Pijn vermindert libido vrouw niet bij man

Sommige vrouwen zijn minder gestresseerd nadat hun man dood is
Juiste gebruik van emoticons bij online dating leidt tot meer seks

Copyright : freestocks org unsplash

Dat “Vanavond niet, schat” vaker uit een vrouwenmond komt, valt volgens Canadese onderzoekers perfect biologisch te verklaren. In hun studie zagen ze dat de negatieve impact van pijnprikkels op het libido vooral de vrouw treft, terwijl mannen hun interesse in seks meestal niet verliezen wanneer ze fysieke pijn ervaren.De invloed van pijn hebben op het libido pakt met name voor vrouwen negatief uit. Mannen verliezen hun interesse in seks meestal niet, wanneer ze lichamelijke pijn ervaren…..

Dat blijkt uit onderzoek van de McGill Universiteit in Canada, waarover gepubliceerd is in het wetenschappelijk tijdschrift Journal of Neuroscience.

Voor dit experiment werden geen mensen, maar wel muizen gebruikt.

Eerst werd getest welke dieren interesse toonden voor elkaar, vervolgens werden ze aan weerszijden van een speciaal ingedeelde kooi gezet. De wand in het midden had openingen die te klein waren voor de mannelijke muizen, terwijl  de vrouwtjes er perfect doorheen konden glippen.

De muisjes kregen verschillende soorten pijnprikkels te verduren om na te gaan wat het effect is op het libido. De vrouwtjes gingen opvallend minder naar de mannenzijde van de kooi  wanneer ze (lichte) pijn voelden.

De rollen werden uiteraard ook omgedraaid in kooien met tussenwanden die werden aangepast aan het formaat van de mannetjes. Pijn of niet, de mannenmuizen zochten seksueel contact. Zelfs een injectie recht in de genitaliën bleek geen invloed te hebben op de seksdrift van de mannelijke dieren.

“Het is al lang geweten dat seks voor vrouwen doorgaans veel meer contextgebonden is en – meer dan bij mannen – beïnvloed wordt door factoren als zelfzekerheid. Tot nu toe was het echter niet geweten of de wortels hiervoor gezocht moeten worden in de genen of de opvoeding. Onze bevindingen suggereren sterk dat er een biologische oorsprong voor is”, verklaart onderzoeker Jeffery Mogik van McGill University in Montreal.

Een dieperliggende verklaring voor waarom (chronische) pijn vrouwen sneller zal weerhouden om te vrijen, is dat het een natuurlijke manier is om te voorkomen dat ze zwanger worden op een moment dat ze niet kerngezond zijn. Bij de man speelt dit uiteraard niet mee. De studie werd gepubliceerd in het vakblad Journal of Neuroscience.

Als we ouder worden, vergroot de kans dat we problemen met onze gezondheid krijgen. Als u aan een ernstige of chronische ziekte lijdt, kan het zijn dat uw libido vermindert. Soms komt dat door de medicatie of andere behandelingen, door de pijn of de technische hinder (reuma, moeilijkheden met ademen, enz.), soms gewoon door de morele impact van de ziekte.

De studie werd gepubliceerd in het vakblad Journal of Neuroscience.

Bronnen

http://seks.blog.nl/onderzoek/2016/04/25/pijn-doodt-libido-vrouwen-niet-van-mannen

http://www.hln.be/hln/nl/35/Seks-Relaties/article/detail/1862003/2014/04/23/Wetenschappers-verklaren-Vanavond-niet-schat.dhtml

https://www.goedgevoel.be/happy-spring/wetenschappers-verklaren-vanavond-niet-schat~ad478bc1

https://www.ad.nl/lifestyle/wetenschappers-verklaren-het-vanavond-niet-schat~adc3f7c3/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge