Drinken maakt eerste seksuele ervaring van tieners riskanter en minder bevredigend

Hoe meer seks hoe meer geluk?
Seks mag geen pijn doen.

Bron www.pixabay.com

Bijna de helft van de tieners heeft seks voor ze afstuderen van de middelbare school. En ook vele studenten in het hoger onderwijs drinken veel.

Maar dronkenschap kan de eerste seksuele ervaring van meisjes minder boeiend maken dan wat een meisje zou  hopen te maken en levert risico’s voor de toekomst levert nieuw onderzoek op.

Onderzoekers ondervroegen 228 jonge vrouwen met leeftijden van 18 tot 20 over hun seksuele ervaringen en drinkgewoonten.

Een kwart van de jonge vrouwen had gedronken op het moment van hun eerste geslachtsgemeenschap, wat gebeurde toen ze 16 gemiddeld waren.

Degenen die hadden gedronken, hadden de eerste keer seks gehad met een minder romantische partner en met iemand die zelf ook gedronken had of drugs had gebruikt.  Het was meestal een oudere persoon. Het was ook iemand waarmee ze waarschijnlijk nooit seks zouden gehad hebben als ze niet dronken waren geweest.

“Het is erg belangrijk voor de seksuele ontwikkeling dat je goede herinneringen hebt aan de persoon met wie je de eerste keer seks hebt gehad, ” zegt Jennifer Livingston,  senior onderzoeker aan de Universiteit van Buffalo, SUNY, en hoofdauteur van de studie, die werd gepubliceerd in the Journal of Adolescence. Seks met iemand die ouder is op een feestje of een andere sociale situatie is gevaarlijker, zegt ze, zowel fysiek als emotioneel.

De meisjes die niet hadden gedronken vertelden dat hun eerste seksuele ervaring  was zoalsgepland, het was bevredigend, en ze waren van plan om die relatie ook verder te zetten.

Livingston ontdekte ook dat heel wat meisjes seks hadden terwijl ze daar niet echt mee instemden, maar omdat ze dronken waren hadden ze geen neen gezegd. Achteraf hadden ze daar veel spijt van.

Achttien procent van de meisjes die dronken waren vertelden dat ze al seks zonder toestemming hadden gehad, in vergelijking met 4 procent bij degenen die niet had gedronken.  “Het is een misvatting dat als je drinkt je stilzwijgend instemt om seks te hebben,” aldus Livingston. Nochtans geloven zowel mannen als vrouwen dat als je met iemand meedrinkt, je ook bereid bent om met hem/haar naderhand seks te hebben.

Jonge mensen moeten nadenken over met wie ze de eerste keer seks willen hebben en in wat voor soort situatie die moet gebeuren.  Als je geeft om je eigen welzijn en de ander wil kunnen vertrouwen en ook goede herinneringen wil hebben aan je eerste keer seks, moet er een romantische situatie zijn en bij dronkenschap is dat vaak onmogelijk.

Bronnen

http://www.npr.org/sections/health-shots/2015/10/16/449160875/drinking-makes-a-girls-first-sexual-encounter-riskier-less-satisfying

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge