Plaats clitoris bepaalt vaginaal orgasme

Pijn vermindert libido vrouw niet bij man
Vaker vrijen, het cement van de relatie?

Wikipedia.org

Size matters en dat geldt niet alleen voor mannen. Een nieuwe studie bracht aan het licht dat de bouw van de vagina, en niet de grootte van de penis, bepaalt of je een orgasme krijgt door penetratie.

Een studie bij onderzoekers aan de universiteit van Indiana heeft aangetoond dat wanneer een clitoris op 2,5 cm of dichter bij het urinekanaal ligt, de kans op een orgasme bij penetratie groter is. De verklaring: door de nabijheid van de clitoris ervaart een vrouw genoeg wrijving om tot een hoogtepunt te komen. Als de clitoris op meer dan 3 cm ligt, is een orgasme via penetratie bijna onmogelijk.

Al tientallen jaren buigen wetenschappers zich over het vrouwelijk orgasme. Dit is namelijk niet zo een-dimensionaal als dat van mannen. Of vrouwen door penetratie wel of niet klaar kunnen komen werd in het verleden al gelegd bij de G-spot, de manier van vrijen en bij allerlei psychologische factoren.


Maar dat ene kleine knopje bij de vrouw schijnt het hem te doen. De clitoris en meer specifiek: op welke plek dit gevoeligste orgaantje van het vrouwenlijf zit……

Een studie aan de universiteit van Indiana, gepubliceerd in Clinical Anatomy laat zien dat wanneer de clitoris op 2,5 cm of dichter bij het urethra ligt, de kans op een orgasme bij vaginale seks groter is.

Dat betekent namelijk dat die niet te ver van de vagina af is en dan ervaart een vrouw genoeg wrijving om tot een hoogtepunt te komen. Als de clitoris op meer dan 3 cm ligt, is dit via alleen penetratie bijna onmogelijk.

Onderzoekster Elisabeth Lloyd zegt: “Meten is weten.” Zij adviseert dus om de maatlat erbij te pakken. Maar klaarkomen tijdens de daad is geen must bevestigt Lloyd. “Dit onderzoek toonde ook aan dat er veel vrouwen zijn die geen orgasme krijgen tijdens het vrijen. Zij kunnen naar andere manieren zoeken om tot hoogtepunten te komen.”

External_-_vagina,_urethra_and_anus._Wellcome_L0015798

Image by https://www.psychologytoday.com/blog/all-about-sex/200903/the-most-important-sexual-statistic

In her book ‘The Case of the Female Orgasm: Bias in the Science of Evolution’, analyseert Elisabeth Lloyd 33 onderzoeken naar het vrouwelijk orgasme over een periode van 80 jaar en concludeert ze dat 25% van de vrouwen klaar kan komen door uitsluitend vaginale seks te hebben.

Onderzoekster Elisabeth Lloyd aan de universiteit van Indiana legt uit: “Meten is weten. Omdat het je heel wat over je seksleven leert. Je kan dit makkelijk zelf doen, met of zonder je partner. Door te meten begrijp je je seksuele ervaringen beter.”

Je hoeft niet per se tijdens het vrijen tot een hoogtepunt te komen om er van te genieten, wil Lloyd nog meegeven. “De resultaten van dit onderzoek hebben aangetoond dat er heel wat vrouwen zijn die geen orgasme krijgen tijdens de daad. Deze studie kan de druk bij koppels tijdens een vrijpartij wegnemen, zo kunnen ze naar andere manieren zoeken om toch tot een orgasme te komen.”

Bronnen

https://www.psychologytoday.com/blog/all-about-sex/200903/the-most-important-sexual-statistic

http://seks.blog.nl/vrouwen/2016/04/26/de-plek-van-de-clitoris-bepaalt-of-een-vrouw-vaginale-orgasmes-krijgt-of-niet

http://www.hln.be/hln/nl/35/Seks-Relaties/article/detail/2686340/2016/04/25/Dit-had-je-niet-verwacht-de-sleutel-tot-het-vrouwelijk-orgasme-ontdekt.dhtml

 

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge