Hoe lang duurt seks gemiddeld?

Seks na eerste date is not done voor Vlaamse vrouwen
'Man heeft gemiddeld 10 bedpartners, vrouw 5'

Een goede relatie is over het algemeen niet compleet zonder seks. Maar hoe lang duurt de

Photo by Dainis Graveris

gemiddelde vrijpartij nu eigenlijk?

Ben je nieuwsgierig of de seks tussen jou en je partner in verhouding tot andere stellen lang of kort duurt? Om hierop een antwoord te krijgen, heeft de Amerikaanse Glamour 1.000 vrouwen gevraagd hoeveel minuten ze gemiddeld spenderen aan voorspel en seks. Hieruit kwam naar voren dat de gemiddelde vrijpartij bestaat uit 5 tot 9 minuten voorspel en 10 tot 14 minuten seks.

Uit het onderzoek bleek ook dat het voorspel over het algemeen korter duurt dan de seks zelf. Zo besteed slecht 8 procent van de koppels meer dan 20 minuten aan voorspel. Toch wil dat niet zeggen dat we meestal voor een vluggertje kiezen. Want bij 8 procent van de ondervraagden vrouwen duurt de seks zonder voorspel minder dan 5 minuten.

Heb je je ooit afgevraagd hoe lang de gemiddelde vrijpartij duurt?

Dr. Brendan Zietsch, psycholoog aan de universiteit van Queensland, heeft een onderzoek gewijd aan dit vraagstuk. Hij vroeg aan 500 koppels uit verschillende landen (Nederland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Turkije) om hun vrijpartijen te timen gedurende vier weken. Hij gaf ze daarvoor een stopwatch die ze moesten indrukken zodra er penetratie was en ze moesten afklokken als er dan ejaculatie was. Nogal onromantisch, maar de enige manier om te voorkomen dat de koppels zouden overdrijven of een schatting zouden maken.

Hij kwam tot die conclusie door alle onderzoeken die over het onderwerp bestaan naast elkaar te leggen. De verschillen lopen nogal uiteen: bij het ene stel duurt de daadwerkelijke daad een schamele 33 seconden, het andere stel hield het maar liefst 44 minuten vol. De gemiddelde tijd is echter 5 minuten en 4 seconden.

Stopwatch
De koppels die meededen aan het onderzoek hebben een week lang de liefde bedreven. Let wel: in dit onderzoek draaide het sec om de sex en werden voor- en naspel buiten beschouwing gelaten. De deelnemers moesten het moment dat werd overgegaan tot de daad timen met een stopwatch. Weinig romantisch inderdaad.

Condoom
Naast het feit dat de lengte van de gemiddelde vrijpartij enorm uiteenloopt, ontdekten ze nog iets opvallends: het gebruik van een condoom of het feit of een man al dan niet besneden is, doet niets af aan de duur van sex.

Turkije
Ook de landen waaruit de koppels kwamen, hadden maar weinig onderling verschil. De enige uitschieter is Turkije; daar duurt sex met 3 minuten en 7 seconden beduidend korter dan het wereldwijd gemiddelde. En ook interessant: hoe ouder het stel, hoe korter de vrijpartij.

Gemiddelde duur van voorspel en seks

Minder dan 5 minuten:

Voorspel: 23%
Seks: 8%

5 tot 9 minuten:

Voorspel: 33%
Seks: 25%

10 tot 14 minuten:

Voorspel: 24%
Seks: 28%

15 tor 19 minuten:

Voorspel: 12%
Seks: 17%

Meer dan 20 minuten:

Voorspel: 8%
Seks: 22%

Bronnen

https://www.libelle.nl/mensen/actueel/nieuws/gemiddelde-vrijpartij/

https://www.hln.be/nina/seks-relaties/zo-lang-duurt-seks-gemiddeld-wedden-dat-jij-dacht-dat-het-langer-was~a9de1ac3/

http://www.vrouwblog.nl/hoe-lang-duurt-seks-gemiddeld/0423/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge