Een op twee koppels heeft geen seks tijdens huwelijksnacht

Je mobiele telefoon kan je tot een orgasme brengen
Kindu maakt seksleven spannender

Lumapoche (CC0), Pixabay

Onder je sprookjesachtige bruidsjurk draag je natuurlijk het mooiste en meest sexy lingeriesetje om de bruiloftsdag steamy af te sluiten. Maar bij hoeveel procent eindigt die dag daadwerkelijk zo spannend als gehoopt?

Volgens een eeuwenoude traditie heb je seks tijdens de huwelijksnacht en daar heb je natuurlijk zo je verwachtingen over. Misschien wordt het wel de heetste nacht ooit of vallen jullie binnen een paar minuten in slaap? Inderdaad: hoe zit het nou eigenlijk met seks tijdens de huwelijksnacht?

Uit onderzoek van lingeriemerk Bluebella blijkt dat meer dan de helft van de stellen géén seks heeft op de bewuste nacht. En dat terwijl 90 procent van de vrouwen wél investeert in een matchend setje voor de gelegenheid.

Even om in details te treden: voor de studie werden duizend pasgetrouwde koppels ondervraagd en 52 procent daarvan had andere dingen dan seks aan het hoofd toen het na een lange dag op de slaapkamer eindigde.

Meer dan de helft van de pasgetrouwde stellen heeft geen seks op hun huwelijksnacht. Dit blijkt uit onderzoek waarvoor 2.128 jonggehuwden zijn ondervraagd. Een kleine meerderheid (52 procent) van de stellen heeft geen seks gedurende de huwelijksnacht. Dat komt in de meeste gevallen doordat de bruidegom te dronken is.

Van de bruiden kijkt 13 procent tijdens haar bruiloft te diep in het glaasje, waardoor er op de speciale nacht niet wordt gevreeën. Daarnaast worden ruzies gedurende de dag, oververmoeidheid van de bruid en op de kinderen letten gezien als meest voorkomende redenen om geen seks te hebben, meldt Daily Mail. Zo valt 16 procent van de pasgetrouwde vrouwen vrijwel meteen in slaap op het moment dat ze in bed liggen.

Bij 7 procent van de stellen wordt er niet gevreeën omdat de bruid en bruidegom de hele nacht opblijven om met hun gasten te feesten. In 4 procent van de gevallen hebben beiden gewoonweg geen zin.

Recenter onderzoek bevestigt dit.  Er hoeven geen lakens meer buiten met bloedvlekken de dag na het trouwen, want 99% van de mensen stapt echt niet als maagd de huwelijksboot in.  Wellicht daardoor laat de seks tijdens de huwelijksnacht behoorlijk te wensen over; de helft ‘heeft er de kracht niet meer voor’……

Zo blijkt uit onderzoek van lingeriemerk Bluebella. Meer dan de helft doet het dus niet als versgehuwd stel. Eénderde wacht tot de volgende ochtend, 9% wacht 2 dagen en 2% heeft zelfs geen seks in de eerste week van hun huwelijk. Tenslotte heeft 1% helemaal nooit seks.

Volgens vrouwen lag dit vooral aan het feit dat hun mannen te dronken waren om nog een erectie te krijgen. De mannen klaagden dan weer dat de vrouwen ‘te moe’ of ‘niet in de stemming’ waren.

Seks op de volgende ochtend bleek gebruikelijker. Een derde van de ondervraagde stellen deed het op dat moment en één op de tien in elk geval binnen 48 uur.

Gelukkig was het wachten in de meeste gevallen in elk geval niet voor niets. De eerste keer seks na de bruiloft werd door 84 procent van de stellen als ‘perfect’ bestempeld en voldeed aan alle verwachtingen.

Hier meer info over het onderzoek.

Bronnen

http://www.nu.nl/overig/3597903/helft-van-stellen-heeft-geen-seks-tijdens-huwelijksnacht.html

http://seks.blog.nl/onderzoek/2016/06/10/seks-tijdens-de-huwelijksnacht-is-naatje-pet

https://www.metronieuws.nl/lifestyle/life/2016/06/zoveel-stellen-hebben-seks-tijdens-de-huwelijksnacht

 

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge