Onderhoudsseks

Aantal aangiftes over seksueel grensoverschrijdend gedrag gestegen
Alcohol en seks bij studenten

Jacob Owens www.unsplash.com

Sekstherapeuten adviseren soms koppels wat ze ‘onderhoudsseks’ noemen, dit is seks tussen koppels die al lange tijd samen zijn, zelfs als een of beide niet echt in de stemming daarvoor is. Het typische argument is dat onderhoudsseks belangrijk kan zijn voor de gezondheid van een relatie omdat het een koppel nauw verbonden houdt. Natuurlijk hoef je nooit seks te hebben als je niet in de stemming bent. Als je partner opgewonden is, maar jij bent het niet, is het zijn/haar verantwoordelijkheid om voor zichzelf te zorgen, niet voor jou.

Toch vinden sommige paren dat seks belangrijk is, zelfs als een persoon niet echt in de juiste stemming is.. Misschien ben je niet seksueel opgewonden, maar je begrijpt dat het hebben van seks je partner gelukkig zal maken, of je zal helpen om na een tijdje weer contact te maken, of je verlangen levend zult houden in je relatie. Dus je bent bereid om jezelf toch lichtjes op te winden. Maar geraak je opgewonden wanneer je alleen maar met Netflix in bed wilt liggen?

Soms kan alles wat uw seksuele opwinding blokkeert, gemakkelijk worden verholpen. Als een stel vuile borden in de gootsteen je afleidt, werk dan samen om eerst de afwas te doen, of gebruik papieren borden!

Verlangen begint in de hersenen, dus stress of zorgen over werk, je huis, je verantwoordelijkheden of je kinderen kunnen voorkomen dat je je sexy voelt. Als je erachter kunt komen wat je in gedachten hebt in plaats van seks, kun je er iets aan doen en je hersens vrijmaken voor intimiteit.

Wanneer je al een tijdje een relatie hebt, kan de seks op ten duur een beetje saai worden. Je weet precies van elkaar wat het favoriete standje is, je bent bekend met de manier van klaarkomen. Kortom, het wordt meer een routineklusje. Er zijn dingen die je kunt doen om dit te doorbreken.

Onze carrière houden we nauwgezet in de gaten met functioneringsgesprekken en coachingtrajecten. In de liefde wordt er pas geëvalueerd als de bom is gebarsten. Waarom nemen we ons liefdesleven niet wat eerder serieus?

Seks is niet steeds een spirituele ontmoeting.­ Sommige koppels denken dat je steeds alles perfect samen moet voelen en je beide in dezelfde seksuele sfeer moet vertoeven.­ Net zoals een motor die moet draaien,­ is het van belang om de seksuele gewoonte te onderhouden.­ Je familie,­ kinderen,­ vriendschappen zijn belangrijk,­ maar seksueel verkeer is iets exclusiefs tussen een koppel,­ en houdt je band sterk en uniek.­

Zelfs al ben je moe,­ regelmatige seks is goed voor je: het verbrandt stress en calorieën en doet wat met je humeur.­ Bovendien houdt het je libido en zin op peil.­

Experimenteer er op los! Wanneer je in een relatie de opwinding en spanning tijdens de seks mist, is het de bedoeling dat jullie hier zelf verandering in brengen. Haal een seksspeeltje in huis of probeer een nieuw standje! Het is veel makkelijker om te experimenteren met een vertrouwde sekspartner, sla hier dus je slag uit!
Zorg dat je als koppel vaak genoeg seks hebt. Seks hoeft niet altijd speciaal en perfect te zijn. Seks zorgt ervoor dat je een goede en speciale band met je partner houdt. Ook houdt het je libido en zin op peil.

Je zou misschien denken dat passionele, sensationele seks alleen voor nieuwe koppels is. Zelfs na 20 jaar samen, kunnen jullie nog steeds als een beest tekeer gaan. Voel je jezelf opgewonden worden, maak dan gebruik van dit moment en leef je uit!

Bronnen

https://www.refinery29.com/en-us/how-to-get-turned-on

https://www.gezond.be/zo-breng-je-meer-variatie-je-seksleven/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge