Het geheim van goede seks? Timing!

'Bijna helft moeders wil vaker vrijen'
Met honger geen zin in seks

De sleutel tot geweldige seks? Gek genoeg niet de ideale partner of seksuele chemie, en al

Photo by Klara Kulikova

helemaal geen ongelooflijke slaapkamer skills, zoals je misschien zou denken. Wat dan wél? Een goed gevoel voor timing, zo blijkt. Ja, echt.

En laat die timing nu ook net het grootste verschil tussen en mannen en vrouwen zijn.

2 Minuten
Volgens een artikel van dokter Harry Fish hebben de meeste mannen zo’n twee minuten nodig in bed. Vrouwen, daarentegen, zouden er liever wat langer over doen.

In die these krijgt Fish de steun van een onderzoek van Petr Weiss en Stuart Brody. Zij vroegen 2.360 vrouwen hoe vaak ze een orgasme hadden met hun partner, hoeveel tijd ze spendeerden aan voorspel en hoeveel tijd ze effectief seks hadden met elkaar.

Haast en spoed is zelden goed
Uit de resultaten bleek dat de duur van de feitelijke penetratie sterk gerelateerd was aan de regelmaat van het vrouwelijke orgasme. Vrouwen die zo’n 10 minuten in bed doorbrachten met hun partner, gaven aan in 50 procent van de gevallen een orgasme te krijgen. Zij die 11 tot 20 minuten tussen de lakens spendeerden, kregen in 62 procent van de gevallen. En de dames die langer dan 20 minuten vreeën met hun partner, bereikten in – u  raadt het al – 72 procent van de gevallen een hoogtepunt.

Ook uit dit onderzoek bleek dat mannen echter al binnen de 2 minuten hun klusje konden klaren, al bleef hun vrouwelijke partner daarbij wel gefrustreerd achter.

Zolang moet het duren?

Seks die langer dan een half uur duurt is “een situatie die rijp is voor teleurstelling en ontevredenheid”, concluderen onderzoekers Eric Corty en Jenay Guardiani van de Amerikaanse Pennsylvania State University. Ze onderzochten wat de ideale time frame is om zo goed mogelijke seks te hebben. Om dat te achterhalen interviewden ze 50 psychologen, dokters, sociaal werkers, huwelijkstherapeuten en verplegers die de voorbije jaren opgeteld duizenden patiënten hebben behandeld.

De ideale vrijpartij duurt zeven tot – afhankelijk van de personen in kwestie – wel dertien minuten. Alles vanaf tien à dertien minuten tot een half uur is te lang. En zoals de inleidende quote al aanhaalde, kan dat laatste blijkbaar enkel leiden tot “teleurstelling en ontevredenheid.” Voor alle duidelijkheid: voorspel en knuffelen achteraf werd voor het onderzoek niet meegerekend.

Make it a little longer

Memorabele vrijpartijen duren volgens het onderzoek dus ideaal tussen de zeven en dertien minuten. Gemiddeld vrijen mensen echter slechts zo’n vijf minuten, dus dit onderzoek is eigenlijk goed nieuws. Make it a little longer en wie weet welke fantastische ontdekkingen je daardoor doet

Bronnen

http://www.goedgevoel.be/gg/nl/10/Seks-en-Relaties/article/detail/2399972/2015/07/21/Het-geheim-van-goede-seks-Timing.dhtml

https://www.hln.be/nina/seks-relaties/het-geheim-van-goede-seks-timing~a37c6bc1/

https://www.flair.be/nl/love-sex/bewezen-dit-is-het-beste-tijdstip-om-seks-te-hebben/

http://newsmonkey.be/article/70472

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge