Een gelukkige vrouw geeft een gelukkiger huwelijk

Bewezen: van porno kijken word je geen vrouwenhater
Virtuele seks met robots oplossing voor eenzaamheid en zin in seks?

Het is een bekend gezegde: ‘a happy wife is a happy life’. Onderzoek toont nu aan dat dit

Bron Wikimedia Commons.

gezegde klopt. Hoe gelukkiger een vrouw met haar huwelijk is, hoe gelukkiger de man met zijn leven is, ongeacht hoe hij denkt over zijn huwelijk.

Dat blijkt uit een onderzoek van Rutgers University. De onderzoekers trekken hun conclusies op basis van een onderzoek onder 394 stellen.

Minstens één van de echtgenoten was ouder dan zestig jaar en de onderzochte stellen waren gemiddeld 39 jaar getrouwd. De echtgenoten kregen verschillende vragen voorgeschoteld. Zo werd ze bijvoorbeeld gevraagd of hun wederhelft ze waardeerde, of de wederhelft wel eens de discussie aanging, hun gevoelens begreep of op hun zenuwen werkte. Ook moesten de proefpersonen gedetailleerd bijhouden hoe gelukkig ze over een periode van 24 uur – waarin ze geselecteerde activiteiten deden zoals winkelen, het huishouden, televisie kijken – waren.

Tevreden
De proefpersonen bleken over het algemeen heel tevreden te zijn met hun leven: ze gaven het vijf uit zes punten. De mannen bleken hun huwelijk vaak net ietsje positiever in te zien dan de vrouwen. “Voor beiden gold dat een hoger gewaardeerd huwelijk verband hield met een grotere tevredenheid met het leven en meer geluk,” vertelt onderzoeker Deborah Carr.

In het onderzoek bleek ook dat mannen gelukkiger zijn als hun vrouwen gelukkig met het huwelijk zijn. De stellen die meededen aan het onderzoek waren gemiddeld al 39 jaar getrouwd. Aan zowel de mannen als vrouwen werden verschillende vragen over hun huwelijk gesteld en over hun geluk gedurende een aantal activiteiten.

Over het algemeen waren de personen die meededen aan het onderzoek gelukkig met hun leven. Het huwelijk werd door de mannen vaak iets positiever beoordeeld dan door de vrouwen. Bij beiden zorgde een gelukkig huwelijk voor een groter geluk in het leven.

Ook bleek dat mannen gelukkiger zijn als hun vrouw meer tevreden met hun huwelijk is. De onderzoekers maken hieruit op dat vrouwen positieve energie in het huwelijk steken en meer voor hun man willen doen als zij gelukkig zijn in het huwelijk.

Uit het onderzoek blijkt ook dat vrouwen minder gelukkig waren als hun man ziek werd. Het geluksniveau van de man werd minder sterk beïnvloedt wanneer hun vrouw ziek werd. En ook dat is goed te verklaren, aldus Carr. “We weten dat wanneer een partner ziek is, de vrouw vaak degene is die zorg verleent en dat kan stress opleveren. Maar wanneer een vrouw ziek wordt, vertrouwt ze niet zozeer op haar partner, maar meer op haar dochter.”

Het onderzoek is heel belangrijk, zo benadrukken de onderzoekers. De kwaliteit van een huwelijk heeft namelijk invloed op de gezondheid en het welzijn van mensen en met name op mensen die te maken krijgen met aan ouderdom gerelateerde gezondheidsproblemen.

Lees hier verder in origineel artikel

Bronnen

Cariline Kraaijvanger http://www.scientias.nl/het-geheim-van-een-goed-huwelijk-een-gelukkige-vrouw/

https://www.huffingtonpost.com/2014/09/22/happy-wife-happy-life_n_5843596.html

http://www.mindblowing-facts.org/2015/05/phrase-happy-wife-happy-life/

http://www.healthylives.nl/nieuws/gelukkige-vrouw

https://www.trouwfeestdj.be/het-geheim-van-een-goed-huwelijk-een-gelukkige-vrouw/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge