Nood aan seksspeeltjes voor personen met een handicap

PayPhal : betaal camseks met je penis
Aantal voorbije sekspartners vertellen of niet?

Bron http://www.andrewgurza.com/press-kit/

We hebben gouden dildo’s, vibrators in de vorm van cowboys en mannelijke masturbators vermomd als instant noodles. En binnenkort hebben we sexbots en mannelijke anticonceptie. Maar op de een of andere manier hebben we nog steeds geen seksspeeltjes voor personen met een handicap. Hoe kan dit?

Disability awareness consultant (actievoerder voor bewustwording problemen bij handicap) Andrew Gurza en zus Heather Morrison hebben dezelfde vraag. Om deze reden hebben ze een Go Fund Me-campagne gelanceerd voor onderzoek naar seksspeeltjes en handicaps, en hopen ze een nieuwe lijn van seksspeeltjes te creëren die het plezier van mensen met een handicap als eerste plaatst.

Handicap en seks
Seks is een natuurlijke en fundamentele menselijke ervaring. Maar mensen met beperkte mobiliteit kunnen het moeilijk vinden om hun seksuele behoeften te vervullen, frustrerend verlangen en het uitdagend maken om romantische relaties te onderhouden.
Sommigen hebben sinds de geboorte met deze problemen te kampen gehad, anderen merken dat ze na langdurige blessures niet in staat zijn zichzelf of hun partners te plezieren.

Uit de Amerikaanse volkstelling van 2010 bleek dat 1 op de 5 mensen in de VS een handicap heeft, hoewel andere rapporten lagere cijfers geven, ongeveer 1 op 8. Dat zijn nog steeds 40 miljoen mensen.

Verkopers van seksspeeltjes, zowel voor validen als gehandicapten, hebben gesuggereerd dat mensen met een handicap regelmatig seksspeeltjes gebruiken, maar op creatieve manieren. Aanbevelingen van mensen met een handicap zijn apparaten met eenvoudige, gemakkelijk vast te houden handvaten, afstandsbedieningen en directe stimulatie.

Harnassen, riemen en schommels kunnen helpen bij beweging en positionering.

Maar wat als mensen met een handicap producten hadden die speciaal voor hen waren ontworpen?

Om de interesse van de markt te peilen, ondernam Gurza een kleine enquête onder mensen met een handicap. Van de 58 respondenten had meer dan de helft moeite zichzelf zonder hulp te plezieren, meestal vanwege problemen met bewegingsbereik of pijn in hun handen. Vrijwel iedereen heeft belangstelling getoond voor het kopen, ontwerpen en verkopen van seksspeeltjes voor en door de gemeenschap met een handicap. Resultaten onderzoek


Hij en Morrison zijn nu een partnerschap aangegaan met een team aan de RMIT University in Melbourne, Australië, om ontwerpaanbevelingen voor een lijn van seksspeeltjes voor gehandicapten te onderzoeken.

De campagne, die momenteel bijna een derde van zijn doel van $ 15.000 heeft opgehaald, is hier te vinden.

Het is niet duidelijk hoe dergelijke seksspeeltjes eruit zouden zien. Maar er wordt verondersteld dat ze in een breed scala van vormen zouden komen of flexibele ontwerpen bevatten die geschikt zijn voor mensen met verschillende fysieke vermogens.

Gurza runt ook DisabilityAfterDark , een reeks podcasts, blogs en presentaties die informatie bieden over seks en handicaps en bronnen voor informatie voor mensen met  een handicap.

Bronnen

https://futureofsex.net/sex-tech/project-seeks-funding-for-sex-toys-that-put-disabled-peoples-pleasure-first/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge