Rechtop zitten geeft betere seks

Mannen en vrouwen willen vaak niet op hetzelfde moment seks
237 motieven om seks te hebben
obes

Bron foter.com

Dat je leefstijl veel kan doen voor je seksleven mogen we inmiddels als gegeven beschouwen. De partner beschuldigen bij een slecht seksleven is natuurlijk ook nog een optie. Wil je echter je seksleven verbeteren dan kan dat wel heel gemakkelijk; ga eens rechtop zitten!

Uit onderzoek van de Chartered Society of Physiotherapists is gebleken dat mensen die vaak ineengedoken zitten vaker last hebben van depressieve gevoelens, boosheid én een verminderd libido. Ook zorgt een ingezakte houding ervoor dat je minder diep ademt en zuurstof minder goed kan circuleren. Mensen die met een rechte rug door het leven gaan, hebben vaak een beter humeur, meer zelfvertrouwen en een hoger libido.

Als je libido en/of je seksleven wel een oppepper kunnen gebruiken, zoek het dan vooral eens niet buiten jezelf. Want lifestyle doet er veel toe, daarover schreven we bij seks.blog al vaak. Maar een hele eenvoudige is: recht je rug!

Een doorgezakte houding levert zowel voor mannen als vrouwen depressieve gevoelens, boosheid en zelfs een verminderd libido op. In elkaar gedoken mensen gebruiken ook meer negatieve woorden en zijn sneller onzeker en egocentrisch.

Daarnaast zorgt een kromme rug ook voor veel druk op de buikholte, waardoor de zuurstof en voedingsstoffen minder kunnen stromen. Ook de ademhaling wordt minder diep.

Dit alles zorgt ervoor dat je met een energietekort zit, en je dus niet echt fit genoeg bent om ‘s avonds ook nog met je partner actief te zijn tussen de lakens. Dat geldt natuurlijk ook voor onderuit hangen bij de televisie ‘s avonds.

Een rechte rug wordt geassocieerd met zelfvertrouwen, een beter humeur, minder angstgevoelens en een hoger libido. Ook het stressniveau van de onderzochte personen die hun ruggen rechtten ging naar beneden. Glimlach en kijk omhoog en je zult gelukkiger worden. Dat is eigenlijk het principe.

Een goede houding betekent dat u uw lichaam in juiste uitlijning houdt door de natuurlijke rondingen van de wervelkolom te behouden wanneer u zit, staat of ligt. Het is essentieel om onder andere rug- en nekpijn te voorkomen.

Toch zorgen onze stressvolle, sedentaire levens ervoor dat we slechte gewoonten ontwikkelen, zoals slungelig, slungelig en een gebrek aan lichaamsbeweging, volgens Sammy Margo, woordvoerder van de Chartered Society of Physiotherapists.

‘Naast de meer voor de hand liggende problemen, slungelt het buikgebied plat, waardoor de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen wordt verminderd.

‘Dit schaadt de spijsvertering, wat leidt tot gevoelens van traagheid.

Een slechte houding leidt ook tot een oppervlakkige ademhaling. ‘Wanneer dit gebeurt, merkt het lichaam dat het wordt aangevallen en dit verergert gevoelens van stress, wat de slaap- en energieniveaus belemmert.’

Rechtop zittende deelnemers rapporteerden een hoger zelfbeeld, meer opwinding, beter humeur en minder angst vergeleken met ingezonken deelnemers.

Uit spraakanalyse bleek dat ingezonken deelnemers minder spraken dan degenen die rechtop zaten.

Toen ze spraken, gebruikten ze meer negatieve emotie woorden, meer eerste persoon enkelvoudige voornaamwoorden die aantoonden dat ze meer zelfgericht waren, meer woorden gekoppeld aan verdriet, en minder positieve emotie woorden dan die rechtop zitten.

In de studie concludeerden de auteurs: ‘Een rechtop zittende houding aannemen in het aangezicht van stress kan het zelfvertrouwen behouden, het negatieve humeur verminderen en de positieve stemming verbeteren in vergelijking met een verzakte houding.’

Ze voegde eraan toe: ‘Bovendien, rechtop zitten verhoogt de snelheid van spreken en vermindert zelf-focus. Rechtop zitten kan een eenvoudige gedragsstrategie zijn om te helpen weerstand te bieden aan stress. ‘

De studie werd gepubliceerd in het tijdschrift Health Psychology.

Uit eerder onderzoek van de Universiteit van York in Toronto, Canada, bleek dat 92 procent van de mensen het gemakkelijker vond om positieve gedachten te genereren terwijl ze rechtop zaten, in plaats van in een afzakkende positie.

Verschillende onderzoeken hebben bevestigd dat houding ook van invloed kan zijn op de prestaties; niet-slungelige studenten behalen over het algemeen betere cijfers dan degenen die inzakken.

Mevrouw Margo vergelijkt het met het gezegde ‘glimlach en je zult gelukkig zijn’ – een goede houding projecteert een meer rechtschapen houding, zowel fysiek als mentaal.

‘Het kan zijn dat een slechte houding een slecht humeur veroorzaakt – of andersom’, zei mevrouw Margo. ‘Ik vermoed dat het waarschijnlijk een beetje van beide is.’

En uiteindelijk zou rechtop zitten ook seks ten goede komen.

Bronnen

http://www.barbarahannahgrufferman.com/positive-posture-why-sitting-straight-is-a-really-good-thing/

http://www.dailymail.co.uk/health/article-2762351/Sit-straight-better-sex-life-Slumping-desk-ruin-libido-make-depressed.html

http://nultweevier.nl/nieuws/seks/wat-hebben-deze-week-geleerd-seks-177/

http://seks.blog.nl/lijf-leden/2016/09/26/overdag-rechtop-zitten-achter-je-bureau-geeft-s-avonds-betere-seks

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge