Happy endings : orgasme-enquête

Bij eerste date al met elkaar naar bed?
Elke seksbeurt een orgasme is slecht voor je relatie

Bron Charles Deluvio www.unsplash.com

Uit onderzoeken blijkt dat er voor elk vrouwelijk orgasme 3 mannelijke ejaculaties zijn.

Het Vlaamse Charlie Magazine en Nieuwsblad Magazine organiseerden een platform waarop vrouwen uitgenodigd werden om anoniem, open en bloot te vertellen over hun ‘happy endings’…..

Bij mannen is het duidelijk, bij vrouwen is het vaker een raadsel of ze al dan niet klaarkomen. Er wordt veel gefaket wordt beweerd.  Vaak is het ook niet duidelijk wat klaarkomen bij de vrouw juist inhoudt.

Het onderzoek bestond uit twee luiken: op het platform ‘happy-endings.be‘ werden vrouwen uitgenodigd worden om anoniem en zonder schroom te vertellen over hun happy endings. In een enquête in samenwerking met iVox werd gepeild naar hoe vrouwen hun seksualiteit, zowel solo als met hun partner, beleven.
“Veel vrouwen weten bijvoorbeeld niet dat de clitoris inwendig veel groter is dan wat er aan de buitenkant te zien is, en dat een orgasme bereiken bij penis-in-vagina seks niet evident is”, aldus seksuoloog Wim Slabbinck in Het Nieuwsblad.

Veel vrouwen slagen er niet in om uit te spreken wat ze fijn vinden in bed, waardoor het voor hun partners vaak moeilijk is om hen te stimuleren.  Zo ook deze getuigenis. “Het vrouwelijke orgasme is mij een mysterie. Ik ben een vrouw van 33 en ik heb nog nooit een orgasme gehad. In het begin dacht ik er niet echt over na, seks was leuk en spannend. Seksuele ervaringen zijn meestal toch niet echt gericht op het vrouwelijke orgasme. Wanneer het dan wel eens ter sprake kwam, was ik altijd een beetje verlegen over de aandacht die ik kreeg.”.

Happy-Endings.be deed een enquête die peilde naar hoe de Vlaamse vrouw haar seksualiteit beleeft.

3.560 vrouwen tussen 18 en 65 jaar vulden de enquête in: 645 via het online researchbureau iVox en 2.915 via de website. Daarnaast kregen ze bijna 200 openhartige inzendingen binnen via een interactief platform www.happy-endings.be, een plek waar vrouwen anoniem over hun hoogtepunt kunnen vertellen. Seksuoloog Wim Slabbinck lichtte de resultaten toe.

4 op 5 vrouwen masturbeert, bijna 6 op 10 ging ervoor in de laatste maand, 9 op 10 vrouwen verlangt er wel naar om klaar te kunnen komen.

Slabbinck relativeert de cijfers in die zien dat vrouwen niet absoluut moeten klaarkomen om seks fijn te vinden, of ze het nu met een partner doen of soloseks hebben.  Orgasmes vormen natuurlijk geen noodzaak. Maar als je het wil, heb je er evenveel recht op als je partner. 70% van de vrouwen zou het dan ook zonde vinden mochten ze hun hoogtepunt nooit bereiken.

Bron https://www.charliemag.be/lijf/orgasme-resultaten/

Als het aankomt op partnerseks met een man, geeft de helft van de vrouwen die al eens seks had aan dat haar partner (veel) meer orgasmes heeft in bed. De orgasmekloof tussen man en vrouw bestaat dus, al is ze aan het krimpen.

Bronnen

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160205_02111507

http://seks.blog.nl/media/2016/02/19/hoe-komt-een-meisje-klaar

Volledige rapport met alle gegevens https://www.charliemag.be/lijf/orgasme-resultaten/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge