Libido van vrouw is wisselend en onvoorspelbaar

Seks na (borst)kanker
Yoga voor betere seks

Bron tumblr.com


Het libido van vrouwen is grillig en onvoorspelbaar. De route naar seks verloopt anders dan bij mannen, en hun seksuele voorkeuren zijn minder eenduidig.

Wat betekent eigenlijk een hoog libido? Voorheen werd gedacht dat het ging om hoe vaak je aan seks dacht, hoe vaak je seks wilt en hoe vaak je erover fantaseert. Als je het libido op deze manier bekijkt, dan hebben mannen een hoger en sterker libido dan vrouwen. Voor vrouwen ligt de betekenis van libido complexer. Hun zin in seks is gevoeliger voor omgevingsfactoren en is ook moeilijker te sturen. Je zou het libido van vrouwen daarom “vloeibaar” kunnen noemen. Het gaat als het ware met de flow mee. Hoe zit dat precies?

Een vloeibaar libido?
Het libido van vrouwen blijkt zich sterk aan te passen aan de omgeving. Hoe groot de invloed van de omgeving is op de zin in seks, verschilt per vrouw. Maar over het algemeen hebben sociale contacten van vrouwen een grote invloed op beslissingen over seks. Vrouwen die bijvoorbeeld regelmatig naar de kerk gaan, staan minder gewillig tegenover seks. Bij mannen brengt het kerkbezoek geen enkele remming teweeg op hun seksdrive.

Vrouwen met een hoge opleiding staan gewilliger tegenover seks en staan meer open voor gevarieerde standjes. Bij mannen is dit anders: bij hen is het opleidingsniveau niet van invloed op hun houding tegenover seks. Vergeleken met mannen zijn vrouwen ook minder constant in hun houding ten opzichte van vreemdgaan of hun mening over seks voor het huwelijk.

Vrouwen worden “anders” opgewonden
Ook qua seksuele voorkeur zijn vrouwen niet eenduidig. In een onderzoek aan de Northwestern University lieten wetenschappers erotische films zien aan hetero- en homoseksuele mannen en vrouwen. Tijdens de film werd hun staat van seksuele opwinding getest door meetapparatuur aan hun geslachtsdelen te verbinden.

De onderzoekers vroegen waar de mannen en vrouwen opgewonden van werden bij het zien van de film. De vrouwen zeiden dat ze opgewonden werden van de heteroseksuele seksscènes. Uit de test bleek echter dat ze opgewonden werden van zowel man-vrouwseks, man-manseks en vrouw-vrouwseks.

De hetero- en homoseksuele mannen bleken exact te weten waar ze opgewonden van werden. Heteroseksuele vrouwen staan ook meer open voor relaties met dezelfde sekse, in tegenstelling tot mannen. Ook blijken lesbische vrouwen vaker seks met mannen te hebben dan homoseksuele mannen met vrouwen.

Loopt bij mannen de route naar seks gewoon van A naar B, vrouwen bewandelen het liefst een spannende omweg. Het verlangen moet bij vrouwen eerst opgebouwd worden. Dit gebeurt via praten en het creëren van een romantische en vertrouwelijke sfeer. Vrouwen willen eerst een emotionele verbondenheid voelen, pas daarna hebben ze zin in seks. Voor mannen is de seks zélf het voelen van een connectie, zij hebben deze “omweg” niet nodig.

Lustopwekkers hebben minder effect
Verminderde zin in seks kunnen mannen eenvoudiger oplossen met medicijnen dan vrouwen. Dit komt doordat het libido van mannen meer biologisch bepaald is. Voor vrouwen is een laag libido minder makkelijk op te peppen met hormonen.

Auteur: Rachel van de Pol

Bronnen

WebMD, Medical News Today

http://www.dokterdokter.nl/gezond-leven/seksualiteit-en-relatie/seksuele-voorkeur-van-de-vrouw-is-grillig/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge