken te doen.

Vergeef ook als je niet kunt vergeten
Als je een ernstig conflict hebt gehad, is het moeilijk om te vergeten, maar je moet wel kunnen vergeven en een nieuwe kans geven. Haal ook niet altijd oude koeien uit de sloot.  Laat het verleden los als je gelukkig samen wil blijven.  In het verleden blijven hangen, is een rem op je toekomstig geluk.

Zelfs als je partner ontrouw is geweest , maar eerlijk toegeeft dat hij/zij fout was en het niet meer zal gebeuren, proberen dan te denken aan de affaire op dezelfde manier als je van de relaties die je partner had vooraleer je elkaar ontmoet hebt.  Geen verwijten. Laat ook niet achterdocht en vermoedens en op hol geslagen verbeelding een rol spelen in je relatie. Je wordt er alleen maar psychisch ziek van.

Toon dankbaarheid
Als we voor een langere tijd met  iemand samenleven, vergeten we vaak onze appreciatie voor die partner uit te drukken. Je moet regelmatig dingen doen of zeggen waardoor de ander zich speciaal voelt.

Het is een grote vergissing zijn te veronderstellen dat onze partners weten hoe belangrijk ze voor ons zijn.

Play together = stay together. Koppels die samen spelen blijven bij elkaar.
Psychologisch onderzoek heeft aangetoond dat samen plezier beleven  net zo belangrijk is voor onze lichamelijke en geestelijke gezondheid als het krijgen van genoeg slaap of  goed eten. Plezier maken helpt ons te ontspannen en ons te verlichten van de stress van het dagelijkse leven. Her versterkt de emotionele banden, ontwikkelt de creativiteit, bouwt veerkracht en stelt ons in staat om geluk te ervaren.

 

Bronnen

http://thecoupleconnection.net/articles/think-sensual-not-sexual

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge