Duur gemiddelde vrijpartij

Als vrouwen ervaren dat hun partner perfectie eist, lijdt hun seksleven daaronder
Gemiddelde seks duurt 5 1/2 minuut

Hoelang hou je het vol in bed? Het is een vraag die al eens door de hoofden van mannen

OmarMedinaFilms (CC0), Pixabay

en vrouwen durft spoken.  Wat onze bedprestaties betreft ronden we al eens graag af naar boven. Hoelang we ‘het’ volhouden bijvoorbeeld, daar zijn we niet altijd eerlijk over. Want we willen zeker niet minder dan normaal presteren. Maar hoelang duurt een vrijpartij eigenlijk gemiddeld?

Australische onderzoekers hebben nu ‘een antwoord’ klaar: de gemiddelde vrijpartij duurt 5.4 minuten, al moet je daarbij rekening houden met een foutmarge.

Nog voor het onderzoek goed en wel begonnen was, vormden er zich twee problemen. “Zowel mannen als vrouwen durven onder sociale druk wel eens te liegen over hun bedprestaties”, zegt onderzoeker Brendan Zietsch van de universiteit van Queensland. “Daarenboven is het maar weinig romantisch om tijdens een vrijpartij op je klok te kijken.”

Om de gemiddelde tijd te meten, maakten de onderzoekers dan maar gebruik van een stopwatch. Zietch vroeg aan 500 koppels uit verschillende landen (Nederland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Turkije) om hun vrijpartijen te timen gedurende vier weken.

Hij gaf ze daarvoor een stopwatch die ze moesten indrukken zodra er penetratie was en ze moesten afklokken als er dan ejaculatie was. Nogal onromantisch, maar de enige manier om te voorkomen dat de koppels zouden overdrijven of een schatting zouden maken. “Door wetenschappelijk om te gaan met seks gaat er misschien wat passie verloren”, zegt Zietsch. “Dat kan de resultaten een beetje beïnvloeden maar elk onderzoek heeft zo zijn foutmarges.”

Wat kwam er uiteindelijk uit de bus? De resultaten liepen erg uiteen. Bij het ene koppel duurde een gemiddelde vrijpartij 33 seconden terwijl een ander koppel het op 44 minuten hield. Maar als we naar het gemiddelde gaan kijken, komen we uit op 5,4 minuten. Niet meer, en ook niet minder.

Het gebruik van een condoom had geen invloed op de duur van de seks, en ook het feit of de man besneden was of niet speelde geen rol. Wat wél invloed had, was de locatie: bij alle landen was de gemiddelde duur ongeveer gelijk, behalve in Turkije. Daar duurde seks een stuk korter: gemiddeld 3,7 minuten. Tenslotte speelt ook leeftijd een rol. Ervaring blijkt niet echt een voordeel, want over het algemeen wordt de duur van de seks korter naarmate we ouder worden.

Met het onderzoek wil Zietsch vooral benadrukken dat er maar weinig richtlijnen bestaan voor het hebben van seks. “Wat zal er met de resultaten gebeuren? Ik raad vrijende koppels aan niet te denken aan cijfertjes of tijdstippen en zich gewoon over te geven aan de passie.”

Bronnen

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170204_02713038

http://www.hln.be/hln/nl/35/Seks-Relaties/article/detail/2666644/2016/04/05/Zo-lang-duurt-seks-gemiddeld-wedden-dat-jij-dacht-dat-het-langer-was.dhtml

https://www.feeling.be/leven-in-balans/gezondheid/zo-lang-duurt-een-gemiddelde-vrijpartij.html

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge