Seks op festivals

In een sleur? Sluit dan een sekscontract af
'Bijna helft moeders wil vaker vrijen'

Photo by Krists Luhaers

Zowat één op vijf festivalgangers heeft al eens een onenightstand gehad op een festival.

Dat bleek uit onderzoek van 2010. Eén op drie gebruikte daarbij geen condoom. In totaal zeggen de helft van de festivalgangers al eens seks gehad hebben op een festival. 8 procent deed dat zelfs al op het festivalterrein zijn.

Dat blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau Insites in opdracht van jongerenzender Studio Brussel. De 2.552 respondenten waren gemiddeld 24, en bezocht in het vorige jaar minstens één van de grote Vlaamse festivals.

Recenter onderzoek geeft gelijkaardige cijfers. Studio Brussel en het Eén-programma Volt wilden graag weten hoe het er echt aan toe gaat met seks op festivals. Daarom lanceerden we de festivalseks-enquête. Meer dan 17.000 mensen vulden online de festivalseks-enquête in, de resultaten zijn erg opvallend. We vatten even de belangrijkste waarheden samen.

Belangrijk te weten is dat de resultaten een indicatie geven. Het gaat om een steekproef die niet representatief is voor Vlaanderen, noch een representatief sample is van de festivalganger. De bevraging was louter vrijwillig.

Seks op het festival

Studio Brussel deed samen met Volt een onderzoek bij het begin van de zomer 2015

Van de 17.000 deelnemers aan de enquête geven 13.000 mensen aan ooit seks te hebben gehad tijdens een festival. ‘Seks’ werd beschouwd in de breedste zin van het woord  :van kussen tot vrijen.

– 58 procent van de ondervraagden had ooit seks op een festival

– 10 procent werd er ontmaagd

– 70 procent van diegenen die seks hadden deden dat met hun eigen partner

– 36 procent deed het met iemand die ze op het festival leerden kennen

– 28 procent deed dat zonder condoom

De overgrote meerderheid (88 procent) kust op een festival. Een op de vier kuste voor het eerst op een festival. Driekwart van hen geeft aan dat ze ooit geslachtsgemeenschap had op een festival en 10 procent werd er ontmaagd.

 

festivalseks1

Bron https://newsmonkey.be/seks-op-festivals-vooral-met-partner-op-de-camping-en-te-vaak-zonder-condoom/

Met wie had je ooit seks op een festival?

De meerderheid (70%) had seks met zijn of haar partner, 36% met iemand die ze op het festival leerden kennen en 26% met een vriend of vriendin. Veertien procent geeft aan zijn zijn of haar partner bedrogen te hebben op een festival.

festivalseks2

Bron https://newsmonkey.be/seks-op-festivals-vooral-met-partner-op-de-camping-en-te-vaak-zonder-condoom/

festivalseks5

Bron https://newsmonkey.be/seks-op-festivals-vooral-met-partner-op-de-camping-en-te-vaak-zonder-condoom/

 

Van de vrouwen zegt 10% dat ze nooit anticonceptie gebruikten bij festivalseks. Ook niet wanneer ze seks hadden met een vreemde.

Nog opvallender is het condoomgebruik: 28% geeft aan nooit een condoom te gebruiken bij geslachtsgemeenschap met iemand die ze op het festival ontmoet hebben. Bij seks met een partner gebruikt 40% nooit een condoom.

festivalseks3

Bron https://newsmonkey.be/seks-op-festivals-vooral-met-partner-op-de-camping-en-te-vaak-zonder-condoom/

Datingapps

Van de ondervraagden die vorig jaar naar een festival gingen en daar een datingapp zoals Tinder of Grinder gebruikten (6% van de 17 000), had maar liefst 43% ook seks met die date op het festival. De apps blijken populairder bij homoseksuelen dan bij hetero’s.

festivalseks4

Bron https://newsmonkey.be/seks-op-festivals-vooral-met-partner-op-de-camping-en-te-vaak-zonder-condoom/

Festivalseks is leuk, maar veruit het belangrijkste blijft toch de muziek en de sfeer op een festival. Seks krijgt een score van 2,4 op 5 door de ondervraagden, tegenover 4,6/5 voor muziek en 4,7/5 voor sfeer.

Redactrice Elien van Flair neemt geen blad voor de mond. Vandaag polst ze op Pukkelpop naar het tentgedrag van de festivalgangers. Het resultaat? Een zeer open gespreksronde. (21/08/2015)

 

Bronnen

http://www.hln.be/hln/nl/9092/Muzieknieuws/article/detail/1121822/2010/06/21/Seks-populair-op-festivals.dhtml

http://stubru.be/festivals/festivalseksnietaltijdevenveilig

http://www.demorgen.be/muziek/hoe-vaak-doen-we-het-op-festivals-de-resultaten-van-de-seksenquete-ba985b8a/

http://newsmonkey.be/article/46382

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge