Klaarkomen hangt af van je bedpartner

Minder seks en drugs, meer verdriet en hopeloosheid onder VS jongeren
Genitale opwinding en seksueel opgewonden zijn

De evolutie van het vrouwelijk orgasme bij de mens en de rol in romantische relaties is slecht begrepen.

Terwijl het mannelijk orgasme inherent verbonden is met reproductie, is het vrouwelijke orgasme niet gekoppeld aan duidelijke reproductieve of overlevingsvoordelen. Het komt ook minder consistent voor tijdens penetrerende seks dan het mannelijke orgasme. Mate-choice hypothesen stellen dat de grote variatie in vrouwelijke orgasmefrequentie een discriminerend mechanisme weerspiegelt dat is ontworpen om partners van hoge kwaliteit te selecteren.

Onderzoekers van de universiteit van Albanië bevroegen 103 heteroseksuele vrouwen die een relatie hebben over hun seksleven;in het bijzonder vroegen ze hoe tevreden zij hierover zijn én hoe vaak en intens zij een orgasme hadden. Daarna moesten zij gegevens opschrijven over hun partners : hun inkomen, persoonlijkheid, humor, uiterlijk en lichaamsomvang. Ze lieten  ook de vrouwen het uiterlijk van hun partner beoordelen.

Over het algemeen meldden vrouwen verschillen in hun orgasmecijfers met verschillende partners. Partners die hoge orgasmepercentages opriepen werden beoordeeld als meer humoristisch, creatief, warm, trouw en beter ruikend dan partners die lage orgasmecijfers teweegbrachten, en ook bezig waren met grotere inspanningen om partnerorgasma op te wekken.

De onderzoekers identificeerden  een geheel van psychologische eigenschappen van de partner (motivatie, intelligentie, focus en vastberadenheid) die voorspelden hoe vaak vrouwen seksuele geslachtsgemeenschap begonnen. Het gevoel voor humor van hun partner voorspelde niet alleen zijn zelfvertrouwen en gezinsinkomen, maar het voorspelde ook de neiging van vrouwen om seks te beginnen, hoe vaak ze seks hadden en het verhoogde hun orgasmefrequentie in vergelijking met andere partners.

Volgens de onderzoekers kwamen de vrouwen van wie de man een hoog inkomen heeft, zelfverzekerd is én aantrekkelijk wordt gevonden het vaakst klaar. De intensiteit van het orgasme van de vrouwen hing af van hoe aantrekkelijk ze hun partner vinden, hoe dikwijls ze per week seks hadden en hoe tevreden ze waren over hun seksleven.

Uit het onderzoek bleek ook dat bepaalde karaktereigenschappen van de bedpartner invloed had op hoe vaak een vrouw initiatief toonde om seks te hebben. Zo ontdekte men dat vrouwen vaker initiatief namen als de man goed scoorde op het het gebied van humor.

Volgens de onderzoekers komt dit vanuit een evolutionair perspectief, doordat vrouwen met dit soort mannen meer ‘succesvolle’ kinderen kunnen maken.

Kortom hoe vaak vrouwen een orgasme ervaren als gevolg van geslachtsgemeenschap, hield verband met het gezinsinkomen van hun partner, zijn zelfvertrouwen en hoe aantrekkelijk hij was. De intensiteit van het orgasme was ook gerelateerd aan hoe aangetrokken zij waren t.o.v.hun partners, hoe vaak zij seks per week hadden en hun beoordelingen van seksuele tevredenheid. Degenen met partners die door hun vrienden als aantrekkelijker werden beoordeeld, hadden ook meer intense orgasmes. De orgasmefrequentie was sterk gecorreleerd (r = .82) met de intensiteit van het orgasme en de orgasme-intensiteit was een marginaal betere voorspeller van seksuele tevredenheid dan de frequentie van het orgasme.

Seksuele tevredenheid had te maken met hoe fysiek vrouwen aangetrokken waren  naar hun partner en de breedte van zijn schouders. Vrouwen die op jongere leeftijd geslachtsgemeenschap begonnen te krijgen, hadden meer sekspartners, hadden meer orgasmes en waren seksueel meer tevreden met hun partners. Ze identificeerden ook een geheel van psychologische eigenschappen van de partner (motivatie, intelligentie, focus en vastberadenheid) die voorspelden hoe vaak vrouwen seksuele geslachtsgemeenschap begonnen. Het gevoel voor humor van hun partner voorspelde niet alleen zijn zelfvertrouwen en gezinsinkomen, maar het voorspelde ook de neiging van vrouwen om seks te beginnen, hoe vaak ze seks hadden en het verhoogde hun orgasmefrequentie in vergelijking met andere partners.

Bronnen

https://www.nsmbl.nl/vrouwen-met-dit-type-bedpartner-zouden-het-vaakst-en-meest-intens-klaarkomen/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25376054?dopt=Abstract

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge