Elke seksbeurt een orgasme is slecht voor je relatie

Happy endings : orgasme-enquête
Extraverte mensen hebben vaker seks, introverte betere

Als het op seks aankomt, denken we vaak nog steeds dat meer orgasmes ook meteen

woman, skin, portrait

Engin_Akyurt (CC0), Pixabay

betere seks betekent. Maar niets is minder waar. Elke keer een orgasme hebben, zou zelfs slecht zijn voor je relatie. Tenminste als we het onderzoek mogen geloven.

Orgasmes zijn fijn, natuurlijk, niets mis mee… Maar er elke keer weer één willen of het liefst wel meer dan één legt een druk op de seks en nog meer op de relatie. Druk brengt heel veel stress te weeg en dat kan juist een domper zijn op het genieten van de seks. Zeker als de man denkt dat hij zijn partner een orgasme moet bezorgen en als de vrouw denkt dat ze een orgasme moet ervaren om ook echt te genieten. Die druk is niet goed volgens onderzoekers. Als je namelijk elke keer tot je hoogtepunt komt, wordt dit de standaard.

Teleurstelling

Je gaat van je partner verwachten dat hij of zij jou elke keer naar grote hoogte laat stijgen en als dit dan eens niet lukt, ben je teleurgesteld. Zo kunnen orgasmes gaandeweg gezien worden als een doel op zich en dat moet niet zo zijn. Het plezier van het hele spelletje zou het doel moeten zijn, niet alleen het eindstation.


Relax

Ook zou het biologisch gezien moeilijker worden als je zoveel hoge verwachtingen hebt. Zo kun je minder goed ontspannen, wat er voor zorgt dat de spieren die je op je hoogtepunt moeten krijgen niet goed meewerken. Dus kortom: relax, geniet en verwacht niet te veel. Goede seks zonder orgasme is nog steeds goede seks.

Het orgasme is iets heel natuurlijks, maar zeker niet vanzelfsprekend. Een groot deel van de vrouwen kan niet klaarkomen van alleen penetratie en ook mannen lukt het lang niet altijd. Of het overkomt je juist veel te snel. Ontspanning is heel vaak het sleutelwoord.

Van de vrouwen komt 80 procent wel eens moeilijk klaar. Ruim een kwart van hen vindt dit een probleem en ongeveer 10 procent ervaart het als een grote last. Zo’n 45 procent van de mannen heeft wel eens moeite om een orgasme te krijgen. Bij hen komt te snel klaarkomen vaker voor: 64 procent vindt het wel eens te vroeg. Ongeveer een derde heeft hier regelmatig problemen mee.

Bronnen

http://www.metronieuws.nl/xl/raar/2016/02/elke-seksbeurt-een-orgasme-is-slecht-voor-je-relatie

https://www.gezondheidsnet.nl/seks-en-soas/als-klaarkomen-niet-lukt

https://forum.viva.nl/seks/vrouwen-hoeven-niet-klaar-te-komen/list_messages/199764

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge