Met honger geen zin in seks

Het geheim van goede seks? Timing!
Ook ouderen blijven gepassioneerd door seks

Eten en seks gaan prima samen. Niets zo sexy als aardbeien, chocolade, slagroom of

Photo by Gabriel Matula

oesters en een glaasje champagne. Wat minder sexy is, zo blijkt, is een lege maag. Want als we hongerig zijn, zouden vrouwen minder snel opgewonden raken.

Volgens een onderzoek van Alice Ely bepaalt de inhoud van onze maag of we al dan niet seksueel opgewonden raken. Dat ontdekten Ely en haar team van de universiteit van California door de hersenactiviteit van 20 vrouwelijke vrijwilligsters te bestuderen.

Een team wetenschappers liet een groep van 20 vrouwen seksueel getinte beelden zien. Terwijl de dames naar de filmpjes keken, werd hun hersenactiviteit gemeten. De test werd twee keer uitgevoerd: een keer net nadat de dames een maaltijdvervangende shake hadden gedronken, een keer nadat de vrouwen acht uur niets hadden gegeten.

Daaruit blijkt dat de vrouwen die net gedronken hadden, meer interesse toonden in de seksueel getinte beelden dan de proefpersonen die honger hadden. De onderzoekers vermoeden dat de hongerige vrouwen te afgeleid waren om de filmpjes te verwerken. Daaruit leiden de vorsers af dat wanneer vrouwen honger hebben, ze minder zin hebben om te vrijen.

‘Wie honger heeft denkt vooral aan eten is prikkelbaarder. Wie verzadigd is, kan alle aandacht op iets anders richten’, zegt professor psychologie aan de universiteit van Minnesota Traci Mann, die niet betrokken was bij de studie. Omdat dit een kleine onderzoek betreft, is meer research nodig om de gemaakte conclusies al dan niet meer te staven.

De vrouwen, van wie de helft al eens op een dieet was geweest, kregen seksueel stimulerende beelden te zien, zoals kussende mensen, romantische plaatjes en dergelijke. Ondertussen werd hun hersenactiviteit gemeten. Het onderzoek vond twee keer plaats: één keer nadat ze 8 uur lang niets gegeten hadden, en één keer nadat ze een maaltijdvervangende shake hadden gekregen. Wat bleek: na het drinken van de shakes waren de vrouwen beduidend ontvankelijker voor de beelden.

 

Bronnen

http://www.hln.be/hln/nl/35/Seks-Relaties/article/detail/2420168/2015/08/12/Hongerig-Dan-heb-je-waarschijnlijk-geen-zin-in-seks.dhtml

https://www.psychologytoday.com/blog/loves-evolver/201102/the-relationship-between-sex-and-food

https://mic.com/articles/123729/if-you-want-to-have-sex-eat-a-burrito-says-study#.8YgTYSc0e

http://time.com/3988514/women-romance-food/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge