Midlife seksproblemen? Je bent niet alleen.

Britse mannen denken verkeerd over aantal keren seks van vrouwen
Gek op elkaar maar toch geen seks

Bron Pablo Heimplatz www.unsplash.com

Ongeveer 30 procent van de Canadezen tussen de 40 en 59 jaar meldt minstens één probleem in de slaapkamer.

Het meest voorkomende seksuele probleem is lage begeerte, volgens een onderzoek dat gepubliceerd werd in de Journal of Sexual Medicine. Ongeveer 40 procent van de vrouwen die men ondervroeg en 30 procent van de mannen, meldden dat ze in de afgelopen zes maanden problemen hadden met een laag libido.

Veel vrouwen meldden ook problemen bij het bereiken van een orgasme (15 procent), evenals problemen met vaginale droogheid (29 procent) en vaginale pijn (17 procent). Bijna een kwart van de mannen had moeite met ejaculeren en onderhouden of het krijgen van een erectie.

Deze percentages suggereren dat een groot aantal seksuele problemen vrij normaal zijn bij Canadese midlife-mensen. Deze bevindingen komen ook grotendeels overeen met gepubliceerd onderzoek uit de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Christopher Quinn-Nilas  deed onderzoek hieromtrent. Het onderzoek werd gedaan samen met co-auteur Robin Milhausen van de Universiteit van Guelph, Alexander McKay van de Sex Information and Education Council van Canada en Stephen Holzapfel van Women’s College Hospital Toronto. Het was gericht op het aanpakken van een gebrek aan beschikbare gegevens over de frequentie en voorspellers van seksuele problemen bij Canadese mannen en vrouwen in de midlife situatie.

Personen die getrouwd zijn, rapporteren eerder lage lust dan mensen die niet getrouwd zijn, volgens de resultaten. Getrouwde mannen hebben vaker last van ejaculatieproblemen.

Dit zijn interessante bevindingen, en niet onverwacht. Ander onderzoek heeft aangetoond dat seksuele bevrediging in de loop van de tijd afneemt in langetermijnrelaties.

Na jaren van huwelijk vraagt het vaak veel werk  om de seksuele vonk opnieuw op te wekken.  Dit onderzoek suggereert ook dat deelname aan nieuwe seksuele activiteiten het verlangen kan vergroten door routine te verbreken en daardoor de vonk terug te doen overslaan.

De auteurs onderzochten ook het effect van de menopauze  en kwamen tot de conclusie dat postmenopauzale vrouwen meer kans hadden om lage lust en vaginale pijn te melden. Dit komt overeen met andere literatuur die wijst op een daling in de sekswensen voor vrouwen na de menopauze. Het is een aanvulling op ander onderzoek, wat suggereert dat fysiologische veranderingen zoals het dunner worden van de vaginale wanden en verminderde vochtigheid van de vagina kunnen leiden tot vaginale pijn.

Het onderzoek gebeurde bij een steekproef van 2.400 Canadezen tussen 40 en 59 jaar oud. Uit de bevindingen bleek dat seksuele problemen heel gebruikelijk zijn in deze leeftijdsgroep.  Een belangrijke beperking van deze studie was dat het onderzoek was gebaseerd op zelfrapportages van deelnemers en ze werden niet onderzocht of ze voldeden aan de diagnostische criteria voor een klinische diagnose van seksuele disfunctie (bijvoorbeeld erectiestoornis).

Eerder gepubliceerd onderzoek onthult dat meer midlife Canadezen graag door hun artsen zouden worden gevraagd worden naar seksuele problemen, maar meer dan 75 procent had geen hulp gezocht voor deze problemen.

Bronnen

https://theconversation.com/midlife-sex-problems-new-research-says-youre-not-alone-101023

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge