Jonge mensen vinden eten net zo belangrijk als seks

Probiotica verhoogt seksgoesting
Sociaal en eenzaam. Waarom we allemaal steeds eenzamer worden.

Seks is voor vele mensen het hoogste goed en daarnaast komt wellicht eten.  Maar als je moet kiezen tussen de twee?

kaboompics (CC0), Pixabay

Een diner in een prima restaurant of een stomende nacht tussen de lakens? Als je het aan mensen tussen 18 en 34 jaar oud vraagt, is dit niet zo’n gemakkelijke keuze.

De generatie van de zogenaamde Millennials houdt van eten. Zoveel zelfs dat 54 procent van hen meent dat ‘eten net zo veel plezier geeft als seks’. Als ze moeten kiezen tussen seks en een ‘excellent diner op restaurant’, zou gemiddeld 35 procent  toch voor het diner kiezen.

De onderzoekers lieten de personen de keuze maken tussen seks en een hoogstaand diner bij een restaurant. Wat bleek? 42% van de vrouwen verkoos zonder pardon de maaltijd boven de beurt. En de mannen? Slechts 26% van ons koos voor het diner.

De cijfers komen uit een trendrapport van het reclamebureau Havas Worldwide, waarvoor bijna 12.000 mannen en vrouwen uit 37 verschillende landen ondervraagd werden.

Er is wel een verschil tussen mannen en vrouwen: terwijl 42 procent van de vrouwen het etentje boven seks zou verkiezen, was dat slechts bij 26 procent van de mannen het geval. In de namiddag zijn de verschillen kleiner: 46 procent van de mannen en 51 procent van de vrouwen heeft liever een vieruurtje dan seks in de namiddag.

Eten is voor de Millinnials dus veel meer dan enkel een functionele activiteit. 53 procent zegt dat uit eten gaan hun ‘favoriete sociale activiteit’ is en 56 procent beschouwt boodschappen doen als ‘een van hun favoriete klusjes’.

Studies hebben aangetoond dat een van de beste indicatoren voor het verlangen naar seks, vermoeidheid is. Het is dus logisch, gezien de vereiste fysieke inspanning, dat zowel mannen als vrouwen zo nu en dan iets anders doen. Zoals het eten in een chique restaurant.

Het bleek ook uit ouder onderzoek. Maar liefst 70% van de vrouwen denkt dagelijks meer aan eten dan aan seks. Als resultaat daarop heeft het merendeel van de Belgische vrouwen maar 3 tot 5 keer per maand seks. Dat blijkt uit twee recente enquêtes.

58% van de vrouwen geeft toe tenminste 10 keer per dag aan seks te denken. Dat is niet weinig, maar toch geeft 70% te kennen dat ze nog meer aan eten denken. Vaak denken ze dan aan hun lijn en de problemen die ze hebben met hun gewicht.Daardoor geeft de Belgische vrouw te kennen zelden seks te hebben. Zo zouden ze het gemiddeld 3 tot 5 keer per maand doen. Toch geeft 90% van de vrouwen tussen 18 en 45 jaar aan te genieten van de daad, ook al moeten ze daarvoor gebruik maken van seksspeeltjes, pornofilms en vibrators.

Zich beter voelen over zichzelf en hun lijn zou een seksstimulans kunnen betekenen volgens vele seksuologen. Daarom vroeg men in de onderzoeken ook welk moment volgens de vrouwen het meest geschikt was om een dieet aan te vangen. Vele mensen hebben in het begin van de week nog de energie en de positieve houding die je nodig hebt om een dieet te beginnen. Later op de week vervallen ze terug in hun oude gewoonten.

Wanneer vrouwen een zwak eetmoment hebben, grijpen ze het vaakst terug naar chocolade, alcohol, borrelhapjes, frietjes en desserts.

Bronnen

http://www.standaard.be/cnt/dmf20160729_02403758

http://www.gva.be/cnt/aid938088/belgische-vrouwen-denken-meer-aan-eten-dan-aan-seks-2

http://man-man.nl/vrouwen-liever-eten-dan-seks/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge