Gender operatie : van man naar vrouw of omgekeerd

Schaamhaarverwijdering en impact op seksuele tevredenheid
Vrouwen gelukkiger bij een lelijke man?

Bron https://www.youtube.com/watch?v=IpbU-RZquEI

Geslachtsaanpassende operaties van man naar vrouw betreffen het hervormen van de mannelijke geslachtsorganen in een vorm met het uiterlijk van, en, voor zover mogelijk, de functie van vrouwelijke genitaliën. Vóór elke operatie ondergaan patiënten gewoonlijk hormoonvervangingstherapie (HRT) en, afhankelijk van de leeftijd waarop HST begint, verwijdering van gelaatshaar. Er zijn geassocieerde operaties die patiënten kunnen kiezen, waaronder faciale feminisatie chirurgie, borstvergroting en verschillende andere procedures.

Lili Elbe was de eerste bekende ontvanger van man-tot-vrouw geslachtsaanpassende operaties, in Duitsland in 1930. Ze was het onderwerp van vier operaties: één voor orchiectomie, één voor de transplantatie van een eierstok, één voor penectomie en één voor vaginoplastie en een baarmoeder transplantatie. Ze stierf echter drie maanden na haar laatste operatie.

Christine Jorgensen was waarschijnlijk de meest bekende ontvanger van geslachtsaanpassende operaties, nadat haar operatie eind 1952 in Denemarken werd uitgevoerd en gelijk daarna werd uitgebannen. Ze was een groot voorstander van de rechten van transgenders.

Bij het veranderen van anatomisch geslacht van man naar vrouw, worden de testikels verwijderd, en de huid van voorhuid en penis wordt meestal omgekeerd, als een flap die bloed en zenuwvoorraden (een techniek geprikkeld door Sir Harold Gillies in 1951), tot een volledig gevoelige vagina (vaginoplastiek). Een clitoris volledig voorzien van zenuwuiteinden (geïnnerveerd) kan worden gevormd uit een deel van de eikel van de penis. Als de patiënt is besneden (verwijdering van de voorhuid), of als de techniek van de chirurg meer huid gebruikt bij de vorming van de kleine schaamlippen, worden de schaamhaarzakjes verwijderd uit een deel van het scrotumweefsel, dat vervolgens door de chirurg wordt ingebracht. de vagina. Ander scrotumweefsel vormt de grote schaamlippen.

In extreme gevallen van huidtekort of wanneer een vaginoplastiek is mislukt, kan een vagina-bekleding worden gecreëerd van huidtransplantaties van de dijen of heupen, of een deel van de dikke darm kan worden geënt (colovaginoplastiek).

De vereisten, procedures en aanbevelingen van de chirurg variëren enorm in de dagen ervoor en daarna, en de maanden erna, deze procedures.

Plastische chirurgie, omdat het om de huid gaat, is nooit een exacte procedure en soms is cosmetische verfijning naar de buitenste vulva nodig. Sommige chirurgen geven er de voorkeur aan om het grootste deel van het maken van de buitenste vulva te doen als een tweede operatie, wanneer andere weefsels, bloed en zenuwvoorraden zijn hersteld van de eerste operatie. Deze  ingreep, die meestal alleen onder plaatselijke verdoving wordt uitgevoerd, wordt labiaplasty genoemd.

Het is geen pretty picture, ook al is het maar een animatie, maar aan de andere kan zijn operaties dat nou eenmaal nooit. De grafische weergave van een geslachtsverandering is wel enorm informatief en geeft je een duidelijk beeld van wat transgenders die voor deze operatie kiezen te wachten staat.

Bronnen

https://en.wikipedia.org/wiki/Sex_reassignment_surgery

https://transgenderinfo.be/m/zorg/vervrouwelijking/geslachtschirurgie/

https://www.transvisie.nl/transitie/volwassenen/operaties/

https://nl.wikipedia.org/wiki/Geslachtsaanpassende_operatie

https://www.nsmbl.nl/video-zo-gaat-een-geslachtsverandering-dus-in-zijn-werk/

https://www.vumc.nl/zorg/expertisecentra-en-specialismen/plastische-reconstructieve-en-handchirurgie.htm

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge