Dit is het beste moment voor seks (volgens je hormonen)

België lanceerde 235 maatregelen tegen geweld op vrouwen
Soa gonorroe op weg om ongeneeslijk te worden

Photo by Vidar Nordli-Mathisen

Timing is alles wordt wel eens gezegd, en dat is voor ons lichaam niet anders. Op welk tijdstip van de dag zijn we het creatiefst, wat is het beste moment om te sporten en wanneer is de kans dat we gaan bevallen het grootst? Daily Mail bracht verschillende onderzoeken bij elkaar, met als resultaat dit lijstje dat de interne klok van ons lichaam weerspiegelt. Begin die dagplanning dus maar alvast te maken.

5u48: tijd voor een vrijpartij!

Het mag dan wel vroeg opstaan zijn, het ideale moment om seks te hebben voor mannen en vrouwen ligt nu eenmaal op verschillende momenten van de dag. Om daar een gemene deler in te vinden is 5u48 ‘s ochtends de beste middenweg.
Maar niet iedereen is het daar mee eens. Misschien toch maar eens overwegen om wat vaker een ‘middagdutje’ in te plannen. Want volgens hormoonexpert en auteur van het nieuwe boek ‘WomanCode’ Alisa Vitti is 15 uur het allerbeste moment voor seks: net op dat moment zouden de hormoonniveaus van mannen en vrouwen immers het best op elkaar afgestemd zijn. Het proberen waard?

Alisa Vitti, die onder de titel ‘WomanCode’ een hormonale ‘handleiding’ voor de vrouw schreef, bestudeerde de fluctuaties in hormoonniveaus bij zowel mannen als vrouwen. Zo zouden vrouwen in de namiddag een hoger cortisolniveau vertonen, waardoor ze veel alerter en energieker zijn dan op eender welk ander moment van de dag.

Net op datzelfde moment heeft de man een verhoogd oestrogeenniveau, waardoor hij gemakkelijker een emotionele connectie maakt met zijn partner tijdens seks. Dat zorgt ervoor dat de man zich beter kan concentreren op de seksuele verlangens en noden van zijn vrouwelijke bedpartner.

Maar er is een verschil in leeftijden volgens Dr. Paul Kelley, slaapexpert aan de Oxford University, die jaren druk bezig is geweest met het analyseren van onze innerlijke klok. Aan de hand hiervan heeft hij een dagindeling opgesteld, speciaal voor verschillende leeftijdscategorieën. Dít zijn de beste tijden om op te staan, te sporten en seks te hebben.

Bronnen

http://www.telegraaf.nl/gezondheid/24533033/__Dit_is_het_beste_tijdstip_om_seks_te_hebben__.html

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20151226_02038212

http://www.hln.be/hln/nl/33/Fit-Gezond/article/detail/2421535/2015/08/13/Om-8u-s-ochtends-zijn-we-het-gelukkigst-om-5u48-hebben-we-de-beste-seks.dhtml

https://www.flair.be/nl/love-sex/bewezen-dit-is-het-beste-tijdstip-om-seks-te-hebben/

http://www.girlscene.nl/p/20084/dit_is_het_beste_tijdstip_om_seks_te_hebben_voor_jou

https://www.goedele.com/eu/nl/facts-figures/bewezen-dit-is-het-beste-tijdstip-voor-seks-en-het-is-niet-wanneer-je-denkt

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge