Seksuele dysfunctie bij vrouwen kan worden opgelost door ‘basiscommunicatie’

Mannen verkiezen seks boven eten ?
Verschillende vrouwen en kinderen seksueel misbruikt tijdens vluchtelingenexodus
anna_by_aseptyczny

Bron www.behance.net

Een team van onderzoekers die op zoek waren  naar de effecten van een  hormonenspray bij seksuele problemen kregen als onverwacht resultaat dat het niet de medicatie was die hielp, maar vooral adequate communicatie.

Wetenschappers van de Medische Universiteit van Wenen gaven vrouwen met een laag libido het ‘liefdeshormoon oxytocine’ , dat geproduceerd wordt tijdens de bevalling en borstvoeding en ze dienden dit toe over een periode van acht maanden.

De vrouwen moesten tijdens de behandeling een dagboek bijhouden.  Het meest opvallende was dat praten over seksualiteit en libido de grootste voorspeller van plezier was en dat daardoor de seksuele prestaties verbeterden.

“Dit was helemaal niet voorspeld,” zei onderzoeker Michaela Bayerle-Eder, zoals gerapporteerd door Think Progress. “Het kwam gewoonweg als nevenresultaat uit het onderzoek.

De helft van de 30 pre- en postmenopauzale vrouwen in de studie gebruikten oxytocine neusspray vooraleer ze seks hadden, terwijl de andere helft  een placebo gebruikte

De vrouwen werden gevraagd ook te werken aan hun relatie met hun partner door over seks te praten en moesten naast dagboekaantekeningen, regelmatig een enquête over hun ervaringen na de seks invullen.

De onderzoekers hadden gehoopt dat dit onvoorziene effecten van het gebruiken van oxytocine zou teweeg brengen.  Doordat ze verplicht werden te praten over hun seksuele ervaringen, deelden sommige koppels voor het eerst hun seksuele fantasieën en verlangens met elkaar en wat ze wel of niet graag deden tijdens seks.

Merkwaardig genoeg was het niet de oxytocine spray die invloed had op de seksuele ervaringen maar het met elkaar praten over seks, omdat in de controlegroep die geen spray gebruikte dezelfde resultaten opgetekend werden.

Bronnen

http://www.independent.co.uk

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge