Gemiddelde seks duurt 5 1/2 minuut

Duur gemiddelde vrijpartij
Boete voor klanten prostituees Frankrijk

Wat onze bedprestaties betreft ronden we al eens graag af naar boven. Hoelang we ‘het’

Engin_Akyurt (CC0), Pixabay

volhouden bijvoorbeeld, daar zijn we niet altijd eerlijk over. Want we willen zeker niet minder dan normaal presteren. Maar hoe lang duurt een vrijpartij eigenlijk gemiddeld? Wat is normaal? Dr. Brendan Zietsch, psycholoog aan de universiteit van Queensland, heeft een onderzoek gewijd aan dit vraagstuk.

Van een vluggertje tijdens kantooruren tot een lange, intense vrijpartij op zondagmiddag.  Hij vroeg aan 500 koppels uit verschillende landen (Nederland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Turkije) om hun vrijpartijen te timen gedurende vier weken. Hij gaf ze daarvoor een stopwatch die ze moesten indrukken zodra er penetratie was en ze moesten afklokken als er dan ejaculatie was.

Nogal onromantisch, maar de enige manier om te voorkomen dat de koppels zouden overdrijven of een schatting zouden maken.

Wat bleek? Er bestaan grote verschillen tussen alle koppels: de tijd varieerde tussen 33 seconden en 44 minuten. Er is dus niet echt een ‘normale’ duur als het over seks gaat. Maar als we naar het gemiddelde gaan kijken, komen we uit op 5,4 minuten. Niet meer, en ook niet minder.

De ‘proefparen’ hanteerden dus hierbij zelf wel de stopwatch.  Vraag is wat ze als begin en als einde aangaven. Het grote verschil tussen het uithoudingsvermogen van de verschillende mannen valt hierbij enorm op. Het gebruik van een condoom had hierop een verwaarloosbare invloed.

Op basis van het land van afkomst zijn er wel verschillen. In Turkije haalt men vergeleken met het gemiddeld scorende Nederland een stuk minder: namelijk zo’n 3 minuten en 42 seconden.

Het meest opvallende is de leeftijd. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is er met het klimmen der jaren minder lang seks. Dit terwijl een oudere man vaak gezien wordt als iemand met zelfbeheersing, waardoor hij het langer vol kan houden.

Ouder onderzoek lijkt dit te bevestigen maar hier zijn de cijfers iets ruimer.De Amerikaanse Glamour bevroeg reeds in 2013 1.000 vrouwen naar hoeveel minuten ze gemiddeld spenderen aan voorspel en seks. Hieruit kwam naar voren dat de gemiddelde vrijpartij bestaat uit 5 tot 9 minuten voorspel en 10 tot 14 minuten seks.

Uit het onderzoek bleek ook dat het voorspel over het algemeen korter duurt dan de seks zelf. Zo besteed slecht 8 procent van de koppels meer dan 20 minuten aan voorspel. Toch wil dat niet zeggen dat we meestal voor een vluggertje kiezen. Want bij 8 procent van de ondervraagden vrouwen duurt de seks zonder voorspel minder dan 5 minuten.

seks
Gemiddelde duur van voorspel en seks

Minder dan 5 minuten:

Voorspel: 23%
Seks: 8%

5 tot 9 minuten:

Voorspel: 33%
Seks: 25%

10 tot 14 minuten:

Voorspel: 24%
Seks: 28%

15 tor 19 minuten:

Voorspel: 12%
Seks: 17%

Meer dan 20 minuten:

Voorspel: 8%
Seks: 22%

Bronnen

http://seks.blog.nl/onderzoek/2016/04/04/gemiddeld-duurt-seks-een-schamele-5-12-minuut

http://www.goedgevoel.be/gg/nl/602/Seks-en-Relaties/article/detail/2666644/2016/04/05/Zo-lang-duurt-seks-dus-gemiddeld.dhtml?utm_medium=rss&utm_content=goedgevoelseksenrelaties

http://www.vrouwblog.nl/hoe-lang-duurt-seks

 

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge