Seks: de meest gemaakte vergissingen

'Seksroulette' op feestjes: onbeschermd vrijen met hiv-besmette deelnemer
Relationele en Seksuele Vorming voor iedereen!


Denk je als man te weten wat vrouwen fijn vinden in bed? Wees hier maar niet zo zeker van.

SLEEP-NAP-DREAMS-COUPLE-GRASS-FLICKR-Gavin-Lynn

https://www.flickr.com/photos/33556677@N04/3769275127

Wat vinden vrouwen fijn of opwindend in bed? Sommige mannen denken hier achter te komen door naar erotische films te kijken.

Maar deze zijn niet bepaald waarheidsgetrouw. Andere mannen denken dat veel ervaring op het seksuele vlak kan helpen. Maar wat de ene vrouw opwindend vindt, kan een andere vrouw weer afschrikken. Veel mannen hebben nog steeds verkeerde denkbeelden. De vijf meest gemaakte vergissingen:

Vergissing 1: Ik weet wat ze wil in bed

“De meeste mannen baseren hun ‘kennis’ op hun ervaring met vrouwen. Maar vrouwen zijn niet allemaal dezelfde. Dat geldt overigens niet alleen voor het seksleven, maar ook voor de relatie zelf.” Hoe je het dan te weten komt? Voorzichtig uitproberen en/of er proberen over praten, zijn nog altijd de beste manieren.

Vergissing 2: Ik heb alles in huis om haar te bevredigen

Een mannelijk lichaam kan veel, maar het heeft ook zijn beperkingen. Sommige vrouwen hebben bijvoorbeeld een hoge trilfrequentie nodig om een orgasme te kunnen krijgen. Een menselijke tong of vinger kan een dergelijke vibratie niet produceren. Een vibrator kan dan een leuk hulpmiddel in bed zijn. Sommige mannen denken dat er iets mis is met een vrouw als ze een vibrator nodig heeft om klaar te komen. Of ze voelen zich gepasseerd. Maar als je partner een hulpmiddel prettig vindt, probeer dan je ego even aan de kant te zetten. Zie een vibrator als je assistent, in plaats van je vijand of vervanger.

Vergissing 3: Vrouwen ervaren seks hetzelfde als mannen

Voor mannen is het gevoel van penetratie in de vagina vaak sensationeel. Daarom is het voor het mannelijk geslacht moeilijk voor te stellen dat vrouwen niet ditzelfde sensationele gevoel ervaren. Het binnenste gedeelte van de vagina is minder gevoelig dan het buitenste gedeelte van de vagina. Er komt dus meer bij seks kijken dan alleen penetratie. Ook kan een te diepe penetratie een onprettig of misselijkmakend gevoel voor de vrouw geven. Alsof ze een stomp in de maag krijgt. Een lange penis is dus niet gelijk een garantie voor fijne seks.

Vergissing 4: Ik ken de vrouwelijke anatomie op mijn duimpje

Ongeveer dertig jaar geleden begon de seksuele revolutie. Het orgasme via de clitoris kreeg bekendheid. Maar nog steeds bestaat het idee dat vrouwen in staat moeten zijn om klaar te komen via vaginale penetratie. De meerderheid van de vrouwen is hier gewoonweg niet toe in staat. Ook over de clitoris zelf bestaan veel misvattingen. De meeste mannen weten de clitoris wel te vinden. Maar hoe deze functioneert, is niet voor alle mannen bekend. De clitoris bevat zeer veel zenuwuiteinden en is daarom erg gevoelig voor directe aanraking. Sommige vrouwen kunnen alleen indirecte streling van de clitoris aan. Het beste is om een vrouw te vragen wat ze prettig vindt.

Vergissing 5: Vochtig zijn betekent dat ze opgewonden is

Mannen kunnen zich snel zorgen maken als de vagina van een vrouw niet vochtig genoeg is voor de seks. Maar de ene vrouw wordt meer en sneller vochtig dan de andere. Daarnaast is de vochtigheid van de vrouw zeer afhankelijk van haar menstruele cyclus. Ook kunnen sfeer, stress en medicatie van invloed zijn op de mate van opwinding van de vrouw.

Vergissing 6: Ik weet wat leuke seks is

Mensen kunnen zich maar moeilijk inbeelden dat anderen niet hetzelfde ervaren of willen dan zij. De kloof is groot tussen mannen en vrouwen: ze hebben een heel ander idee over wat leuk is bij seks. “Voor mannen is penetratie het grootste genot, en meestal staan ze er niet bij stil dat dat voor vrouwen niet het geval is. De binnenkant van de vagina is veel ongevoeliger dan de delen erbuiten.” Nog iets om op te letten mannen: diep stoten is misschien leuk voor jou, maar niet altijd voor de vrouw.

Vergissing 7 : Je weet de weg

Hoewel de meeste mannen de vrouwelijke lichaamsdelen nog wel kunnen benoemen, wil dat niet zeggen dat ze begrijpen hoe ze werken. Bijvoorbeeld: de kans dat een vrouw een orgasme krijgt van penetratie is klein. En ja de clitoris is belangrijk, maar hoe er naartoe gewerkt wordt is nog veel belangrijker. Het is niet het equivalent van een penis, dus een sprint hoeft het ook al niet te worden. Om het nog ingewikkelder te maken: niet elke vrouw is even gevoelig aan haar clitoris, anderen zijn overgevoelig. Proberen en vragen is (alweer) de boodschap!

Vergissing 8 : Zwijgen is goud

Over seks zwijg je beter niet: als jij niet zegt wat je leuk vindt, hoe kan zij dat dan weten. Vertel elkaar wat je leuk en niet leuk vindt.

Praten over seks kan jullie helpen om te komen tot fijne seks voor jullie allebei. Want wat je wil en verwacht van seks kan veranderen. Praten over seks kan spannend en opwindend zijn maar is niet altijd gemakkelijk. In het begin van een relatie, maak je vaak tijd voor elkaar vrij. Want je wil elkaar beter leren kennen. Seks lijkt in die periode vaak vanzelf te gaan. Je neemt ook de tijd om elkaar tussen de lakens te leren kennen. Daarna wordt jullie leven vaak drukker. Zeker wanneer er jonge kinderen zijn of wanneer je een veeleisende job hebt. Je kan dan het gevoel krijgen dat er sleur in je relatie en je seksleven zit. Je hebt bijvoorbeeld veel minder vaak seks. Of je vrijt altijd op dezelfde manier.

Soms wil de één vaker vrijen dan de ander. Of de één wil andere standjes of sekstechnieken dan de ander. Wat jij wil en verwacht van seks kan veranderen. En dat geldt ook voor je partner. Dat er tussen jullie verschillen ontstaan, is heel normaal.

Praten over seks kan daarbij helpen. Want vanzelfsprekend voelen jullie elkaar niet perfect aan.

Bronnen

Auteur: Rachel van de Pol Medisch A-Z, WebMD

http://www.dokterdokter.nl/gezond-leven/seksualiteit-en-relatie/seks-de-5-meest-gemaakte-vergissingen/

http://www.hln.be/hln/nl/35/Seks-Relaties/article/detail/318040/2008/06/18/De-6-fouten-die-mannen-in-bed-maken.dhtml

http://www.seksualiteit.be/seks/praten-over-seks-met-je-partner

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge