Slechte seks nog geen reden tot scheiding

Gevolgen van een uitgeblust seksleven
Seks om partner terug te winnen

StockSnap / Pixabay

Passie tussen de lakens is voor veel stellen een zeer belangrijk aspect van een goede relatie.

Maar wat als het met je partner in bed niet goed gaat en het liefdesspel ontaardt in een verplichte oefening?

Hoewel seks natuurlijk lichamelijke communicatie is, is het hebben van directe verbale communicatie een grotere bedreiging voor een relatie dan slechte seks…….

Zo blijkt uit onderzoek onder 1050 leden van datingsite PARSHIP. Voor de meerderheid (60%) is slechte seks geen reden om de relatie te verbreken. 58% van de mannen en 61% van de vrouwen vindt slechte seks niet erg, mits het op andere vlakken wel goed gaat in de relatie.

Mannen en vrouwen tussen de 40 en 49 jaar nemen seks het meest serieus: 45% zou de relatie verbreken als er geen pret in bed meer is. De generatie 50+ kijkt hier weer anders tegenaan: 64% blijft bij hun partner, ook al is er geen bevredigend seksleven meer.

Driekwart van de mannen en vrouwen vindt het erg belangrijk om goed met elkaar te kunnen praten. Hetzelfde geldt voor elkaar de ruimte geven die hij/zij nodig heeft: met vriendinnen dingen doen is voor de helft van de vrouwen een absolute must. Mannen vinden vrijheid nog belangrijker om een goede relatie te behouden: 57% vindt deze kleine ‘pauzes’ een belangrijke voorwaarde voor een goed functionerende liefdesband..

Spannende lingerie, strakke billen of een six-pack als turn-on? Verre van dat! Slechts 19% van de mannen en 13% van de vrouwen vindt het een must dat zijn/haar partner aantrekkelijk blijft. 34% van alle ondervraagden vindt het belangrijk om dezelfde doelen in het leven te hebben.

Vraag: Laten we eerlijk zijn, kunt u zich een langdurige relatie voorstellen waar alles klopt, behalve de seks? Kunt u met een vrouw of man samen zijn, waarbij jullie perfect bij elkaar passen, behalve in bed?

Ja, ik kan mij een relatie voorstellen waarbij ik niet zoveel plezier in bed heb met mijn partner maar dan moet verder alles goed zijn. (totaal 60%, mannen 58%, vrouwen 61%)
Nee, een relatie waarbij de seks niet goed is, dat kan ik mij eigenlijk niet voorstellen (totaal 40%, mannen 42%, vrouwen 39%)

Vraag: Wat zijn volgens u de drie belangrijkste voorwaarden voor een goed functionerende relatie?

Dat je altijd met elkaar kunt praten (totaal 73%, mannen 68%, vrouwen 78%)
Elkaar genoeg vrijheid geven (totaal 53%, mannen 57%, vrouwen 50%)
Dezelfde levensdoelen hebben (totaal 34%, mannen 31%, vrouwen 36%)
Dat zij/hij zelfstandig en onafhankelijk is (totaal 30%, mannen 28%, vrouwen 31%)
Dezelfde waarden (totaal 28%, mannen 26%, vrouwen 30%)
Goede seks (totaal 28%, mannen 32%, vrouwen 24%)
Dezelfde hobbies/interesses (totaal 21%, mannen 19%, vrouwen 22%)
Aantrekkelijk zijn (totaal 16%, mannen 19%, vrouwen 13%)
Samen kinderen hebben (totaal 9%, mannen 10%, vrouwen 8%)
Gezamenlijk eigendom (bijvoorbeeld onroerend goed, bedrijf) (totaal 1%, mannen 1%, vrouwen 1%)
Geen van bovenstaande (totaal 1%, mannen 0%, vrouwen 1%)

Bronnen

http://relatie.blog.nl/sex-vruchtbaarheid/201…

 

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge