Dopingproduct Meldonium blijkt ook goed voor seksleven

Ook besneden goede seks
Leeftijd van ontmaagding is (deels) genetisch bepaald

Claudio_Scott (CC0), Pixabay

In een poging tot het opkrikken van het imago gaf de producent van Meldonium, dat sinds dit jaar op de dopinglijst staat en een massa positieve gevallen veroorzaakt, een persconferentie. Als het aan hen ligt, mag elke sporter het goedje volgend jaar weer gebruiken.

“Atleten danken hun leven aan Meldonium. En veel mannelijke atleten gebruiken het middel zelfs om hun potentie op te krikken. Laten we dat hen en hun partners niet ontzeggen”, klonk het volgens het Russische R-sport. “Meldonium is nooit gebruikt als doping. In veel landen heeft het medicijn levens gered. Sporters hebben het recht om in leven te blijven’’, aldus het Letse bedrijf Grindeks verder. Dat produceert het middel tegen hartproblemen al decennia.

De Letse uitvinder van meldonium, het inmiddels beruchte product dat sinds 1 januari op de verboden lijst van het Wereldantidopingagentschap (WADA) staat, verdedigt zijn geneesmiddel. Volgens de 68-jarige Ivars Kalvins is het medicijn onterecht op die lijst terechtgekomen.

Kalvins beweert dat meldonium, ook wel mildronaat genoemd, “het doeltreffendste cardiovasculaire medicijn ter wereld” is. De Let stelt dat meldonium niet aan de criteria voldoet om op de lijst met verboden substanties te belanden. “Het geneesmiddel is 32 jaar oud en is absoluut veilig”, verklaarde Kalvins vrijdag aan AFP. “Niemand heeft aangetoond dat het prestatiebevorderend werkt. Als men beweert dat dat wel zo is, dan moet er een klinisch bewijs zijn. En dat is er niet.”

“De reden waarom meldonium verboden wordt, is dat de Olympische Spelen in aantocht zijn. Bepaalde atleten moeten uitgesloten worden”, aldus de wetenschapper, die meent dat het WADA-verbod op zijn product in het leven is geroepen om de Russische atleten te treffen.

Sinds 1 januari 2016 testten al tientallen atleten, vooral uit Oost-Europa, positief op meldonium. Het bekendste slachtoffer is Maria Sharapova. De Russische tennisvedette maakte begin maart bekend dat ze in januari tijdens de Australian Open tegen de lamp was gelopen. Ze is voorlopig geschorst en riskeert twee tot vier jaar aan de kant te staan.

Bronnen

http://www.nieuwsblad.be/

http://www.hln.be/

https://www.hln.be/sport/tennis/sharapova-in-rusland-is-meldonium-als-een-aspirine~ad91cb35/

http://time.com/23982/low-libido-11-drugs-that-affect-your-sex-drive/

http://www.thestandard.com.hk/breaking-news.php?id=73705

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge