Hoe lang moet seks duren?

Waarom komen vrouwen klaar?
Hoe vaak moet je seks hebben?

Verschillende mensen hebben verschillende voorkeuren als het gaat om seks, maar hoe lang zegt  de wetenschap dat het zou moeten duren?

Photo by Gabriel Sanchez

Intravaginale Ejaculatie Wachttijd , of, gewoon, hoe lang  zouden “normale” heteroseksuele paren seks moeten  hebben om aan het gemiddelde te beantwoorden. In een poging om een ​​antwoord te vinden, moeten we aangeven dat het  begrip “normaal” – in relatie tot seks –  verandert met de maatschappelijke verwachtingen daarrond. Het is dus niet gemakkelijk om een ​​biologische waarde toe te kennen.

In de late jaren 1940, vertelden, volgens de Kinsey Report, 75% van de ondervraagde mannen dat geslachtsgemeenschap ongeveer twee minuten duurde. Vandaag de dag, zou deze korte periode waarschijnlijk tot een voortijdige ejaculatiediagnose aanleiding geven.  Sinds de late jaren 1960 is vooral onder invloed van de feministische beweging en de seksuele revolutie het langer hebben van seks in een stroomversnelling terecht gekomen. Nu zou geslachtsgemeenschap veel langer moeten duren. Meer recente gegevens uit een studie uitgevoerd aan de Universiteit van New Brunswick toonde aan dat de duur van vaginale geslachtsgemeenschap tussen de “vijf tot tien minuten” bereik valt waarbij vaginale penetratie langer dan 20 minuten ongewenst wordt geacht.

In dit onderzoek bekijkt men louter het aanwezig zijn van de penis in de vagina. Recenter onderzoek houdt veel meer rekening met seksuele bevrediging op zich en daarbij hoeft er niet per definitie continu een penetratie van de vagina plaats te vinden.  Bijvoorbeeld, in een studie van 2004, werden de deelnemers gevraagd te melden hoe lang ze seks wilden. Vrouwelijke deelnemers aan de studie wensten gemiddeld zeven minuten langer te genieten  van geslachtsgemeenschap dan hun partner. Mannen gaven aan dat ze gemiddeld 11 minuten seks hadden maar dat ging dan over de hele seksuele beleving, voorspel inclusief.  Mannen gaven de voorkeur aan 5 minuten voorspel terwijl vrouwen 10 minuten prefereerden.

Hoe lang het precies moet duren is moeilijk vast te leggen. Het belangrijkste is als koppel met elkaar overeen te komen en aan te voelen hoe men het liefst seksuele ervaringen met elkaar zou willen delen. De precieze tijd daarbij is daar minder van belang.

Bronnen

Crystal Dilwoth  http://testtube.com/dnews/how-long-should-sex-last

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge