Pijnlijke seks tijdens de menopauze

Seksuele onthouding als antwoord op SOA en ongewenste zwangerschap?
Vibrator voor mannen

bRON http://www.teleamazonas.com/2015/09/evolucion-del-sosten-asi-eran-en-los-anos-20-y-asi-podrian-ser-en-el-2100/

Menopauze vrouwen zwijgen vaak over pijnlijke seks. Er is een kennislacune over behandelingsopties.

Het onderzoek, gesponsord door Duchesnay USA, werd uitgevoerd onder 832 vrouwen van 45 jaar en ouder en 305 gezondheidszorgbehandelaars (HCP’s). Bevindingen suggereren dat vrouwen niet goed geïnformeerd zijn over pijnlijke seks als gevolg van de menopauze. Het onderstreept hoe belangrijk het is dat vrouwen hun symptomen met hun zorgverleners delen voor een juiste behandeling en om te voorkomen dat de symptomen verergeren.

Bevindingen:

• Onder 553 respondenten was 73% nog steeds seksueel actief na de menopauze.

• Van 555 respondenten ervaarde 62% pijn tijdens geslachtsgemeenschap.

• Van de 335 respondenten die de frequentie van pijn beoordeelden, meldde 83% pijn te ervaren in de helft of meer gevallen van seksuele activiteit waarbij 73% de pijn matig tot ernstig beoordeelde.

• Bijna 60% van de 337 respondenten in de menopauze hadden nooit hun pijnlijke seks met een zorgverlener besproken, terwijl daarentegen 83% van de 266 HCP-respondenten beweerden vaak pijn te bespreken tijdens seks met hun menopauzale patiënten.

• Van de 308 respondenten wist 69% niet dat de pijnlijke seks die ze ervoeren, behandelbaar is.

“De gezondheid van vrouwen is een onderwerp dat vaak in de krantenkoppen staat, maar de menopauze is nog steeds een onderbesproken levensfase, vooral als het gaat om minder bekende symptomen en gevolgen voor de seksuele gezondheid van een vrouw,” zei Barb Dehn, NP, en lid van de HealthyWomen Women’s Health Advisory Council. “Deze bevindingen tonen de behoefte aan van verbeterde communicatie tussen vrouwen en hun professionele zorgverleners, evenals de algemene conditie en het bewustzijn van de behandelopties, zodat vrouwen onbezorgd vrij kunnen leven, zonder pijn.”

Het onderzoek gaf ook enig inzicht in hoe vrouwen verkozen om met pijnlijke seks om te gaan. Onder 314 respondenten, vermeed 33% seks helemaal, en 45% nam toevlucht  tot glijmiddel of lubricanten om pijn te beheren.

Hoewel bepaalde methoden zoals glijmiddel tijdelijke verlichting kunnen bieden, behandelen deze niet de onderliggende aandoening. Een aantal recepttherapieën, waaronder hormoonvrije orale tabletten, zijn beschikbaar voor de behandeling van matige tot ernstige pijnlijke seks als gevolg van de menopauze.

Sex in Menopause: The Painful Truth (CNW Group/Duchesnay inc.)

Bronnen

https://www.prnewswire.com/news-releases/menopausal-women-staying-silent-about-painful-sex—recent-survey-highlights-knowledge-gap-about-treatment-options-300655091.html

http://www.healthywomen.org/content/article/menopause-and-painful-sex-what-you-need-know

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge