Stress is slecht voor je seksleven

Seks zelden de oorzaak van een hartaanval
Slaaptekort oorzaak voor seksuele problemen bij vrouwen in menopauze

Photo by Dainis Graveris

Zeven op de tien Belgische vrouwen kampt regelmatig met stress. Het merendeel hiervan heeft last van vermoeidheid, slapeloosheid of depressies. 58% van de ondervraagden geeft aan tijdens een periode met stress minder te voelen voor een vrijpartij. Vrouwen piekeren het meeste over werk, tijd voor zichzelf, opstapelende schulden en aandacht voor de partner of familie. Dat blijkt althans uit een internetpeiling van de website onlineafspraakjes.be onder 1300 vrouwen tussen 20 en 40 jaar.

Seks en stress worden vaak in één zin genoemd. Het zijn twee dingen waar we in het dagelijks leven regelmatig mee te maken krijgen, en het verband tussen deze twee is zowel positief als negatief. Dat maakt het een lastige relatie en het zorgt er direct ook voor dat veel mensen niet precies weten wat zij hiermee aan moeten.

Uit een onderzoek dat gevoerd werd in opdracht van de datingsite ‘Onlineafspraakjes.be’ , blijkt dat zeven op de tien Belgische vrouwen regelmatig met stress kampt. Deze vrouwen hebben veel minder zin in een vrijpartij.

Zeven op de tien Belgische vrouwen kampt regelmatig met stress. Het merendeel hiervan heeft last van vermoeidheid, slapeloosheid of depressies. Dit blijkt uit een enquête die in opdracht van de website Onlineafspraakjes.be gevoerd werd. Daarbij werden 1300 vrouwen tussen 20 en 40 jaar ondervraagd. Vrouwen piekeren het meeste over werk, tijd voor zichzelf, opstapelende schulden en aandacht voor de partner of familie.

Bij 39% van ondervraagden komt de stress voornamelijk door werk. Veel vrouwen geven aan bang te zijn hun baan te verliezen, anderen zijn ontevreden met de hoge werkdruk of het maken van teveel overuren. 22% van de vrouwen die aangeven wel eens last te hebben van stress geeft aan dat dit komt door financiële problemen zoals schulden of hoge vaste lasten. Andere oorzaken zijn relatieproblemen, familie ruzies of stressvolle gebeurtenissen zoals het overlijden van een naaste of een verhuizing. 58% van de ondervraagden geeft aan tijdens een periode met stress minder te voelen voor een vrijpartij.

Vrouwen met stress hebben veel minder zin in een vrijpartij. Door o.a. vermoeidheid en depressie is er vaak geen seksdrive meer en heeft slaap de grootste behoefte. Ook zorgt een gebrek aan zelfvertrouwen voor een laag libido. De interesse in seks en het verlangen om te vrijen verdwijnt. Volgens de peiling hebben vrouwen die kampen met stress slechts 1 keer in de 14 dagen seks. Dit tegenover gemiddeld 1 keer per 4 dagen bij vrouwen die geen stress ervaren.

Bronnen

http://www.zita.be/lifestyle/4046065_stress-is-slecht-voor-je-seksleven.html

http://onlineafspraakjes.be/nieuws/stress-is-slecht-voor-je-seksleven/

http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=19801

https://www.topseksleven.com/seks-en-stress/

© De copyrights van de hier weergegeven tekst(en)/foto's rusten bij de oorspronkelijke auteur(s). Geen overname tenzij met toestemming van de oorspronkelijke auteur(s). Vermelding op deze website is enkel om educatieve en/of wetenschappelijke redenen (onderwijsdoeleinden). Deze website is niet commercieel, bevat geen reclame en heeft geen inkomsten. Onderaan de informatie vindt u telkens zoveel mogelijk de originele bronnen voorzover ons bekend. Inden er auteursrechterlijke of privacyschendingen zijn, zijn die onvrijwillig door onbekendheid/onwetendheid en niet met opzet gebeurd. Mocht u het ongepast vinden dat uw eigen informatie/foto's/portretafbeeldingen op deze website worden vermeld of is er geen correcte bronvermelding naar uw informatie, contacteer dan gerardgielen@telenet.be met opgave van de betrokken schending van copyrights en de betrokken webpagina. De info zal dan zo snel mogelijk aangepast en/of verwijderd worden. We hopen op uw begrip bij een eventuele schending. Kennis is er om te delen, niet om te bezitten!

© This site is non commercial, only educational. All information is copyrighted from the original authors. If you find information or pictures on this site that are copyright to you, or that present you or relatives on the pictures and we have used them by accident without legal permission, please contact us immediately about the violation with link to the picture or webpage where you found it and the text or pictures will be removed asap. Contact gerardgielen@telenet.be in case. Thanks for your understanding for not respecting your privacy or copyrights by accident.Sharing knownledge is more important than possessing knowledge